Pääkirjoitukset

Mus­li­mi­po­lii­ti­kot yllättivät puolueet

Pääkirjoitukset 25.4.2013 0:00
Pääkirjoitus

Puolueet ovat neuvottomia, miten suhtautua maahanmuuttajajäseniinsä, jotka toimivat vastoin puolueiden hyväksymiä ohjelmia ja asettavat kyseenalaiseksi läntisiä demokraattisia arvoja.

Ruotsissa sosiaalidemokraattien puoluehallitukseen nostettu Omar Mustafa joutui äskettäin jättämään tehtävänsä. Islamilaista liittoa johtavan miehen järjestämissä tilaisuuksissa oli esitetty juutalaisvastaisia puheenvuoroja. Järjestön säännöissä ei liioin tunnusteta naisten ja miesten tasa-arvoa.

Omar piti erottamistaan pelottavana viestinä. Vielä pelottavampaa on, jos hänen edustamansa arvot nousisivat valtavirtaan.

Oulussa SDP:n varavaltuutettuna toimii imaami Abdul Mannan. Hän kertoi Ylen haastattelussa, ettei islam hyväksy homoseksuaalisuutta ja että naisten ja miesten velvollisuuksissa on eroa.

Islamilaiset painotukset tulevat puolueille epäilemättä yllätyksenä, sillä lähtökohta toimintaan osallistumiselle on luonnollisesti yhteisten arvojen jakaminen ja puolueen periaateohjelmien hyväksyminen.

Puolueet ovat halunneet välittää itsestään modernia ja liberaalia kuvaa haalimalla maahanmuuttajia ehdokaslistoille. Aatteiden lähempi tarkastelu on siinä rytäkässä jäänyt vähemmälle. Tässä suhteessa maassa maan tavalla on hyvä tapa.

Sen sijaan on kannatettavaa, että maahanmuuttajat osallistuvat politiikkaan, sillä siten he kiinnittyvät yhteiskuntaan, kun he saavat myös vastuuta.

Demokratiassa on kestettävä se, että asioista ollaan eri mieltä. Ihmisarvoon ja tasa-arvoon liittyvät kysymykset ovat kuitenkin universaaleja, syvälle pohjoismaiseen kulttuuriin juurtuneita arvoja, joita ei pidä polkea, oli päättäjän tausta mikä tahansa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Erotettu muslimi on Tukholman vaikutusvaltaisimpia muslimeja ja hänelle oli tarkoitus antaa paikka valtiopäivillä. Ruotsissahan on listavaalit ja puolueet päättävat ketkä pääsevät valtiopäiville.

Ruotsin sosiaalidemokraatit todennäköisesti erottavat erottajan Veronica Palmin. Jos Palmia ei eroteta, siirtyvät muslimit äänestämään muita puolueita tai he kenties perustavat oman puolueen. Tähän asti suurin osa muslimeista on äänestänyt sosiaalidemokraatteja.

Ruotsissa on jo lähes miljoona muslimia ja heidän lukumääränsä ja osuutensa väestöstä kasvaa koko ajan. Ruotsalainen tasa-arvokäsitys tulee joustamaan väestön arvojen muuttuessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tannoin eräs poliitikkomme puhui siitä että maahanmuttajia pitäisi pyrkiä valitsemaan sellaisista kulttuureista jotka voivat sopeutua suomalaiseen kulttuurii. Ajatusta pidettiin pöyristyttävänä ja rasistisena, oltiin niin liberaaleja ja sivistyneitä. Totuus lienee että jossain vaiheessa kupla puhkeaa ja totuus asiassa paljastuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika käsittämätöntä, että demarit pitävät listoillaan tällaisia rasisteja.aivan posketonta, jos ei media tähän suuremmin tartu
Olisi kiinnostavaa tietää puolueen johdon kannat esim kyseisen imaamin avoimeen rasistisuuteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten pääkirjoituksessa todettiin:maassa maan tavalla on hyvä tapa.Se on näin ja vielä ainoa oikea tapa ja jos ei kelpaa,niin rajathan ovat auki myös poispäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääkirjoituksen naiivius on murheellista luettavaa. Ihmisarvoon ja tasa-arvoon liittyvät kysymykset eivät todellakaan ole universaaleja. Ihmisarvoon ja tasa-arvoon liittyvät näkemyserot ovat hyvin suuria ja nykyinen pohjoismainen malli edustaa näiden saralla lähinnä pientä ääripäätä.

Pohjoismaisia sosiaalidemokraatteja on varmaankin jokunen satatuhatta. Muslimeja on miljardi tai pari. Kumman porukan luulette joutuvan taipumaan, kun maahanmuuttajien määrä kasvaa huomattavaksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:07
Oululaiset valistuneita taiteen ostajia – halvan sijaan ostetaan teoksia, joissa raha pysyy tallessa
14:05
Kuusi Jehovan todistajaa vangittu Venäjällä – "Ketkä ovat vuorossa seuraavaksi?"
13:43
Aalto-yliopiston professori nimitti yliopistoa moittineita opiskelijoita "kaheleiksi" ja kehotti menemään muualle opiskelemaan – sanoo kommentteja nyt ironiaksi
13:26
Kilpisjärven Tsah­kal­jär­ven ret­kei­ly­ra­ken­nus­ten paloa epäil­lään tu­ho­pol­tok­si – poliisi pyytää ha­vain­to­ja paloyöltä
12:00
Analyysi: Saksan jättimäinen ilmastopaketti sai monet pettymään – Näin uudistus vaikuttaa Suomeen
11:59
Seurakuntatalon pakastin kärysi Haukiputaalla, palokunta kiirehti hätiin
11:42
Lukijoiden kuvia värikkäästä syysruskasta Pohjois-Suomessa
52
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
51
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
26
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
18
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
18
Analyysi: Saksan jättimäinen ilmastopaketti sai monet pettymään – Näin uudistus vaikuttaa Suomeen
15
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
10
Suomalainen Hanna Jauhiainen halusi vastustaa ilmaston lämpenemistä – päätyi slovakialaiseen vankilaan ja paikallisiin uutisiin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu yöllä pakoin huonoksi maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi et halua maksaa veroja?

Jos elät työmarkkinatuella, sinun veroprosenttisi on -100. Kaikki, mitä saat, on toisten maksamia veroja. Itse et maksa ... Lue lisää...
Backstreet Boys

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image