Pääkirjoitukset

Puoskarointi ei ole lääketiedettä

Pääkirjoitukset 30.7.2013 0:00
Pääkirjoitus

Reikihoitoja, enkelihoitoja, toisen ihmisen energioissa surffaamista. Vaihtoehtoisia hoitoja on Suomestakin saatavilla jo monenlaisia. Yhteistä niille on, että vaivaan kuin vaivaan luvataan apua ilman ensimmäistäkään tieteellistä näyttöä. Hoidot myös lupaavat henkistä kehittymistä, ja niiden avulla voi saada viestejä omilta suojelusenkeleiltään.

Vapaassa maassa saa uskoa mihin tahansa, mutta on arveluttavaa ja suorastaan vaarallista levittää käsitystä, että kehittyneen lääketieteen keinot kykenisi ohittamaan uskomushoidoilla. Enkeleitä tai henkioppaita näkevän hoitajan opit on helppo kyseenalaistaa. Syöpää ei takuuvarmasti näe ilman tieteen kehittämiä laitteita ja menetelmiä. Diabetekseen sairastunut tarvitsee insuliinia, ei ihon hivelyä.

Kun kuitenkin humpuukihoidot ja -hoitajat yleistyvät, se kertoo samalla jotakin kansakunnan henkisestä tilasta.

Eihän näitä palveluita olisi ilman kysyntää. Ihmetellä sopii sitä, että koulutettu kansakunta hurahtaa hoitoihin, joiden suurin apu voi olla mielihyvän hetkellinen tuottaminen. Siinä ei sinällään ole mitään pahaa. Hieronta, jalkahoidot ja kasvonaamiot lisäävät varmasti hyvää oloa, kunhan vain oikeita sairauksia hoitavat oikeat lääkärit ja sairaanhoitajat.

Kaleva kertoi Sunnuntai-liitteessään laajasti vaihtoehto- ja uskomushoidoista. Yhteistä niille ja niiden tarjoajille näyttää olevan vankka usko oman asiaansa. Haastateltu reikihoitaja kertoo, että hänen luokseen tullaan, kun ”hätä on suurin”. Hän kertoo voivansa nähdä, milloin ihmisellä on pitkälle edennyt syöpä, mutta kertovansa siitä asiakkaalle vasta, jos ”enkelit niin pyytävät”.

Toinen kertoo näkevänsä ihmisen voimakentistä, chakroista, tämän fyysisen kunnon. Luonnonlääketieteen Keskusliiton varapuheenjohtaja Tarja Heikkinen kertoo alan tarvitsevan valtion rahoitusta ja moittii lääkäreitä, joiden koulutukseen ei kuulu luontaishoitoja ja jotka eivät siitä syystä ole oikeutettuja arvostelemaan niitä.

Näkemykset kertovat suhteellisuudentajun pahasta vinoutumisesta. Veronmaksajien rahojen tärvääminen puoskarointia lähestyvän toimialan tukemiseen on täysin käsittämätön ehdotus.

Kuopion yliopiston terveyssosiologian professori Markku Myllykangas ei säästellyt sanojaan ”humpuukihoitoja” arvioidessaan Kalevassa sunnuntaina.

”Minusta kaikkein pahinta on se, että jotkut terveydenhuollon ammattilaiset tarjoavat esimerkiksi homeopatiaa tai vyöhyketerapiaa hoidoksi johonkin vaivaan. Se on täysin moraalitonta. Hoitajien ja lääkäreiden pitäisi lääkintäetiikan mukaan pitäytyä vain vaikuttaviksi todettuihin menetelmiin”, Myllykangas sanoi.

Hän ei voinut ymmärtää, että ”jopa jotkut poliitikot ovat vaatimassa Kela-korvauksia hoitojen käyttämisestä”.

Naulan kantaan. Yhteiskunnan niukkoja varoja pitää aina käyttää harkiten. Ainakaan verovaroja ei pidä käyttää toimintaan, jolla avustetaan maata siirtymään takaisinpäin kohti pimeää keskiaikaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (58)

Otapa "hah hah haa" asioista pikkasenkin selvää. Opettele tietämään vaikka miten syöpä syntyy ja mistä se johtuu. Ei ole vaikea löytää, googlaa vaikka.
Toisaalta kommenttisi sisältö oli niin asia-köyhää, että se vasta on "provo", et ainoatakaan järjellista asiaa saanut sanottua, muuta kuin teit itsestäsi naurettavan.

Lääkkeillä ja lääkäreillä ei ole lähitulevaisuudessa enää töitä, kun teknologia tekee ne tarpeettomiksi, kun kännykkäkin osaa antaa äärettömästi tarkemman diagnoosin kuin "arvaus"-toimiston kesä-vuokra-tusinalääkäri ahneen juutalaisen lääkärilääkeyhtiön kirjaa selaamalla. Sieltä löytyy sunkin lompakolle sopivia nappeja, joka lähtöön... Samat lääkkeet käy lähes vaivaan kuin vaivaan. Jos ei käy, niin tarjolla on kilotolkulla kokeiltavaa.
Ne kun olet naamaasi vetänyt, niin varmasti paranee vitutuskin!!!

