Pääkirjoitukset

Pankkiin myös viikonloppuna

Pääkirjoitukset 3.1.2018 6:00
Pääkirjoitus

Pankkialan työkiistan ytimessä ovat viikonlopputyö ja sen ehdot.

Samalla kyse on sopeutumisesta muun yhteiskunnan muutokseen. Palveluja on tarjottava asiakkaille parhaiten sopivilla tavoilla.

Pankkialan työtaistelu-uhan sovittelu ei tiistaina tuottanut tulosta. Ellei ratkaisua synny tänäänkään, torstaiaamuna alkaa vajaan kahden vuorokauden lakko. Edellinen lyhyt työnseisaus nähtiin joulukuun lopussa.

Kovinkaan ison joukon arkea se toimi ei haitannut. Tuskin seuraavakaan, vaikka sitä aiotaan terästää ICT-henkilöstön tukitoimilla.

Se kertoo alan muutoksesta. Keskivertoasiakas käy tätä nykyä pankkitiskillä tai palveluneuvojan vastaanotolla harvakseltaan. Rutiiniasiat iso osa asiakkaista hoitaa netissä.


Edelleenkin
asiakkaiden tärkeimmät asiat on luontevaa ja usein välttämätöntäkin hoitaa silmästä silmään pankin edustajan kanssa.

Kun pankki ei tule asiakkaan luo, asiakkaan on tultava pankkipalvelijan luo aikoina, jotka pankki ja työehtosopimukset määrittelevät.
Myös päivätyötä tekevien pitäisi päästä neuvotteluun silloin kun pankin väki on töissä, siis arkisin ja päiväsaikaan.

Vähäisiä muutoksia on toki tehty: tapaamisaikoja on venytetty kohti iltaa, ja muutamissa pankeissa – mutta ei yleisesti – neuvotteluaikoja saa tätä nykyä myös lauantaiksi.

Edelleenkin monille asiakkaille on kuitenkin tuttua, että pankkiin on tultava, mahdollisesti yhtä aikaa puolison kanssa, käyttäen siihen oman työnantajan aikaa, kun vaihtoehtoja ei ole. Tämä ei kerro hyvää asiakaspalvelusta.

Työntekijöiden pelkoja laajenevia aukioloja kohtaan voi toki ymmärtää. Viikonlopputöiden järjestäminen pitäisikin pankeissa hoitaa sopimalla. Juuri nyt kiistaa käydäänkin siitä, miten asiasta päätettäisiin.

Kaikkiaan palvelun laajentuminen myös viikonloppuun on kuitenkin myös pankkitoimihenkilöiden pitkän jakson etu. Jotta pankki voisi tarjota asiakkaille palveluitaan, joista se saa tuottoja, tarvitaan asiakkaiden kohtaamisia.

Pankkien tarpeessa laajentaa aukioloja siis tuskin on kyse puhtaasta halusta parantaa palveluita. Kyse on myös pankkien tarpeesta pitää asiakkaat yhteydessään.

Pankkien kannattavuus perustuu yhä enemmän erilaisiin palkkiotuottoihin ja yhä vähemmän korkokatteeseen. Koska tämä näkymä ei muutu, pankkien on tehostettava palvelujensa tarjontaa.

Ja jos tuottoja ei kerrykään, on kutistettava kustannuksia.


Pankkiala
ei ole järkähtämätön instituutio, joka voi sulkea silmät omaa toimialaa koskevilta tai yleisemmiltä maailman muutoksilta. Esimerkkejä dramaattisista virhearvioista on sekä Suomesta että maailmalta.

Alan pärjääminen ei tietenkään ole kiinni vain aukioloajoista, mutta se on yksi tekijä muiden joukossa.

Viikonlopputyön teettäminen ei voi olla vain sanelua, ja työstä pitää maksaa riittävä korvaus. Mutta kovin suurella väellä pankkeja on tuskin viikonloppuna tarpeen pitää auki.
Finanssialan selvitysten mukaan vähemmistö pankkiasiakkaista arvioi tarvitsevansa silloin palveluja. Osa kuitenkin tarvitsee.

Tämän vaihtoehdon tarjoaminen asiakkaille on sekä pankkien että niiden toimihenkilöiden oman edun mukaista.

