Pääkirjoitukset

Soinin lausunto tuli mutta vasta viiveellä

Pääkirjoitukset 23.2.2012 0:00
Pääkirjoitus
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on tähän asti suhtautunut puoluetovereidensa rasistisiin tölväyksiin vähätellen. Hän on irtisanoutunut vastuusta vedoten, ettei voi puuttua jokaisen sanomisiin.

Oulun pitseriasurmaajalle kunniamerkkiä ehdottanut köyliöläisvaltuutettu ylitti kuitenkin rajan. Soini tuomitsi valtuutetun nettikirjoituksen pöyristyttävänä ja ihmisvastaisena. Köyliöläisedustajaa odottaa erottaminen puolueesta. Asia on myös poliisitutkinnassa.

Soini veti lausunnollaan toivottavasti rajat sille, mitä perussuomalaiset voivat puhua ja kirjoittaa sananvapauden nimissä. Juuri tällainen lausunto on ollut vähintä, mitä Soinilta on odotettu. Sekin tuli kuitenkin vasta tiistaina pakon edessä, kun köyliöläisvaltuutetun näkemykset levisivät netissä jo sunnuntaina.

Soinia on useaan otteeseen vaadittu ottamaan vastuuta vihanlietsonnasta ja välttämään vihapuhujien liehittelyä. Köyliöläisvaltuutetusta ollaan tekemässä varoittavaa esimerkkiä, kun kansanedustajat Jussi Halla-aho, James Hirvisaari ja Teuvo Hakkarainen ovat päässeet vähällä.

Nopeasta tilanneälystä tunnetun Soinin vastaus tuli pahasti myöhässä. Herkässä tilanteessa jo pelkkä lausunnon viipyminen on kannanotto.

Ripeä ja omaehtoinen irtiotto populistiseen ja maahanmuuttajavastaiseen siipeen olisi ollut uskottavampi. Soinin aikailu voidaan tulkita tasapainoiluksi populistisen ja perinteisen siiven välillä tilanteessa, jossa puolueen kannatus on lähtenyt laskuun.

Kunnallisvaaleihin valmistautuvalla puolueella on urakka edessään, kun se lupauksensa mukaisesti aikoo seuloa ääriainekset listoilta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Kalevan kritiikki on tässä kohtaa aivan oikein! Jos perussuomalaiset eivät äänten kalastelun vuoksi sietäisi ja hyväksyisi jäsenikseen henkilöitä, jotka kannattavat ja ihailevat väkivaltaista käytöstä muita kohtaan tai kannattavat ja sallivat jatkuvaa ulkomaalaisten panettelua ikään kuin he olisivat kaikki samanlaisia, voisin jotain tuntemaani maltillista persua äänestääkin esim. kunnallisvaaleissa. Nyt en missään tapauksessa, vaikka puolueessa lähes jumalan asemaan päässyt Soini tämän tapauksen tuomitsikin. Tämän hän teki vain, koska jo omienkin joukossa alkaa kärsivällisyys puolueeseen päästettyjä mielipuolisia äärifasisteja kohtaan loppua. Soinin verrattua Eu -komissaariamme Bobrikoviin, en voi olla ajattelematta, miksi hän näin teki? Lähettikö hän sillä piiloviestin jollekin hullulle, joka todella tekee saman, mitä Bobrikoville tehtiin-? Tällä en ota kantaa siihen, että Bobrikovin toimet olisivat olleet oikein. Soinin joukoissa tuntuu todella olevan paljon sellaista porukkaa, joilla viha kiehuu yli pienestäkin yllykkeestä. Siitä syystä alkaa jo pelottaa tämä suomalainen "maan tavalla" politikointi. Soini on nyt vaalien alla hyvin herkällä alueella joko yhteiskuntarauhan kaatajana tai sen puolustajana. Mietipä Timo tarkkaan, miten joukkojasi johdat, sen verran älyä sinulla on, että tajuat takuulla, mitä tarkoitan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Provosoituneet persut taas räksyttävät.Outoa porukkaa ja niin herkkähipiäistä,ettei heistä saa puolta sanaa sanoa arvostelua,niin johan nousee hirveä meteli.Itse kyllä käyttävät niin törkeää kieltä,että täytyy ihmetellä Kalevankin sietokykyä niitä julkaistessaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mantila, kansa äänestää kukkarollaan!!!! Tämähän on rasismia ja syrjintää tämä Kalevan linja. Onneksi tuli tilaus peruttua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi tätä lärväilyä ja uhriksi heittäytymistä, kun pitäisi kantaa miehekkäästi vastuuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalevan linja on nykyään hakoteillä. Hyv'ä että hanskat kädessä pystyy lukemaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai ei nopeus riittänyt arvon pääkirjoittajalle. No mikäpä riittäisi kun tuntee syvää vihaa Persujen aatemaailmaa kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Soini olisi reagoinut nopeammin, niin siinäkin olisi ollut jotain vikaa. Hän olisi Kalevalan mielestä äkkipikainen tjsp.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä vihreiden pössyttelyt, kokoomuksen pahoinpitelyt ja asiakirjaväärennökset, rattijuopot?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nopeasti ollaan niputtamassa Jussin blogi samaan sarjaan sairaan ihmisen facebook-möläytyksen kanssa. Kuka tahansa joka on Jussin blogia lukenut, tietää, ettei siellä kannateta ihmisten murhaamista ja otetaan kantaa järkevin argumentein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:14
Kysyimme, miksi Tiernapojat-patsasta taas ollaan siirtämässä –"Kyllä se perustuu saatuun palautteeseen"
6:00
Nyt ei ole aika lisätä veroja matkailuun – kaupungin terveydenhuollon kustannusten maksattaminen matkailijoilla on kaukana ekologisesta matkailusta Lukijalta
6:00
Suolistosyöpää etsitään pian seulonnoilla koko maassa – mammografiassa ja kohdunkaulasyöpätestissä käydään aktiivisesti Tilaajille
17.9.
Seiväshyppääjä Minna Nikkanen, 31, lopettaa uransa – jätti jo aiemmin tämän kauden väliin
17.9.
Oululaistaustainen Juhani Järvi päätyi Raahen kautta ison vankilan johtajaksi Turkuun – "Näitä olosuhteita on turha kenenkään kadehtia, vangilla ei ole vapautta"
17.9.
Halla-ahon mielestä työministeri Harakan työllisyystoimet vaikuttavat "aika sosialistisilta"– "Painopiste näyttää olevan, että valtio maksaa palkat"
17.9.
Hallitukselta pitkä lista työllisyystoimista – aktiivimalli kumotaan ensi vuoden alusta, "vuosisadan palkkatukiuudistus alkaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image