Pääkirjoitukset

Immonen erotettava ryhmästä

Pääkirjoitukset 28.7.2015 0:00
Pääkirjoitus

Puheenjohtaja Timo Soini tyytyi antamaan asiasta löysän lausunnon ja siirtämään vastuun Immosen kohtalosta eduskuntaryhmälle.

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen käytti häikäilemättömästi hyväkseen keskikesän poliittista hiljaisuutta julkaisemalla natsihenkisen vihakirjoituksen Facebookissa. Ajoituksellaan hän maksimoi julkisuuden.

Kirjoituksessaan Immonen julistaa taistelevansa loppuun saakka monikulttuurisuutta vastaan ”aidon suomalaisen kansakunnan puolesta”. Sanoma on kuin kansallissosialistisesta natsi-Saksasta, jossa arjalaista rotua puhdistettiin haitallisista yksilöistä tuhoamalla juutalaisia ja muihin vähemmistöihin kuuluvia. Samansuuntaisen manifestin jätti norjalainen Anders Behring Breivik tapettuaan 77 ihmistä miltei tasan neljä vuotta sitten.

Immosen kirjoitus on kuin märkä rätti vasten pääministeri Juha Sipilän (kesk.) johtamaa hallitusta, johon perussuomalaiset osallistuvat ensimmäistä kertaa. Hallituksen ohjelmassahan ilmaistaan tahto kehittää Suomea kansainvälisenä ja kulttuuriltaan rikkaana maana.

Vuodatus on selvä provokaatio puolueen puheenjohtajaa, ulkoministeri Timo Soinia vastaan. Ilmeisesti Immonen maksoi vanhoja kalavelkojaan Soinille, joka kehotti taannoin julkaisemassaan kirjassa Immosta keskittymään muihinkin kuin maahanmuuttokysymyksiin.

Immonen on koko poliittisen uransa ajan ratsastanut muukalaisvihalla. Oman vaalipiirinsä (Oulun vaalipiiri) asioille häneltä ei ole liiennyt kiinnostusta.

Ilmeisesti kova julkinen hiillostus pakotti Soinin ottamaan kantaa asiaan, vaikka hän ilmoitti lomalle lähtiessään palaavansa ”kehiin” vasta elokuun puoluekokouksessa. Maanantaina Soini tyytyi toteamaan Ilta-Sanomille Immosen rikkoneen ryhmäsolidaarisuutta. Hän jätti arvioimatta seuraamukset.

Kohu on kiusallinen perussuomalaisille ja koko hallitukselle.

Huolestuttavinta on se, ettei Immonen ole ajatuksineen yksin. Suhtautuminen monikulttuurisuuteen jakaa perussuomalaisia voimakkaasti. Vastakaikua äärikansallismieliselle ajattelulle löytyy äänestäjäkunnasta, mitä osoittaa Immosen toistamiseen tapahtunut valinta eduskuntaan viime kevään vaaleissa.

Puolueen rivien hajoaminen lienee myös selitys Soinin vaisulle esiintulolle asiassa. Elleivät perussuomalaiset tee selkeätä pesäeroa Immosen kirjoitukseen ja erota häntä eduskuntaryhmästä, voidaan se tulkita rasistisen ajattelun hyväksymiseksi. Eurooppalaisissa pöydissä tällä on huono kaiku.

Talouden taantuma ja tulevaisuuden uskon heikkeneminen luovat pohjaa muita alistavalle ajattelulle. Näin kävi 1930-luvun Saksassa. Lama toimi kasvualustana natsismin nousulle.

Immosen kirjoittelua puolustetaan sananvapaudella, jokaisen oikeudella ilmaista ajatuksiaan. Täytyy muistaa, ettei ole olemassa mitään rajatonta sananvapautta. Vapauteen liittyy aina vastuu. Sitä Immonen ei näytä oivaltavan.

Tällainen kirjoittelu lietsoo vihaa ja aiheuttaa pelkoa. Lopputuloksena kenelläkään ei ole hyvä olla.