MAINOS

Kommentoi

Jos pankit ovat auki viikonloppuisin ja arkipyhinä, silloin myös Kela, sossu, kaupungin kaikki toimistot yms. kaikki palvelut 24/7 ! Oulun työttömyys vähenee, kun tarvitaan lisää henkilökuntaa hoitamaan ko.palveluja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pankkivirkailijat ovat häviävä ammattikunta.
Henkitoreissaan kitisevät ja lakkoilevat. Vakosamettihousuiset, yhteiskunnasta vieraantuneet nörtit peesaavat...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa on 390 000 työtöntä, joile kelpaa varmasti palvelutyö viikonloppuisin pankeissa. Työvoimatoimistoista saa nimilistat sopivista työntekijöistä. Kouluttamalla ja perehdyttämällä asioihin saadaan hyviä työntekijöitä joka puolelle Suomea. Lisäksi Suomessa on miljoona kansalaista, pääuutinen Suomessa eilen, jotka eivät pysty käyttää internetissä tarjottavia palveluja. Näille kansalaisille pitää järjestää joka puolelle Suomea palvelupisteet, maalaisjärkikin sen sanoo. Tarve on Suomessa, että tiskin takaa tarjotaan luotettavaa henkilökohtaista palvelua kaikille tarvitseville pankkiasioissa ja yhteydenpidossa valtion sekä kuntien toimintoihin, tarvittaessa viikonloppuisinkin. Valitetaan ihmisten syrjäytymisestä yhteiskunnassamme, kuitenkin edistetään syrjäytymistä lopettamalla välttämättömät palvelut, piilotetaan ne internetin pimeyteen. Valtio rahoittaa kaupallisten tv-kanavien uutistoimintaakin Suomessa, mutta ei pysty ylläpitää välttämättömiä palveluja kansalaisilleen, hah, hah. Poliisikin on nykyisin harvinainen näky Suomessa, varsinkin syrjäseuduila. Eduskuntamme on nykyisin kuin tyhmyyttä pullollaan, tosin komeat ovat kulissit remontin jälkeen. Kaljan ja siiderin alkoholipitoisuudesta kaupoissa osataan väitellä ja viisastella viikkoja, mutta tärkeät asiat unohdetaan tyystin kokonaan, toimitaan virkamiesten ja lobbareiden kumileimasimena. Pitää siis vaihtaa paremmat kansanedustajat tilalle seuraavissa vaaleissa, Suomi on pelastettava apatialta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heureka! Komennetaanpas siis kaikki 390 000 työtöntä pankkivirkailijakurssille. Tulee sitten pankeista taas ihan palvelupankkeja ja pankit ovat auki "aivan mahtavasti" 24 tuntia vuoden jokaisena päivänä. Heh, heh!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukava tuo "heh,heh". Ylellä pyörii Tohtori Raimon vastaanotto Suomen päättäjille, poliittista sketsiä ammattitaidolla. Timo Soinin tunnusmerkki on tuo "heh,heh". Joka asiaan ja ongelmaan kaikuu Timo Soinin "heh, heh". Eräänä päivänä
Timo Soini kommentoi kannatusluvun laskua Tohtori Raimolle: "Meitä onkin äänestänyt miljoona suomalaista, heh,heh". Eli miljoonasta äänestäjästä kun vähenee vähäsen, ei haittaa Timo Soinia eikä muitakaan poliitikkoja. Mainio vitsi suomalaisen poliitikon luikertelusta ja mielikuvien rakentelusta. Pankithan ovat nykyisin auki 24 tuntia vuorokaudessa niille kansalaisille, jotka osaavat käyttää tietokonetta ja internetiä. Suomen tietoyhteiskunta toimii hyvin, ei ole valituksen aihetta 80 prosentille väestöstä. Heh, heh, eihän se haittaa, jos palvelut eivät toimi, köyhillä ei ole tarvetta pankkeihin, heh,heh. Köyhäthän ovatkin yleensä nuoria, vanhuksia ja työttömiä, heh,heh. Syrjäytykäämme rauhassa, heh,heh.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole tähän päivään menessä ollut tarvetta asioida pankissa sunnuntaina tai pyhäpäivinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän ylimielisyys syöksee keskustan oppositioon!

Niinkö, ainakin 750 000 kansalaista ulosotossa ja määrä senkun kasvaa, josta kiittäminen pikavippifirmojen koskeva heikk... Lue lisää...
Mutta osa kansaa voi...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image