Pääkirjoitukset

Nol­la­tun­ti­so­pi­mus käy monelle

Pääkirjoitukset 15.5.2015 0:00
Kaleva

Viikkotyötuntien alarajan nostamista esittävä kansalaisaloite on saanut kerätyksi tarvittavat yli 50 000 kannatusilmoitusta. Kysymyksessä on niin sanotun nollatuntisopimuksen kieltoa ajava hanke.

Aloitteen tekijät vaativat, että nollatuntisopimukset on kiellettävä lailla ja että osa-aikatyö on määriteltävä vähintään 18 tunniksi viikossa. Sen vähempiä tuntimääriä ei saisi työntekijällä teettää.

Seuraavaksi kansalaisaloite etenee valiokuntakäsittelyyn ja mahdollisesti eduskunnan täysistuntoon. Varmaa se ei ole. Suomessa on kerätty yli 350 kansalaisaloitetta, joista vain viisi on päätynyt eduskunnan käsittelyyn.

Nollatuntista työaikaa vastustava aloite on saanut ihmiset keskustelemaan lyhyistä ja työvoimatarpeen mukaan vaihtelevista työsopimuksista, mikä on kiitettävä saavutus.

Periaatteessa suomalainen lainsäädäntö ei tunne nollan viikkotyötunnin työsopimuksia. Yleensä sopimusta solmittaessa puhutaan vaihtelevasta tai joustavasta työajasta.

Vaikka laki ei nollaa tunne, Suomessa kuitenkin tehdään työsopimuksia, joissa viikkotyöaika on voitu määritellä vaihtelevaksi nollan ja 40 tunnin välillä työn kulloisenkin määrän mukaan.

Nollasopimus ei ole mitenkään harvinainen työelämässä. Tilastokeskus julkisti viime vuonna ensimmäisen selvityksen tällaisten sopimusten määrästä. Tulos yllätti: nollasopimuksella työskentelee runsaat 80 000 palkansaajaa eli neljä prosenttia työntekijöistä.

Useimmiten epäsäännöllisiä sopimuksia solmitaan sesonkiluontoisissa työtehtävissä kuten hotelli- ja ravintola-alalla.

Esimerkiksi hiihtokeskuksissa ja kaupunkien hampurilaisketjuissa työskentelee tarvittaessa töihin tulevia ihmisiä vaihtelevalla työajalla.

Kansalaisaloitteen kerääjät haluavat parantaa osa-aikatyöntekijöiden työajan ennustettavuutta ja ansiotasoa sekä työsuhde- ja sosiaaliturvaa. Ajatus on kannatettava, mutta se ei saa korottaa kynnystä työntekijän palkkaamiselle.

Tilastokeskuksen mukaan nollatuntisopimuksella työskentelevistä puolet on alle 25-vuotiaita nuoria ja opiskelijoita.

Mikäli kansalaisaloite etenisi eduskuntaan ja se hyväksyttäisiin, kymmeniltätuhansilta opiskelijoilta häviäisi tienestimahdollisuus opintojensa ohessa. Harva pystyy sitoutumaan tekemään viikossa vähintään 18 tuntia töitä. Työmarkkinoilla nollasopimus on kätevä joustonsa vuoksi sekä työnantajalle että työntekijälle. Poikkeuksia toki on, sillä monet haluaisivat tehdä enemmän töitä.

Jyrkän kieltolinjan sijaan sopiminen saattaisi olla parempi malli. Eri alojen työehtosopimuksiin voitaisiin sisällyttää nollatuntisopimuksia koskevia rajoituksia, mikäli ala niitä tarvitsee.

Työehtosopimus on sitova paperi, jolla on mahdollista säädellä työajan ennustettavuutta ja työsuhdeturvaa. Monella alalla nollatyösopimuksista ei ole sovittu erikseen työehdoissa, joten tämä vaihtoehto kannattaisi käydä ensin läpi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

 

MAINOS

Kommentoi

Kyllä työntekijä on melkoisen heittopussin asemassa ko. sopimuksella ei mitään vakautta oman elämän hallintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansalaispalkka ja 0-tuntisopimuksetkin ovat ihan ok. Niitähän voisi tehdä useitakin. 0-tuntisopimus ei saisi kylläkään olla yksipuolisesti työnantajan eduksi vaan myös työntekijällä pitää olla oikeus pitää nollat halutessaan. 0-sopimus olisi eräänlainen yrittämisen muoto ilman yrittämiseen liittyvää muuta painolastia. Jos tällainen tehdään oikeasti mahdolliseksi ja toimivaksi niin moni ongelma ratkeaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

