Pääkirjoitukset

Leijonat, vielä kun oppisitte juhlimaan

Pääkirjoitukset 18.5.2011 0:00
Pääkirjoitus
Jääkiekon maailmanmestaruuden tuomaa hyvänolon tunnetta häiritsi melkoisesti tuoreiden maailmanmestareiden vahva humalatila maanantain juhlinnassa Helsingin kauppatorilla.

Lähes jokainen mestarijoukkueen pelaajista sammalsi selvästi. Pahimman myötähäpeän tunteen aiheutti Leijonien valmentajiin kuuluva Pasi Nurminen, joka kaatui punaiselle matolle rähmälleen.

Maailmanmestaruus tuntui hyvältä, juhlat eivät lainkaan niin hyviltä.

Ainakin olisi pitänyt pysyä kameroiden edessä tunnin tai pari edustuskunnossa. Leijonat on yksi Suomen käyntikorteista. Pelaajat ovat edustustehtävissä, mikä edellyttää riittävän selvää päätä ja reipasta käytöstä.

Ja kun hommat on hoidettu, voi ilon päästää kunnolla irti.

Kukaan ei kadehdi Leijonien juhlia, mutta kukaan ei myöskään haluaisi kokea heitä katsellessaan myötähäpeää.

Urheilusankareiden kohdalla mediakin näyttää olevan kontallaan.

Poliitikkojen, korkeiden virkamiesten ja yritysjohtajien julkista juopottelua arvostellaan kerkeästi, kuten kuuluukin, mutta jääkiekon maailmanmestaruuden voittaneet ovat "hilpeällä" tai "rennolla" tuulella ollessaan reippaasti humalassa.

Lisäksi esiintyjien lavalta huutamat kehotukset heittämään hyvästit selvälle päivälle eivät ole muuta kuin moukkamaisuutta.

100 000 juhlijan joukossa oli paljon nuoria, joille tähdet ovat roolimalleja. Eikä huipulla olevan urheilijan arki todellakaan ole holtitonta. Se on kurinalaista - ja varsin raitista.

Kunhan päät ovat selvinneet ja juhlimisen pöly laskeutunut, joukkueen johdon on käytävä pelaajien kanssa pelisääntökeskustelu.

Olisi sovittava, että korkit pysyvät kiinni, kunnes edustustehtävät on hoidettu. Sen jälkeen voi juhlia villisti, juomin tai ilman.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

21.8.
Kerrostaloasunnossa tulipalo Rovaniemellä – ei henkilövahinkoja
21.8.
Syyttäjä: Omakotitaloista vietiin yli 50 000 euron edestä tavaraa – Kohteisiin päästiin löytämällä vara-avaimet
21.8.
Lippo löi itsensä pääsarjan portille – Ulvilan kentästä peräti 24 juoksua
21.8.
Sulava Arktis houkuttelee rahakkaita turisteja: Suomessa rakennettu alus matkaa parhaillaan Koillisväylän läpi, ja lipun hinta oli lähes 40 000 euroa
21.8.
"Hallituspuolueilla on myös palkansaajanäkökulmaa" – SAK:n Eloranta kehuu joitain kokoomuksen työllisyyshuomioita, mutta kritisoi leikkauksia
21.8.
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
21.8.
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image