
Puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) saama höykytys Puolustusvoimien rakenneuudistuksiin liittyvistä päätöksistä on saanut myös huvittavia piirteitä. Wallinin ”poliittinen ohjaus” on tullut tuomituksi oppositiossa, erityisesti perussuomalaisten piirissä.
Vaikka ministerin menettelystä kiistatta löytyy kosolti kritisoitavaa, Suomessa nyt sentään poliittisesti valitun valtioneuvoston jäsenen oikeuksiin ja suorastaan velvollisuuksiin kuuluvat poliittiset linjaukset. Ovatko ne oikeita ja riittävästi perusteltuja, on sitten jo kokonaan toinen kysymys.
Perussuomalaisille varuskunnista ja Puolustusvoimista käytävä keskustelu on rankimman puoleinen oppitunti reaalipolitiikasta. Puolue jättäytyi tukevasta vaalimenestyksestä huolimatta hallituksen ulkopuolelle. Vakuuttavasti on todisteltu, että perussuomalaisia suorastaan houkuteltiin ministereiksi. Pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen Eurooppa-politiikka ei kuitenkaan kelvannut.
Perussuomalaisilta pääsi vaalimenestyksen ja räiskyvän julkisuuden oloissa unohtumaan, että maailmassa on muitakin poliittisia kysymyksiä kuin EU tai euro. Jos Timo Soini olisi hyväksynyt hallitusyhteistyöhön osallistumisen, maassa olisi suurella todennäköisyydellä perussuomalainen puolustusministeri. Ja edelleen hyvin suurella todennäköisyydellä tuo ministeri olisi Jussi Niinistö.
Politiikka on vallankäyttöä. Perussuomalaiset pitivät kiinni ihanteistaan Eurooppa-kysymysten äärellä, mutta joutuivat samalla luopumaan ansaitun vallan käyttämisestä tukussa muita asioita. Luultavasti varuskuntapäätös näyttäisi perussuomalaisen ministerin jäljiltä aivan toiselta.
Jos valtaa tarjotaan, siihen pitää tarttua.
Kommentoi ()
On Kaleva alas vajonnut. - todella alas
Ministeri valehtelee eduskunnassa ja lehti haukkuu asian paljastaneita persuja.
Iki-ihana RKP(pakkoruotis 2.5mrd.e) saa tehdä mitä haluaa, vaikka valehdella. Jäätteenmäki menetti luottamuksen ja erosi, mutta kukaan ei kysynyt tietojen oikeellisuudesta. Kanerva tekstaili blondille ja erotettiin vaikka käytti omaa puhelintaan, ei virkapuhelintaan. Wallin jäi kiinni valehtelusta useaan kertaan, ei eroa koska kaikki epäilyt Rkp:a kohtaan on kielirasismia.
Kalevan toimitus on vajonnut alas Kokoomuksen mukana, todella alas.
Eli pitääkö tämän pääkirjoituksen mukaisesti nyt ymmärtää Kalevan virallisen linjan olevan jotta valehdella saa, ministerikin, varsinkin jos se suututtaa perussuomalaisia..? Lapsellista käytöstä, Mantila.
Aikaisempi puolustusministeri ja tunnettu suhmuroija Seppo Kääriäinen totesi aivan oikein muutama päivä sitten, että ministerillä on totta kai oikeus vaikuttaa hallinnonalansa ratkaisuihin, mutta hänen ei pitäisi sitten kiistää, että on vaikuttanut. Nyt Wallin saattoi salailullaan Jyrki Kataisenkin noloon asemaan, kun tämä erehtyi vannomaan eduskunnassa absoluuttiseksi faktaksi, ettei hallituksella ole osaa eikä arpaa tapahtuneisiin ratkaisuihin.
Wallinin menettelyä ovat tähän mennessä kritisoineet mm. pääministeri, demarien puheenjohtaja, demarien puoluesihteeri, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja sekä kokenut kokooomusvaikuttaja Pertti Salolainen. Siis vähän muutkin kuin ne kirotut persut.
Toimittajalle ei näköjään ole mennyt perille mistä tässä asiassa on kysymys, siis se suuri pointti. Suu vaahdossa vain huudetaan "suuren vihollisen" Perussuomalaisten "virheistä". Eihän se näin mene arvoisa poliittinen toimittaja, pääkirjoittaja. Kysymys on siitä mitä ministeri saa valehdella, lue valehdella, kansanedustajille eduskunnassa. Tästä on kysymys. Jäätteenmäki, silloinen pääministeri joutui jättämään paikkansa valehtelun takia. Wallin on kiistämättä valehdellut eduskunnassa kansanedustajille ja näihin asioihin on puututtava. Jos Perussuomalaiset eivät olisi valittaneet asiasta Jaakko Jonkalle niin tämä asia ei olisi tullut julkisuuteen. Nythän on kokoajan selvinnyt asiasta lisää. Muu hallitus ei ole tiennyt koko Dragvikin asiasta mitään mikäli uskomme pääministeri Jyrki Kataista ja ministeri Jutta Urpilaista. Asioilla on aina kaksi puolta mutta arvoisan Kalevan pääkirjoituksen kirjoittajan on ymmärrettävä etteivät Perussuomalaiset ole aina niitä "pahiksia" ja väärässä. Tässäkin asiassa Perussuomalaisten periksiantamattomuus johti ja johtaa rehelllisen politiikan juurille ja pois salauksista ja kähminnästä. Ja lopuksi, Perussuomalaiset eivät pakene vastuutaan vaan toimivat sen mukaan mitä ovat luvanneet äänestäjilleen. Takinkääntäjiksi ja lupausten pettäjiksi heitä ei saa edes ministeripaikoilla. Vasemmistohan on jo ehtinyt kääntää takkiaan tuhat kertaa ja pettää vaalilupauksiaan. Kepullekin tuo vaalilupauksien pettäminen on ollut tavanomaista aikaisemmilta hallitusvuosilta. Perussuomalainen kansanedustaja on tavallinen suomalainen, virheineen ja puutteineen, mutta aina suoraselkäinen ja äänestäjilleen uskollinen.
Pääkirjoituksessa myös luovutaan itse asian käsittelystä, vetoamalla Perus-suomalaisten olemiseen oppositiossa.Kovin ovat pääkirjoitukset muuttuneet Risto Uimosen ajoilta.
Kyllä persut petti kansaa vaikka saivat vaalivoiton niin pelekäsivät vastuuta niin paljon, että pötkivät suoraan oppositioon!
Perussuomalaisille pitää vissiin sanoa asia kahdesti. Jep. Jokatapauksessa ruottalaiset, muun hallituksen tukemana (lue. Katainen) harrasti siltarumpupolitiikkaa.