Pääkirjoitukset

Mus­li­mi­po­lii­ti­kot yllättivät puolueet

Pääkirjoitukset 25.4.2013 0:00
Pääkirjoitus

Puolueet ovat neuvottomia, miten suhtautua maahanmuuttajajäseniinsä, jotka toimivat vastoin puolueiden hyväksymiä ohjelmia ja asettavat kyseenalaiseksi läntisiä demokraattisia arvoja.

Ruotsissa sosiaalidemokraattien puoluehallitukseen nostettu Omar Mustafa joutui äskettäin jättämään tehtävänsä. Islamilaista liittoa johtavan miehen järjestämissä tilaisuuksissa oli esitetty juutalaisvastaisia puheenvuoroja. Järjestön säännöissä ei liioin tunnusteta naisten ja miesten tasa-arvoa.

Omar piti erottamistaan pelottavana viestinä. Vielä pelottavampaa on, jos hänen edustamansa arvot nousisivat valtavirtaan.

Oulussa SDP:n varavaltuutettuna toimii imaami Abdul Mannan. Hän kertoi Ylen haastattelussa, ettei islam hyväksy homoseksuaalisuutta ja että naisten ja miesten velvollisuuksissa on eroa.

Islamilaiset painotukset tulevat puolueille epäilemättä yllätyksenä, sillä lähtökohta toimintaan osallistumiselle on luonnollisesti yhteisten arvojen jakaminen ja puolueen periaateohjelmien hyväksyminen.

Puolueet ovat halunneet välittää itsestään modernia ja liberaalia kuvaa haalimalla maahanmuuttajia ehdokaslistoille. Aatteiden lähempi tarkastelu on siinä rytäkässä jäänyt vähemmälle. Tässä suhteessa maassa maan tavalla on hyvä tapa.

Sen sijaan on kannatettavaa, että maahanmuuttajat osallistuvat politiikkaan, sillä siten he kiinnittyvät yhteiskuntaan, kun he saavat myös vastuuta.

Demokratiassa on kestettävä se, että asioista ollaan eri mieltä. Ihmisarvoon ja tasa-arvoon liittyvät kysymykset ovat kuitenkin universaaleja, syvälle pohjoismaiseen kulttuuriin juurtuneita arvoja, joita ei pidä polkea, oli päättäjän tausta mikä tahansa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Erotettu muslimi on Tukholman vaikutusvaltaisimpia muslimeja ja hänelle oli tarkoitus antaa paikka valtiopäivillä. Ruotsissahan on listavaalit ja puolueet päättävat ketkä pääsevät valtiopäiville.

Ruotsin sosiaalidemokraatit todennäköisesti erottavat erottajan Veronica Palmin. Jos Palmia ei eroteta, siirtyvät muslimit äänestämään muita puolueita tai he kenties perustavat oman puolueen. Tähän asti suurin osa muslimeista on äänestänyt sosiaalidemokraatteja.

Ruotsissa on jo lähes miljoona muslimia ja heidän lukumääränsä ja osuutensa väestöstä kasvaa koko ajan. Ruotsalainen tasa-arvokäsitys tulee joustamaan väestön arvojen muuttuessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tannoin eräs poliitikkomme puhui siitä että maahanmuttajia pitäisi pyrkiä valitsemaan sellaisista kulttuureista jotka voivat sopeutua suomalaiseen kulttuurii. Ajatusta pidettiin pöyristyttävänä ja rasistisena, oltiin niin liberaaleja ja sivistyneitä. Totuus lienee että jossain vaiheessa kupla puhkeaa ja totuus asiassa paljastuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika käsittämätöntä, että demarit pitävät listoillaan tällaisia rasisteja.aivan posketonta, jos ei media tähän suuremmin tartu
Olisi kiinnostavaa tietää puolueen johdon kannat esim kyseisen imaamin avoimeen rasistisuuteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten pääkirjoituksessa todettiin:maassa maan tavalla on hyvä tapa.Se on näin ja vielä ainoa oikea tapa ja jos ei kelpaa,niin rajathan ovat auki myös poispäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääkirjoituksen naiivius on murheellista luettavaa. Ihmisarvoon ja tasa-arvoon liittyvät kysymykset eivät todellakaan ole universaaleja. Ihmisarvoon ja tasa-arvoon liittyvät näkemyserot ovat hyvin suuria ja nykyinen pohjoismainen malli edustaa näiden saralla lähinnä pientä ääripäätä.

Pohjoismaisia sosiaalidemokraatteja on varmaankin jokunen satatuhatta. Muslimeja on miljardi tai pari. Kumman porukan luulette joutuvan taipumaan, kun maahanmuuttajien määrä kasvaa huomattavaksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

86
Loppuko hiihto ilmastonmuutokseen? Professori: "Eteläisen Suomen koululaisille luminen talviloma on muisto vain"
35
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
31
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
22
Koulumaailmassa lastensuojeluilmoituksen oltava viimeinen toimenpide Lukijalta
17
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
15
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
13
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

260 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihreät vaatii nopeita ratkaisuja

Vihreistä on ollut hirveästi haittaa tavallisille ihmisille Lue lisää...
Caruna pekka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image