Usko sinä sokeasti vanhoja taruja ja "lääkäreitä", joiden opit on 70-luvulta. Minä uskon järkeä ja viisaampia.

Syöpään on jo keksitty syy, ehkäisy ja hoito.
Ainakaan syytä kemoterapiaan tai muuhun vahingolliseen hoitoon EI ole syytä tarttua.

Verisuonitaudit on selvitetty.

Ei näitä lääkärit ole "LÄÄKKEILLÄÄN" selvittäneet, vaan tiedemiehet, fyysikot ja kemistit.

Lääkkeillä ei ole kohta hoidon kanssa enää mitään tekemistä.

Tervetuloa tähänpäivään.

Luulo ei ole tiedon väärti!

Korkea verenpaine laskee/katoaa samalla kun elintavat on palautuneet terveellisiksi.

Oma vikasi mitä olet uskonut valheita ja ahminut itsesi sairaaksi ihrapalloksi. VAIKKEI henkes vielä onnistukaan lähtemään ekasta sydäristä, niin äkkiä sydän- verisuoni- ja mieliala- sekä varmuudeksi potenssi-lääkkeitä antibiooteilla höystettynä, että sairaat elämäntavat voivat jatkua. EI tulis kuuloonkaan muuttaa niitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

VAPAHTAJA, hieno provo. Saat varmasti vastaväitteitä :).Mm. Lähteekö kuppa esim. kuppaamalla ? Pääseekö syövästä eroon homeopaattisilla keinoilla ? Miten saat poskiontelotulehduksen paranemaan, woodoollako ? Ja poppamiehet parantavat kaiken, esim. korkean verenpaineen ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menepä apteekkiin tai luontaiskauppaan ja osata nenäkannu. Sitä käyttämällä paranee poskiontelotulehdus; on muuten ikivanha hoitomuoto tämäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhempani tunsivat yhden. Tämä vanha nainen osasi asiansa, hänen oppilaansa muutti sitten kaiken. Lääkehoidot lopetetaan kokonaan, on jopa AIDS kaadettavissa, sanoi hän vuosia sitten. Käsivarsille kuoli sittemmin pieni lapsi, vanhemmat myönsivät vastuunsa tapahtuneeseen. Lisänä nämä luonnon hoidot voivat mennä joten kuten, kuin myös ei-resepti lääkkeet, mutta kyllä lääketiede on aina se ykkönen. Lääkäreitä sitten löytyy jo laidasta laitaan. Vuosia toimineita valelääkäreitäkin, uskomatonta sumutusta sekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puoskarointi ei ole lääketiedettä eikä lääketieteessäkään saisi olla puoskarointia. Sitä valitettavasti vain on. Lääketiedettä ei kuitenkaan tulisi kokonaan tuomita siksi, että se sisältää myös puoskarointia. Vaihtoehtohoitojakaan ei myöskään tulisi kokonaan tuomita siksi, että niissäkin on puoskarointia. Ei vaihtoehtohoitojenkaan kuluja potilaille tule korvata ilman mahdollisimman aukotonta validointia hoitojen hyvistä vaikutuksista potilaille. Eihän läheskään kaikkia koululääketietenkään hoitojen kuluja korvata potilaille, ei sinnepäinkään. Yksityissektorilta itsenäisesti haettujen ja ostettujen palvelujen kuluja ei, ihan oikeutetusti, korvata potilaille juuri nimeksikään. Hoitojen vaikutusten validointifoorumina ei kuitenkaan tule olla yksinään koululääketieteen foorumit. Ne ovat siihen harhaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se näin on, että henk.koht. en ainakaan voi ottaa vakavasti yhtään henkilöä joka uskoo enkeleihin, homeopatiaan yms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan vaan tiedoksi, lääketiede, EI OLE TIEDETTÄ, vaan täyttä humpuukia.

Suun kautta nautittavat "lääkkeet" ovat 99% tehottomia tai niiden teho perustuu yli puoliksi itsesuggestioon.

Lääkärit arpovat lääkkeita ennakkotapausten mukaisesti, EI oikean tarpeen. Tarve on aina lääkärin oma arvio.

Miten lääkäri voi kirjaa lukemalla tietää, että juuri tämä kemikaalikombo auttaa juuri sinun vaivaasi?
No sillä, että hän tarjoaa sinulle eri lääkevalmisteita, ja sinä sitten kerrot auttoiko.