Monikulttuurisuus on osa eurooppalaisuutta, ei uhka, vaan rikkaus.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

On todella ilahduttavaa, että Kaleva ottaa pääkirjoituksessan selkeästi kantaa Immosen vihapuhetta vastaan ja monikulttuurisen Suomen puolesta! Kommentit osoittavat, että aihetta huoleen todella on. Erityisen huolestuttavaa on, että Perussuomalaisten johto ei ole selkeästi tuominnut Immosen sodanjulistusta. Kyse ei ole puolueen sisäisestä asiasta vaan kaikkia Suomessa asuvia koskevasta asiasta! Puoluejohdon epämääräiset puheet antavat viestin, että Immosen ja hänen "joukkojensa" vihapuhe on hyväksyttävää.
Toivottavasti lehti jatkaa rohkealla linjallaan ikävistä kommenteista huolimatta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi älyvapaimmista kirjoituksista, jonka olen Immosen kirjoitukseen liittyen nähnyt. Hitler ja Breivik mainittu. Naurettavin oli kohta: "Eurooppalaisissa pöydissä tällä on huono kaiku.", heh, tarkoittaakohan se sitä ettei Suomea enää hyväksytä osallistumaan Kreikka paketeihin ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuripa näin. Pitää saada kaikki kansat velkakierteeseen ja USA:n eliitin ohjaukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Monikulttuurisuus on osa eurooppalaisuutta, ei uhka, vaan rikkaus."

Mitä enemmän "monikulttuurisuutta" eurooppaan tuodaan sitä pienemmäksi vähemmistöksi eurooppalaiset jäävät.

"ei uhka vaan rikkaus"

Et taida olla tietoinen minkälaisia ongelmia holtiton maahanmuutto on euroopassa aiheuttanut. Sekä rikollisuuden muodossa että myös taloudellisesti...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, että Kaleva uskaltaa ottaa näin suoraselkäisen kannan asiaan sen sijaan että hyssytellen, kierrellen ja kaarrellen koittaisi olla hermostuttamatta muukalaiskammoista osaa lukijakunnastaan! Pisteet nousivat tällä aviisilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, Kaleva! Näin sitä pitää. Vaikka Immonen on oman kylän poikia, tällaisessa asiassa alueen johtavalla lehdellä pitää olla selkeä kanta. Eikä se voi olla mikään muu kuin tuo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeassa on kirjoitus. Kaikkein pahinta nykyisessä ilmapiirissä olisi hiljaa hyväksyä tällaiset rykäykset ja jotenkin vaan sananvapauteen vedoten hymistellä se pois päiväjärjestyksestä. Nyt on persujen paikka näyttää, hyväksyykö se rasistiset ulostulot osaksi puoluetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eiköön anneta persujen itsensä selvittää sotkunsa? tuntuu, että kaikki on persuja, kun haluavat niitä neuvoa, varsinkin mediassa. sekun ei muille kuulu, kuin vasta sitten, kun kuullaan niiden omien mielipide. eikö teillä olekkaan kreikasta jutunjuurta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Immosen kirjoitus on kuin märkä rätti vasten pääministeri Juha Sipilän (kesk.) johtamaa hallitusta, johon perussuomalaiset osallistuvat ensimmäistä kertaa."

Kuinka monetta kertaa Kokoomus osallistuu pääministeri Juha Sipilän (kesk.) johtamaan hallitukseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse suunnittelen samaa,alkaa jo kyllästyttämään nämä jetkuvat monikulttuurisuutta ja pakolaisuutta puolustavat artikkelit.Immonen on valittu eduskuntaan ja Suomessa on mielipidevapaus.Hyvä mies,seisoo sanojensatakana!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalevan tilauksen aloitan heti. Hieno homma kun järki voittaa. Tuollainen Immonen aiheuttaa suurta häpeää Suomelle. Todellakin häpeää .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Tällainen kirjoittelu lietsoo vihaa ja aiheuttaa pelkoa."

