Pääkirjoitukset

Oulun seudulle tulevan matka tyssää lentokentälle

Pääkirjoitukset 23.2.2014 0:00
Pääkirjoitus

Oulun seudun matkailun kehittäminen kangertaa. Ylitsepääsemätön ongelma on siinä, että matkailijan tie tyssää yllättäen Oulun lentoasemalle.

Myönteiset odotukset rapistuvat nopeasti, sillä jatkoyhteydet on järjestetty poikkeuksellisen huonosti. Turistien ohella samasta huonosta palvelusta joutuvat kärsimään kaikki muutkin lentomatkailijat.

Muualla maailmassa logistiikkaan on yleensä panostettu ja lentoasemalta pääsee vaivatta seuraaviin liikenteenjakopaikkoihin. Oulun lentoasemalta ei pääse joustavasti eteenpäin muuta kuin taksilla.

Jos haluaa varmistaa nopean siirtymisen eteenpäin, on käytännössä pakko varata taksi etukäteen. Lentoasemallahan et voi enää tilata sitä, koska käytössä on taksitolppa.

On kuitenkin nurinkurinen tilanne, että taksimatka saattaa maksaa enemmän kuin lentolippu tai oman auton viikon pysäköinti terminaalin edustalle. Oulun aluetaksi ei liioin
ota varauksia vastaan charter-lennoille.

Toinen vaihtoehto on käyttää enimmillään kolme kertaa tunnissa liikennöivää bussivuoroa. Viidentoista kilometrin matka Oulun keskustaan taittuu verkkaisesti puolessa tunnissa, kun taksilla se kestää varttitunnin.

Suurempi ihmetyksen aihe on kuitenkin se, että ainoa bussireitti ei poikkea rautatie- ja linja-autoaseman saati hotellien kautta. Näin kehnosta reitityksestä ei ole paljon apua jatkoyhteyksien kannalta. Harvakseltaan kulkevan bussin aikataulua supistetaan vielä, jolloin palvelu huononee entisestään.

Oulun matkailun, mutta myös lähialueen kuten Syötteen kehittämisen kannalta on hankalaa, jos liikennöinti lentoasemalta eteenpäin ei toimi joustavasti.

Lentoaseman liikenne pitäisi ottaa vielä huomioon paitsi Oulun myös muiden liikennöitsijöiden reitityksissä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (102)