0-tuntisopimuksia ei pitäisi kieltää vaan ensin pyrkiä ratkaisemaan ongelmat jos niitä esiintyy. Esimerkiksi työntekijällä pitäisi olla oikeus tehdä useampi 0-tuntisopimus eri työnantajien kanssa. Lisäksi työntekijällä pitäisi olla oikeus kieltäytyä tulemasta töihin mikäli se ei sopisi työntekijälle. Mikäli työnantaja haluaa työaikajoustoa niin silloin joustoa pitää olla myös työntekijällä.

Valtio voisi omalta osaltaan laatia uudet työttömyys ja työssäolo aikojen joustavat säännöt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

0-sopimuksen tekevä on täysin lainsuojaton, koska vaikka ei työskentelisi yhtään tuntia, eikä näinollen saisi palkkaakaan, Kela ja työttömyyskassat tulkitsevat työssä olevaksi. Työssä olevahan ei saa päivärahaakaan eikä sosiaalitukia ilman runsasta paperisotaa! Soviteltu päivärahakin on työn takana, koska työnantajalta ei saa palkkatodistusta eikä palkattomuustodistustakaan! Nämä sopimukset pitäisi olla lainvastaisia ja täten rikollisen toiminnan tunnuksia työnantajan puolelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nollatuntisopimus ei ole sama asia kuin epäsäännöllisen työajan sopimus.

Nollatuntisopimuksessa sovitaan viikottaiseksi työajaksi esimerkiksi 6-24 ma-la. Työtuntien määräksi viikossa 0-40 h.

Työntekijä joutuu olemaan koko ajan puhelimen päässä ja tulemaan tietyssä ajassa paikalle, kun kutsu käy.
Hän ei ole siis vapaalla. Muissa töissä ei saa käydä, matkalla ei saa käydä. Jos on opiskelija ja olisi tentti, niin so what.
Mutta palkkaa saa vain tehdyistä tunneista.

Siispä, jos et ole muutamaan viikkoon tehnyt yhtään tuntia töitä, olet isossa pulassa. Jos ilmoittautuu työttömäksi, pitää ensin irtisanoutua olemassaolemattomasta työstä. Silloin laukeaa iso karenssi, koska on itse eronnut töistä.

Ei ole olemassa mitään asiallista perustelua nollasopimuksille! Ennenkin pärjättiin ilman niitä. Työnantajalla oli nimikkohanttityöntekijöitä, joille saattoi soittaa, ja kysyä oletko vapaa, tulisitko töihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:39
Norjassa avattiin ilmasilta kymmenientuhansien nälkiintyvien porojen pelastamiseksi – kaikkien aikojen suurin pelastusoperaatio Ruijan ylängöllä Tilaajille
21:10
Syöpä pelasti oululaisen Jenna Antinmaan työuupumukselta – yrityskuviot alkoivat mennä uusiksi jo "syöpälomalla" Tilaajille
20:47
Koronarajoitteet ruuhkauttavat sairaaloiden kylmiöitä – vastaanottokeskuksen kellarissa sijaitsevaan kylmiöön siirrettiin keskiviikkona ensimmäiset vainajat
20:30
Kymmenettuhannet lähtivät heti Wuhanista – koronaviruksen synnyinkaupungista pääsi pois kaksi ja puoli kuukautta kestäneen eristyksen jälkeen
20:27
Historiallinen 4,1 miljardin lisäbudjetti on vasta alkusoittoa – tarvitaan lisää rahaa ja todennäköisesti uusia entistä tiukempia rajoituksia
20:21
Suomen viides ydinvoimayksikkö lähempänä tuotantoa kuin koskaan – Olkiluoto 3:n uskotaan aloittavan sähköntuotannon ensi vuonna 11 vuotta myöhässä
20:07
Poliisi joutui pysäyttämään liikenteen rikoksesta epäillyn kiinniottamisen vuoksi Haukiputaalla
124
Kuuma keskustelu suojainten ympärillä jatkuu – Pääministeri Marin: "Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa"
29
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
21
Luken tutkimus: Suomen metsissä kasvaa yli neljä kertaa enemmän järeitä puita kuin sata vuotta sitten
18
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
15
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"
11
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
10
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Antti Kiuru

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

221 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image