Pääkirjoitukset

La­sa­re­tin­väy­läs­tä tulee osa elävää kaupunkia

Pääkirjoitukset 25.11.2010 0:00
Pääkirjoitus

Oulun kaupunkikuva tiivistyy ja täydentyy, kun Hupisaarten kupeeseen nousee asuinkerrostaloja, palvelutalo, taidehalli ja kansainvälinen opiskelija-asuntola.

Opiskelija-asuntolan kivijalkaan voidaan sijoittaa myös liikehuoneistoja. Opiskelija-asuntola tulee samalle paikalle, jossa sijaitsi monien oululaisten muistama Kasarmintietä myötäillyt vanha puukerrostalo.

Alueen avautuminen asutukselle jatkuu, kun Lasaretinväylän ja Kasarmintien varrelle nousee uusia asuinkerrostaloja. Asuintaloja on jo tien toisella puolella, kun vanha Åströmin tehdas kunnostettiin takavuosina asunnoiksi.

Parhaimmillaan Lasaretinväylän varresta muodostuu elävä kaupunkialue, jossa yhdistyvät asuminen, koulunkäynti, kulttuuri- ja liiketoiminta, matkailu ja virkistäytyminen.

Asumisen vahvistaminen monipuolistaa aluetta, kun opiskelijoiden, yritysten ja taidemuseon ohella alueen ympärivuorokautinen käyttö vahvistuu. Vajaakäytöllä ollut alue muokkautuu monipuoliseksi ja avoimeksi kokonaisuudeksi.

Hupisaarten alue ja Lasaretinväylän varsi ovat Oulun teollisuushistorian keskeistä aluetta ja siten kulttuurihistoriallisesti merkittävää aluetta. Siksi alueen uudisrakentamiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. On tärkeää, että vanhat rakennukset säilyvät ja maisemakuvat pysyvät eheinä uudisrakennusten rinnalla.

Tontinluovutuskilpailun yhteydessä ehdittiin pelätä, että Hupisaarten alue kaupunkilaisten virkistysalueena kärisisi. Teknisen lautakunnan hyväksymän asemakaavan muutoksen perusteella pelkoon ei näyttäisi olevan aihetta. Kasarmintien varren uudisrakentaminen on osa normaalia kaupunkirakenteen kehitystä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

24.1.
Suomalaisille ilmanpuhdistimille ryöpsähti kova kysyntä Kiinassa – jättivaltioon tilattu satoja laitteita torjumaan koronaviruksen leviämistä
24.1.
Wuhanin koronavirus rantautui Eurooppaan: Ranskassa vahvistettu kaksi tartuntaa, Ruotsissa peruttu kiinalaisten ryhmien matka Norrbotteniin
24.1.
Oulun yliopistoon hankittiin itseohjautuva auto, ja se on ensimmäinen askel uuden koulutusohjelman käynnistämisessä
24.1.
Kaavailtu Baltian lentopalloliiga kiinnostaa suomalaisia seuroja, myös Ettaa – Olli Kuoksa: "Suomen liiga ei ole kehittynyt 25 vuodessa mihinkään" Tilaajille
24.1.
Emmi Peltonen lyhytohjelman jälkeen viidentenä EM-taitoluistelussa – "Nyt on magee fiilis etenkin kaikkien hankaluuksien jälkeen"
24.1.
Williams ja Osaka katsomoon Australian avoimissa – Federer kuilun partaalta jatkoon
24.1.
Vankiloiden toimintamallin mullistus alkaa Hämeenlinnasta: vartijoista valmentajia – "Ei sovi vaarallisille vangeille"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Henkilö joka suostuu ottamaan vastaan vain osa-aikatyötä

Se aika, että ihminen elää vain työstä ja työlle on ohi. Huonosti on sellaisella ihmisellä asiat, jolla ei muuta ole kui... Lue lisää...
PORHO

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image