Kohtelias isäntä tai emäntä, miten vain, tulee toki kentälle itse vastaan tai järjestää vieraalleen vaivattoman yksityiskyydin. Jälkimmäisessä tapauksessa toki monin anteeksipyynnöin varustettuna: Päivän lehti, ennalta kysyttyä mielijuomaa ja hiukopalaa nätissä pakkauksessa. Vähintään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä, Oulu on on muutenkin jäljessä urbaanista kaupunkikulttuurista, merta eikä meriyhteyksiä se ei hyödynnä, puhumattakaan markkinoinnista mitenkään. Rautatieasemahanke kaatui...mihin, poliittisiin valtasuhteisiin? Likenneyhteydet tosiaan...aivan takapajuiset. Ei ole ihmekään etei talous lähde nousuun. Valtuusto on junttiporukkaa ja poliittiset päättäjät vanhanaikaisia ja oman edun tavoittelijoita samoin kun kuntapäättäjät. Pääasia että nautitaan kovaa palkkaa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kohtuutonta odottaa taksia tunninkin perheen kanssa, että saa kyydin. Sitten se maksaa 60 euroa suunta...Kun olemme menneet ihan minne vain, niin Helsingissä ja espanjassa pääsee ihan heti linja-autolla minne suuntaan haluaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajakaa pyörällä tai kävelkää, jos ei ole aikaa odottaa bussia tai rahaa ajaa taksilla. Mitä turhaan itkette. Aina pitäisi olla asiat heti ja tässä, Teitä vartenko pitää kaikki järjestää ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä tämä koskee muitakin kuin oululaisia.Miten teknologiakaupunki on niin takapajuinen, .matkailijat ovat mmällään ,kun luulevat tulleensa edistykselliseen yiopistokaupunkiin.Nynnyporukkaa ,eikä ole mitään syytä puo,ustella vrt Jyväskylä
Tampere Helsinki.Merellistä Oulua ei oikein voi vieläkään kuin ihmtellä.Olen asunut 20v Oulussa ja edelleen ihmettelen saamattomuutta, ideaköyhyyttä,,nurkkakuntaisuutta ja junttimaisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lentomatkustajien käyttämiltä palveluilta (mm. hotellit ja jatkoyhteydet (linja-auto- ja rautatieasema)) voisi olla joko ns. ilmaista tai maksullista yhteiskuljetusta edestakaisin. Yhteistyö olisi poikaa. Onkohan tällaista edes koskaan kokeiltu. Turistina on tottunut tällaisiin ja ne toimivat siellä täällä ihan kelvollisesti. Palvelun tarjoajat saavat samalla asiakkaita. Bussien koko tarpeen mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhteyksien toimivuuteen ei ole ollut haluja vuosikymmeniin. Oulu on peräkylä ja haluaa näyttääkin sellaiselta. Parasta Oulussa on ohitustiet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parkkeeraaminen kentälle pitäisi tehdä niin kalliiksi, että linja-autoliikenne alkaisi kannattaa. Hakijoiden tyhjäkäyttäminen ja ympyrän kiertäminen pitäisi myös tehdä mahdottomaksi. Ainoaksi hyväksi vahtoehdoksi toimiva julkinenliikenne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todellakin parhaat onnittelut Kalevalle ajankohtaisen ongelman nostamisesta ja meidän kaikkien Oululaisten tietoisuuteen. Uskon ja toivon että tämä keskustelu johtaa parannuksiin lähiaikoina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Peukutan! Peukutan! Ihmeteltävän huonosti hoidettu homma. Miten muka Oulu edistää matkailua näin huonolla palvelulla? Tarttis tehdä jotain, näiden kultaportaita lakerikengissä ja takseja käyttävien joukon, heillä kyllä kuljetus pelaa, vaikka muita kurittavatkin. Onneksi ohitustiet sentään toimii. Matkailijat haluavat muutakin kuin uimarannan, kylpylän ja kuppiloita joka puolelle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiastahan päätettiin juuri viime budjettivaltuustossa, kun kokoomus ja keskusta leikkasivat julkisen liikenteen rahoitusta. Se johti siihen, ettei mitään parannuksia voi tehdä, vaan täytyy tehdä leikkauksia. Syylliset nouskoon esiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eri liikennöitsijä lentokentälle, kuitenkin siten että sama kuukausi lippu toimii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliko tämän jutun kirkkain ajatus se, että jos pääset halvalla Oulunsaloon, sinun pitäisi päästä halvalla myös kaupunkiin. No, tännepä ei kannata köyhien tulla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen samaa mieltä nimimerkki pitkän tien kanssa siitä että kun on kantamuksia, vaikkapa pari raskasta matkalaukkua niin tuo matka Torikadulta linja-autoasemalle on liian pitkä. Olen jättänyt asiasta parikin kertaa Koskilinjoille palautetta että miksi lentokenttäbussi ei voi ajaa rautatie/linja-autoaseman kautta kuten muuallakin, mutta vastausta ei ole koskaan tullut. Olen keskustellut kuljettajan kanssa asiasta ja hänen mielestään ei ole mikään ongelma koukata asemien kautta. Monasti jatkoyhteyksiä joutuu odottamaan ja asemilla on hyvät lämpimät odotustilat. Tulin yhtenä talvena Kuusamosta bussilla ja piti jäädä Tuiraan jotta pääsisi lentokenttäbussiin suoraan ilman että tarvii rahdata matkalaukkuja pitkin katuja. Oli todella kylmä talvisää, pakkasta -15 ja kova tuuli, eikä Tuirassa päässyt mihinkään sisälle. Tunnin odotus pysäkillä meinasi jäädyttää sielunkin.Hämmästelevälle oululaiselle sanoisin että olen hyväkuntoinen ja jaksan kyllä kävellä tuon matkan jopa alle 10 min ilman tavaroita mutta on monta muuta matkustajaa joille tämäkin väli on ylivoimainen. On hyvä että tästä asiasta keskustellaan julkisesti. Häpeäksi koko pohjoisen pääkaupungille että tämä lentokenttäyhteys on niin huonosti hoidettu. Oulunsalon kentästähän piti tulla Suomen toiseksi tärkein solmukohta/lentoasema H:ki-Vantaan jälkeen. Tätäkin imagoa ajatellen yhteydet täytyy saada paremmiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkea saa, kun maksaa tarpeeksi, mutta ei yhteiskunnan rahoilla. Kyllä palveluita on yllinkyllin tarjolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä NE Taksit pyörii Oulussakin pääasissa kaupungin taksisetelien ja sairaalan kuljetusten varassa - eli meidän Veroeuroilla...........

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koskilinjat/Koiviston Auto... Ei heidän tarkoitus ole palvella asiakasta, maksavia ihmisiä. Kun Koiviston Auto osti Koskilinjat niin kaikki muuttui. Bussireittejä alettiin muuttelemaan ja todella kannattaviakin linjoja lopetettiin ja bussireittejä muutetltiin. Sama malli on jatkunut tähän päivään asti ja tulee jatkumaan. Surullista.. Ei todellakaan ole asiakasta palvelevaa toimintaa kierrellä Pitkäkankaan kautta vaan lentokentältä pitäisi olla nopea ja suora yhteys kaupungin keskustaan. Hotellit pitäisi ehdottomasti kuulua lentokenttäbussin reittiin ettei ihmisten tarvi raahata painavia laukkuja kilometritolkulla. Niin kauan kun Koskilinjoilla/Koiviston Autolla on monopoliasema Oulussa, mikään ei muutu...paitsi huonompaan suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (102)

Uutisvirta

124
Iinattiin rakennetaan Liikuntamaa – alueelle tulossa maastopyöräreittejä, fitness-puisto ja kuntoportaat
118
Oulun kaupungintalon mittava remontti alkaa vuodenvaihteessa – rakenteista ja sisäilmasta paljastui laajoja ongelmia
86
EU:lta tylyä postia: Ei rahaa jäsenmaiden kuivuuskriisiin – Ruotsi auttaa viljelijöitään 120 miljoonalla eurolla, MTK toivoo samaa Suomen hallitukselta
80
Kommandopipoinen mies ryösti kaupan Intiössä, pakeni skootterin kyydissä – poliisi pyytää havaintoja
47
Vorojahdin lopputulos: ”Valistuneet kansalaiset vs. rosvot 3-0” – Oulun poliisilaitoksen partio otti kiinni ulkomaalaisporukan
38
AC Oululle uusi suuromistaja
36
Metoo-liikkeen keskushahmo Asia Argento hiljensi syytökset hyväksikäytöstä rahalla – väitetty uhri oli 17-vuotias

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image