JA KUN et itse tajua että itse olet vastuussa itsellesi siitä toimiiko lääke vai ei, käy todennäköisesti niin, että käytät sinulle sopimattomia lääkkeitä, aivan turhaan, ja pilaat terveytesi. LOL

Lääkkeiden sivuvaikutukset ovat pahempia, kuin alkuperäinen vaiva ja monien lääkkeiden yhteiskäytöstä ja vaikutuksesta ei kukaan tiedä mitään.

Tulevaisuudessa "lääkkeet" katoavat kokonaan ja ne luokitellaan samaksi humpuukiksi kuin kiertelevien huijari-kaupustelijoiden ihme-tropit ja (akuankan) parraskasvuliukset olivat aikanaan.

Esim. suurinosa diabetes, sydän, verisuoni, tms lääkkeistä voitaisiin korvata terveellisellä elämäntavalla ja elopainon korjaamisella. Mutta laiskat ihmiset syövät mieluummin lääkkeitä ja elävät siinä harhakuvitelmassa että ne parantavat heidät joskus. Lääkkeet päinvastoin ylläpitävät sairasta elämäntapaa ja mahdollistavat terveyden totaalisen alasajon.

Ajatelkaa nyt jo sanaa "lääke", kaikki siihen liittyvä on todellisuudessa uskomuksia ja luuloja joita "ammatti-ihmisten" vankkumaton uskovaisuus pönkittää.

Jos lääke oikeasti toimisi, sillä EI olisi sivuvaikutuksia.

Lääke ei korjaa mitään.

Lääke on tilapäinen apu.

Lääke ei paranna mitään, vain ehkä edes-auttaa paranemista.

Uskokaa vain lääkäreitänne sokeasti... ajatella ei kannata, tulee hiki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilman lääkettä olisin jo kuollut. Käyttämäni lääkkeen toiminta voidaan molekyylitasolla todentaa ja ihan tieteellisesti perustella miksi lääke vaikuttaa ja miten. En tiedä mistä olet harhaiset oppisi kerännyt, mutta kehoitan sinua opiskelemaan ja perehtymään lääketieteeseen, niin ymmärrät paremmin mistä siinä on kysymys.

Sikäli kun haluaisit tappaa minut vastustamalla lääkkeitä, niin kun ehkä joku päivä makaat itse siinä sairaalan pedillä ja lääkäri kertoo että sinä kuolet, mutta tämä lääke pitää sinut hengissä, niin toivon kaikesta sydämestäni, että kuuntelet vakaumustasi ja kieltäydyt lääkkeestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Angiina ja lukuisat eri tulehdukset ovat tappaneet ennen penisiliinin ja antibiootien kehittämistä niin paljon ihmisiä, että tietämättömyytesi ja mahdollinen typeryytesi hohkaa kuin neonvalokyltti. Kannattaa myös huvikseen katsoa polion kehitys karttaa muutaman vuosikymmenen aikajanalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakait se energiahoito toimiin ja vielä hyvin.Omaan pussiin tuo Myllykangas puhuu.Lääkeet on aikamoista bisnestä.Paljon ovat ihmiset apuja saaneet minunkin kaukohoidoista.Enkelihän ne hoitaa kaukohoidoissa,ja hoito menee vaikka toisellepuolelle maapalloa.Ihanaa että ihmiset ovat saaneet apuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmettelen, kuinka yksisilmäisesti ja asenteellisesti pääkirjoitus oli laadittu. Keskiajalle ollaan todella palaamassa, jos hyväksytään vain yksi totuus eli vahvemman (lääke- ja lääkäribisneksen) totuus. Maailma on muuttunut. Koska yli puolet ihmisistä ja tämänkin lehden tilaajista käyttää jonkin muotoisia vaihtoehtoisia hoitoja, on todella ihmellistä, että pääkirjoittaja luokittelee heidät höyrähtäneiksi. Tämän kaltaisen toiminnan takana on pelko, muutoksen pelko. Onneksi edistystä tapahtuu. Kiitos omilla aivoillaan ajattelevien ihmisten.Käyttäkää siis jokainen omaa järkeänne niin hoidoissa kuin muissakin asioissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihinhän perustat väitteesi, että yli puolet ihimisistä ja tämänkin lehden tilaajista käyttävät jonkinlaisia "vaihtoehtoisia" hoitoja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hyvänen aika miten paljon Suomessa on terveydenhoidon
"asiantuntioita". Jos me kaikki noudattaisimme heidän neuvojaan
niin me eläisimme ikuisesti jo maan päällä. Ainakin elämämme
tuntuisi niin pitkältä.
Kirjoittaisin vielä lisään, mutta kun minun täytyy nyt lähteä
jokaviikkoiselle peräsuolen puhdistusaktiille. Suolissani oli
noin kolme kiloa bakteereja jotka on viikottain poistettava.

