Asuminen: Oulun Lip­po­ran­nan kort­te­lis­ta löytyi poik­keuk­sel­li­nen ma­ja­paik­ka, joka pois­tet­tiin käytön puut­teen vuoksi

Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Tuulivoima: Vesa Hakola tietää, mitkä ovat maan­omis­ta­jan su­den­kuo­pat tuu­li­puis­to­jen suhteen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Mollit duu­rik­si — Radio Kalevan Me­tal­li­lou­hok­ses­sa et­sit­tiin iloisen sävelen me­tal­li­mu­siik­kia

Metallilouhos on Radio Kalevan kerran kuukaudessa esitettävä metallimusiikin-erikoisohjelma, jossa puhutaan ja kuunnellaan raskaampaa musiikkia läheltä ja kaukaa. Studiossa vakiojäseninä toimivat Lauri Tuohimaa (Embraze, Charon, For My Pain..) ja Juho Viinikanoja (Slow Fall), sekä juontaja Ville Muikkula.

Oulu
Radio Kalevan kerran kuukaudessa metallimusiikin erikoisohjelmassa istahdetaan kuuntelemaan raskaampaa musiikkia läheltä ja kaukaa. Studiossa Ville Muikkula, Lauri Tuohimaa ja Juho Viinikanoja.
Radio Kalevan kerran kuukaudessa metallimusiikin erikoisohjelmassa istahdetaan kuuntelemaan raskaampaa musiikkia läheltä ja kaukaa. Studiossa Ville Muikkula, Lauri Tuohimaa ja Juho Viinikanoja.

Elokuussa 2023 Radio Kalevan Metallilouhos oli positiivisten asioiden äärellä: kesän jälkeen Lauri Tuohimaan ja Ville Muikkulan seuraksi lähetyksen vakiokalustoon liittyi mukaan oululaisen Slow Fall-yhtyeen Juho Viinikanoja ja kolmikko välittömästi joutui vaikean tehtävän ääreen.

Metallimusiikki tunnetaan pääasiassa melankoliasta ja molliin pohjautuvasta sävellyksestä, joten mikäpä olisi riemukkaampaa kuin vaihtaa kuuman kesän jälkeen välittömästi mollit duuriksi. Yleisön toiveesta kolmikko ryhtyi siis etsimään lauluja.

Kuuntele elokuun jakson uusinta alla olevasta playeristä.

Radio Kalevan Metallilouhos: elokuu 2023, "Mollit duuriksi"
Tekijä: Ville Muikkula
Metallilouhoksen soittolistalla elokuussa 2023

Liverbox - Freedom In My Rock 'n Roll (Kuukauden paikallinen)

Rainbow - Difficult to Cure

Edguy - Lavatory Love Machine

Stratovarius - Eagleheart

Pantera - Cowboys from Hell

Morbid Angel - Thy Kingdom Come

Finntroll - Under Bergets Rot

Metallica - Hero of The Day

The Devin Townsend Band - Slow Me Down

Slayer - In A Gadda Da Vida

Metallilouhoksen yhden vuoden juhlajakso kuullaan Radio Kalevan taajuuksilla maaliskuussa, mutta ennen sitä voit kuunnella ohjelman menneet jaksot uusintana lauantai-iltaisin klo 22 alkaen!