Pääkirjoitukset

Wincapita venyy ja paukkuu

Kuusi Kabulissa kuollutta italialaissotilasta kuljetettiin kotimaahansa.
Pääkirjoitukset 22.9.2009 0:00
Unknown

Yhdysvalloissa paljastui joulukuussa 2008 kaikkien pyramidihuijausten maailmanennätys. Entinen Nasdaq-pörssin toimitusjohtaja Bernard Madoff oli rakentanut miljardien dollarien korttitalon. Kesäkuussa tämä seitsenkymppinen mies sai 150 vuoden vankilareissun.

Kova tuomio, mutta joka tapauksessa ratkaisu saatiin aikaan. Suomessa talousrikostutkinta ottaa tunnetusti aikaa, eivätkä sijotusklubi Wincapitan vaiheet tee poikkeusta. Paitsi ehkä siinä, että esitutkinnan jatkuessa koko soppa näyttää aina vain kummemmalta.

Rikosilmoituksia on tehnyt yli 2 000 henkilöä. Samaan aikaan sadat Wincapitan jäsenet ovat pitäneet eri puolilla maata kokouksia visusti suljettujen ovien takana, nähtävästi moni siinä hengessä, että koko tapauksessa on toiminut väärin poliisi eikä suinkaan Wincapita.

Asiassa aktiivisti toimiva Eurooppalaisen oikeusturvan keskusliitto -niminen yhdistys on kiistänyt, että kyse edes olisi pyramidihuijauksesta ja on samalla moittinut keskusrikospoliisin toimintatapoja aina vain rajummin. Puhutaan jo uhkailusta ja painostuksesta. Tämän yhdistyksen taustahenkilöitä toimii Wincapita-jutussa epäiltyjen avustajina.

Wincapitan tapainen juttu on laadultaan ja kokoluokaltaan aivan uutta Suomessa. Uudenlaista on myös tapauksen ympärillä vellova keskustelu.

Nyt junnataan vasta esitutkinnassa. On vielä monta askelta, ennen kuin päästään mahdolliseen oikeudenkäyntiin, saati kaikki valitusasteet läpi käyneeseen lopputulokseen. Talousrikosoikeudenkäynnin keston Suomen ennätys on 16 vuotta. Yli viisivuotinen käsittely ei ole mitenkään tavaton. Wincapitan vaiheisiin toivottavasti saadaan selvyyttä kohtuullisessa ajassa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (38)

jos hannu kailajärvi on tunnustanut koko homman olevan huijaus. Niin eikö tällä jo saataisi oikeus käyntiin??? Jos minua epäillään rikoksesta ja tunnustan sen niin eikö se ole sillä sipuli. Nyt taitaa todella olla tilanne se että homma ei olekkaan kusetus. Kuka kusettaa ja ketä. Onneksi taitaa tuolla vastapuolella myös olla ammattitaitoiset ihmiset asialla, koska ei valtion koneistoa vastaan ihan ehkä niin sanottu tuulipukukansa pärjää!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä vaan että missä sikiää noita jotka ei mistään mitään tiedä, mutta satavarmasti kertovat kuinka hulluja jotku on ollu kun ovat antaneet itseään kusettaa.Siis eivät ole tulleet ...... itse ........ Kateudesta ilmeisesti versoo juttua ja omasta huonosta tuurista. Ketä se kiinnostaa jos sua ei oo huijattu ? Keksi jotain parempaa, tai älä kirjottele !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei kun linnaan jos todetaan syylliseksi ja kaikki omaisuus valtiolle kyllä ne osaa sitten taas varastaa kun pääsevät linnasta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mut tuo papparainen on 220 vuotias päästyään vapaaksi. sehän vielä tekee sen uudestaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäsenet haluavat Kailajärven oikeuteen. Miksi KRP viivyttelee? Pelkäävätkö he totuuutta? MIksi Kailajärvi on ollut kohta vuoden eristettynä vankilassa, vaikkei ensimmäistäkään syytettä ole esitetty?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mistä näitä hölmöjä winkuppaukseen uskovia oikein tulee? Ja mistä niillä riittää rahaa sijoitettavaksi asti, kun ovat näin hyväuskoisia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

perhana kun tuli otettua firmalle lainaa tuohon melko paljon ja vielä kaikki työkaveritkin tuohon houkuttelin, milloinhan alkaa palautukset?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"On hauska huomata kuinka naiiveja ja vietävissä olevia jotkut ihmiset voivatkaan olla. Toki kuulostaa hienolta kun Eurooppalaisen oikeusturvan keskusliitto niminen yhdistys moittii. Hassua on jos yhdistyksen on pistänyt pystyyn syytetyt ja heidän avustajansa.. Huijaushan vain jatkuu. Kuka vain voi kavereidensa kera perustaa yhdistyksen jolla on hieno nimi". Ai niinkö ihan tosissasi meinaat, että EOK on perustettu Wincapitaa varten? Näin se media harhauttaa. Ennemminkin niin, että sitä varten josko sinunkin silmälaput joskus tipahtavat silmiltä ja heräät unesta sekä valvomaan ihmisoikeuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

