Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Mies mur­tau­tui Poh­jois-Poh­jan­maal­la asun­toi­hin kes­kel­lä yötä ja anasti pank­ki­kort­te­ja – oikeus tuo­mit­si van­keu­teen

Oulun käräjäoikeus on tuominnut lukuisia asuntomurtoja tehtailleen miehen vankeuteen useista törkeistä varkauksista ja useista muista rikoksista.

Rikokset tapahtuivat Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa ja Keski-Pohjanmaalla vuosien 2018–2020 välisenä aikana useilla eri paikkakunnilla.

Häntä syytettiin yhteensä kuudesta törkeästä varkaudesta, mutta oikeus hylkäsi kolmen kohdalla syytteet riittävän näytön puuttuessa. Kaikkiaan häntä syytettiin 15 rikoksesta, joista suurimman osan mies kiisti.

Mies murtautui asuttuihin asuntoihin usein keskellä yötä niin, että asukas oli kotonaan nukkumassa. Asukkaat olivat usein iäkkäitä.

Asunnoista mies anasti muun muassa rahaa ja asukkaiden pankkikortteja. Näillä korteilla hän nosti itselleen rahaa eri paikkakunnilla sijaitsevista automaateista. Juuri murtojen jälkeen tehdyt automaattinostot yhdistivät miehen asuntomurtoihin.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1980 syntyneen miehen varkaudesta, kolmesta törkeästä varkaudesta, kahdesta maksuvälinepetoksesta, ympäristörikkomuksesta, petoksesta ja varkauden yrityksestä vuodeksi ja yhdeksi kuukaudeksi vankeuteen.

Rangaistuksen pituudessa otettiin huomioon hänen aiemmin saamansa ehdoton vankeustuomio.

Hänet määrättiin myös maksamaan korvauksia vajaan 5 000 euron edestä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.