IsoEinari

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sunnuntai liitteen artikkeli oli joko tahallaan tai asiaan perehtymättä laadittu, suppea otanta, jonka seurauksena jälkikirjoittelua odottikin. Harmittaa tuollaiset artikkelit.
Provosoiva näkökulma perehtymättä varsinaiseen asian ytimeen ei kuulu pääkirjoituksen etiikkaan. Pääkirjoittaja provosoi Markku Myllykankaan tapaan leimaamalla kaikki menetelemät puoskaroinniksi.

Ei voi muuta kuin ihmetellä "asiantuntijuutta" ja takapajuisuuttaa. Syöpälääkkeitä valmistetaan myös luonnon tuotteista.
Paljon on humpuukia mutta myös paljon menetelmiä joita muualla maailmassa käytetään riitelemättä rinnan kliinisten hoitojen, näin saadaan vähennettyä mm. kipulääkkeiden käytön tarvetta.
Ja huomioikaa hyvät ihmiset, Markku Myllykangas ei ole lääkäri vaan terveyssosiologian professori.

Säilyttäkää terve kriittisyys sekä lääkkeitä että hoitoja kohtaan ja ennen kaikkea uhoavia "lääketieteen edustajia" kohtaan.
Onneksi biolääketiede ja tutkimus yleensäkin ovat olemassa, ja näitä "humpuukeja" myös tutkitaan :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Usko on aika suuri asia kaikissa hoidoissa. On tehty jopa tutkimusta, jonka perusteella korkeastikoulutetut naiset ovat alkaneet haksahtaa noihin vaihtoehtohoitoihin. Kyse on ihmisen primitiivisestä tarpeesta tuntea, että jossain jotain suurta ja mahtavaa, jolle ihminen ja tiede eivät voi mitään. Oikein paljon jos uskoo, että koivunlehtien syöminen laihduttaa, niin varmasti laihtuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistuu mieleen vanha sananlasku partureista, pätee hyvin tähänkin: Kaikki puoskarointi ei ole lääketiedettä, mutta kaikki lääketiede on puoskarointia.
Huomiseen lehteen toivon linjakasta juttua GM-ruuista, kuinka paljon parempaa ja terveellisempää on valkean hiiren ja porkkanan risteytys, kuin vanha tylsä porkkana. Valion myymä kaseiiniliima on oivaa juomaa, toisin kuin likainen lehmänmaito.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puoskarointi on nouseva trendi kokoomuslaisessa paremminvointiyhteikunnassa, jossa terveyserot eri kansanryhmien välillä kasvavat ja osa köyhimmistä joutuu pakosta hakemaan apua sairauksiinsa näitsä hätäratkaisuista. Parempi puoskari, välskäri tai kuppari kuin ei mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Usein tämä huuhaa-porukka ja parantajat, valo-olentojen näkijät yms. iskevät kyntensä kiinni ihmiseen juuri silloin, kun hän on heikoimmillaan ja haavoittuvimmillaan. Kuten avioeron kohdatessa, puolison kuollessa, äkillisen elämänkriisin sattuessa. Nämä mystiset energiahoitajat, enkeltennäkijät yms. oikein haistavat rahastuksen mahdollisuuden osuneen kohdalleen. Viaton uhri on usein niin kiinni surussaan, että on vain hyvillään, kun joku kuuntelee häntä empaattisena ja lupaa auttaa tuskallisen, pahimman vaiheen yli. Toiveikkaana ihminen helposti avaa kukkaronsa nyörit näille "auttajille" ja tarinan loppu onkin se, että tästä kaikesta seuraa vain kättenpäällepanijatahon pankkitilin saldon huomattava kohentuminen. Sama pätee uskonlahkojen käännytystyöhön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (58)

Uutisvirta

34
Viljelytukea saavat tilat vähentyneet tuhannella – yhteensä viljelytukia maksettiin Suomessa viime vuonna yli 1,7 miljardia euroa
30
Kalen! kalluppi: Syökkö nää lihhaa?
15
Kotia ei vain löydy – onko luottotietonsa menettänyt huono ihminen? Lukijalta
11
Eläkeläiset osoittivat mieltään Pudasjärvellä pankin käteisnostojen rajoittamisesta – käteistä saa jatkossa vain neljän tunnin ajan viikossa
10
Nokian yt-neuvottelut päättyivät, Oulusta irtisanotaan noin 70 työntekijää
10
Pohjois-Suomen syntyneiden elämää on seurattu yli 50 vuoden ajan – "Meillä on valtava tietovaranto, josta voidaan louhia erilaisia asioita"
9
Jussi Jokinen ymmärtää Tero Lehterän huolen – painepelit houkuttelevat pelaajia enemmän kuin tyhjennysmyynnit

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia luoteistuuli on voimakasta aamuyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli muuttuu huonoksi illasta alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image