samulille: wincapita ei koskaan luvannut tuollaisia tuottoja, niitä vai tuli. Ja tuo 400 % tuli puolessa vuodessa - kulut. KRP on puhunut yksitasoisesta pyramidista, miettikää sitä. Ja kenenkään ei tarvinnut ottaa ketään mukaan, jotta olisi saanut tuottoja. Pattayalla on vain muutamia Wincapitalaisia. Jollei t.m olisi ollut siellä, niin kukaan ei puhuisi pattayan Wincapitalaisista. Esim. miksei kukaan puhu etelä-espanjan Wincapitaisista, siellä heitä on paljon enemmän kuin jossain pattayalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä oli taas hieno uskova yhteisö joka luuli että rahaa syntyy tyhjästä. Ei synny. Ei voi olla takeita esim. 400% tuotoista. Pyramidijutuissa rahaa syntyy keinotekoisesti kun uusia jäseniä tulee. Näiden huijattujen intresseissä on että homma jatkuisi: he saisivat jotain takaisin mutta tuleva jäsen sitten menettäisi omansa. Tottakai saa unelmoida varmasta rikkaudesta mutta ajatelkaapa tätä: jos jollakin on varma keino tehdä rahaa niin hän lainaa sitä halvalla korolla ja tekee rahaa itselleen. Sääliksi käy näitä hyväuskoisia hölmöjä: eivät kehtaa tunnustaa tappiotaan. Pattayalla on heidän rahoillaan juhlittu, ostettu tavaraa jne. Sinne ne teidän rahat meni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" Minusta tämä Ruotsin vaihe vei viimeistään uskottavuuden koko hommalta." Jos joku olisi kähveltänyt kymmeniä tai satoja miljoonia, niin olisiko hän mennyt jonnekkin pieneen mökkiin ruottin maalle ?? Joskus kanattaa pohtia asioita myös toiselta kantilta. Tottakai tämä soppa nyt näyttää ulospäin sellaiselta, että huijaus on kyseessä. Se johtuu yksipuolisesta media mustamaalamisesta, krp valheellisesta tiedottamisesta, mutta myös johtuen clubin omasta tiedotuspolitiikasta. Valitettavasti kaikki ne toimittajat on vaiennettu, jotka olisivat halunneet kertoa wincapitasta positiivisesti, niinkuin asiat on. Nyt pieni osa jäsenistöä ja ennenkaikkea EOK ovat aktiivisesti yrittäneet kertoa miten asiat oikeasti ovat. Tämä on tietysti vain WIncapitalaisten asia, mutta niinkuin H.Kailajärvi jo aikaisemmin on vankilasta käsin, uhaten syömälakolla on yrittänyt korjata vääristelyjä ja valheita joita media on kirjoittanut, niin samoin yrittää jäsenistö kertoa miten asiat oikein ovat. Helppoa se ei ole, koska monet uskovat ennemmin mediaan ja auktoriteetteihin. Koska hehän ovat aina oikeassa. Täytyy vaan odotella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Mutta olisihan syyttömäksi väittämälläsi kaverilla kai ollut mahdollisuus pitkän Ruotsin oleskelunsa aikana hoitaa tilitykset ihmisille?" Niikuin aiemmin sanoin. Homma yritettiin avata uudelleen 1.4.08. Mutta ongelmia tuli luultavasti virkavallan puolelta. Koska hätäisimmät oli tehneet rikosilmon ja tutkinta oli laitettu täysillä käyntiin. Mutta se siitä. Nyt vaan joudutaan odottamaan niin kauan , että saadaan ensimmäinen jäädytysoikeudenkäynti capitalisen voitoksi. Luultavasti ei kestäne kauaa. H.Kailajärveä krp pitänee niin kauan kiven sisässä kuin mahdollista. Heillä on vain huonoja vaihtoehtoja jäljellä ja valittava niistä heille paras. Luultavasti myös syntipunkkia haetaan jo kovasti krp leivistä, eli sitä joka ottaisi reilusti syyt niskoilleen. Katsokaa vaan miten rautava surffailee loistavasti taas tästäkin jutusta kuivin liivein. Syyt saa niskoilleen oulussa työskentelevä nais kolleega. Ja ne jotka jaksavat olla kiinnostuneita tästä jutusta, niin katselkaa vaikka rautavan sukulaissuhteita eri virastoista. Voisi aloittaa vaikka suomen pankista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jätetään nyt Briatore pois tästä. Ei tuo huijaukselle yhtään enempää uskottavuutta. Rahat raukoilla meni. Battayalla oli osalla porukasta hetken aikaa varmastikkin vallan mukavaa. Kalterikopissa on sitten vialä hauskempaa. Uskokaa pois. =) Kusetus mikä kusetus. On näitä maailmalla aikaisemminkin nähty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Varmasti raha rauhoittaisi, niin itsekkin haluaisin. MUtta , nyt mahdotonta, kun Kailajärvi istuu tutkintavankeudessa (siis syytön mies)" Mutta olisihan syyttömäksi väittämälläsi kaverilla kai ollut mahdollisuus pitkän Ruotsin oleskelunsa aikana hoitaa tilitykset ihmisille? Olisihan tuo vienyt syyn tehdä rikosilmoituksia. Mitä kiireellisempää asiaa hänellä oli mikä esti tilitykset jos rahat kerran ovat tallessa ja kasvaneet vielä hurjalla tuotolla? Tuskin kenelläkään olisi ollut nokan koputtamista, kun olisi vaikka itse piilossa pysyen hoitanut tilitykset ihmisille ja toimittanut vaikka juristin välityksellä viranomaisille todisteet toiminnan laillisuudesta. Minusta tämä Ruotsin vaihe vei viimeistään uskottavuuden koko hommalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedän,että tässä jutussa on paljon henkilöitä,jotka ovat hyvä varaisia,ja kelläpä köyhällä edes olisi varaa tuhlata rahaa moiseen touhuun. Mutta kuitenkin asioita pitkitetään nyt aivan turhaan juuri sen takia jotta taas kerran rikkaiden tekemä huijaus sais sen kuuluisan siunauksen. JUTTU ON VANHENTUNUT . . . . . Joten ketään ei voi nostaa syytteeseen. Valitettavasti tässä on mukana myös paljon POLIISEJA ,jotka puolustavat tekemiään sijoituksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Wincapita ei ole luvannut mitään voittoja missään vaiheessa. Ja tämän tietää jokainen asiaa perehtynyt jäsen. Myös tuo asia on luettavissa monista netissäkin pyörivistä documenteista, joita on clubin sääntöjen vastaisesti levitelty. Varmasti raha rauhoittaisi, niin itsekkin haluaisin. MUtta , nyt mahdotonta, kun Kailajärvi istuu tutkintavankeudessa (siis syytön mies) ja yhteiskunnan joillakin tahoilla on tarve kyykyttää ja yrittää lopettaa toiminta, jossa tavallinen kansa on ensimmäisen kerran päässyt nauttimaan siitä samasta, mitä nämä isokenkäiset. Näille on vaan tullut huoli, että jos kansa saa käärittyä hilloa, niin kenen selkänahasta sitten he omaisuudet käärii. Suomi on Suomi. Joskus voisitte ottaa silmälaput pois silmiltä. Briatorea lainatakseni vapaasti " kaikki ei ole sitä miltä se näyttää"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hannu Kailajärvi ei ole tunnustanut mitään. Hän ei ole sanonut, että klupi olisi huijausta. KRP on valehdellut tammikuun tiedoitteessa, että hän olisi tunnustanut. Tällä KRP on yrittänyt kalastaa lisää rikosilmoituksia wincapitaa vastaa. Muistakaa, että poliisi voi valehdella tutkinnallisista syistä johtuen. Nyt kun monelle jäsenelle on tämä asia selvinnyt, niin rikosilmoituksia on alettu perua. Ei tässä mitään palvontaa ole, jos käytetään etunimeä, ja mistä tiedät kuinka hyvin hänet tunnen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonko suomenpankki on maksanut kalevalle näitten lähipäivien lehti jutuista ps. sairasl ehti .Hienoa että eok. on olemassa olen saanut heiltä todellista tukea, aivan toisessa asiassa . Hyvä EOK!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisen on niin vaikea myöntää, että on tullut oikein kunnolla huijatuksi. Siitähän tässä wincapitalaisten vinkumisessa on kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis Wincapito on LUVANNUT suuria voittoja osakkaille. Siinä on se pointti mikä tekee asiasta väkiselä laitonta. Tosin aika jännää että se tanssijatyyppi hävii samanlaisessa jutussa Sampolle, jänää käykö se ennakkopäätöksestä. Sillä perusteella ei ole mitään rikosta, kiitos Mauno Koiviston. En ihmettele jos jutun takan on paljon isompia kihoja Unionia myöten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (38)

Uutisvirta

23.1.
Ruotsin sprinttitykin takareidessä repeämä – MM-kisat jäävät todennäköisesti väliin
23.1.
Norjan poliisi: Viimeisen lumivyöryn suomalaisuhrin etsinnät lopetetaan – "Valitettavasti on odotettava nyt kevättä"
23.1.
Oppositiojohtaja julistautui Venezuelan presidentiksi – Trump tunnusti uuden johtajan vain minuuteissa
23.1.
Kapinaryhmä ehdottaa brexitin siirtämistä vuoden loppuun – May tiukkana: "Ei ratkaise mitään"
23.1.
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
23.1.
Hailuodon jäätie työn alla, avaamiseen vaadittavasta jään paksuudesta puuttuu vielä kymmenisen senttiä
23.1.
Meiju Suvas kasvoi Frederikin taustalaulajasta lavatähdeksi – "Minun tekisi mieli sanoa, että opin Frederikiltä, mitä ei pidä tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan itä- ja pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset töissä

Eli rahan perässä olet elämäsi juossut. Oletko osannut nauttia elämästä, Oikeasti? Minä kunnioitan ihmisiä jotka jäävät... Lue lisää...
Raukka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image