Niinhän se tekee ja siltikin kirjoitit tällaisen vihaa lietsovan lynkkauskirjoituksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen erittäin suvaitsevainen ja proaktiivinen pasifisti, ja esitän tämän tapauksen johdosta seuraavat iskulauseet.

"Vastustan naisten ja lasten alistamista uskonnon varjolla!"
"Loppu lasten sukuelinten silpomiselle!"
"Ei enää koskaan uusia juutalaisvainoja!"
"Lopettakaa ateistien ja seksuaalivähemmistöjen sorto!"
"Naisten ja tyttöjen joukkoraiskaukset - yhteinen häpeämme!"
"Kristityt - maailman vainotuin uskonnollinen yhteisö!"
"Rauha Syyriaan, Irakiin, Afganistaniin, Palestiinaan, Somaliaan, Pakistaniin ja Libyaan!"
"Vastustan uskonnollista terroria!"
"Lopettakaa koululaisten sieppaukset ja raiskaukset!"
"Vastustan terrori-iskuja yliopistoihin ja kauppakeskuksiin!"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lopettaisin teidän lehden tilaamisen, jos en olisis sitä jo tehnyt! Ollin ei todellakaan tarvitse erota! Monikulttuurisuus on perseestä, ja siitä saa edelleen olla mitä mieltä haluaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ollin viesti on taisteluhenkinen ja se yllyttää lainvastaiseen toimintaan. Monikulttuurisuudesta saa olla mitä mieltä haluaa, mutta demokratiassa toimitaan valittujen edustajien tekemien lakien ja asetusten mukaisesti. Kansanedustaja joka toivoo "taistelua" sotaisin termein ei toimi eduskunnan periaatteiden mukaisesti. Mielipiteenvapaus toki on olemassa, ja itse olen sitä mieltä että monikulttuurisuus on ihan mahtavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

18:15
Linnanmaalaisen päiväkodin pihalla tulipalo – jo toinen kahden päivän sisällä
18:11
Kansanedustaja Mikko Kärnä harkitsee keskustan puheenjohtajakisaan osallistumista, mikäli muita ehdokkaita ei ilmaannu
18:00
Oululainen nuori telinevoimistelija aloitti harjoittelun jälkijunassa ja nousi ahkeruudellaan arvokisatason urheilijaksi – "Innolla odotan ensimmäisiä MM-kisoja" Tilaajille
17:54
Alle 15-vuotiaita lapsia epäillään Mikkelin koulupalon sytyttämisestä – tutkinnanjohtaja kertoo, miten lasten leikki johti koulun palamiseen
17:31
Kaksi tuomiota Sunny Car Center -vyyhdistä – Markku Ritaluomalle lähes miljoona euroa maksettavaa
17:30
EU:n nimitysruletti pyörähtää käyntiin tänään – huippukokous yrittää löytää nimet huippuvirkoihin
17:29
Kilometrejä pitkä öljypäästö Itämerellä – aiheuttajaa selvitetään
78
Tuppuraisella liki 400 000 euroa asuntolainaa, Kulmunilla lainaa 100 000 euroa – Harakalla muhkea osakesalkku ja sijoitusasuntoja
53
Hagelberg uskoo: Stockmannin entisiin tiloihin syntyy monipuolinen kauppakeskus – ”Pekurin korttelin kehitys tärkeää koko keskustalle”
30
Päivi Räsänen arkkipiispa Luoman sateenkaarisuvaitsevaiseen vastaukseen: "Pride-liikkeen ideologiaa ja kirkon arvopohjaa mahdotonta sovittaa yhteen
25
IL: Riitta-Liisa ja Toni Roponen muuttavat Ida-tyttärensä kanssa Haukiputaalta Yhdysvaltoihin – Toni Roponen Denverin yliopiston hiihtovalmentajaksi
23
Alman mittaus: Perussuomalaiset selvästi suosituin puolue
19
Pääministeri Rinne HS:lle: Suomalaislääkärin mukaan olisin kuollut, jos minut olisi herätetty Espanjassa
15
Juhannuksen menoliikenteen ruuhkahuippua odotetaan Oulun seudulle kello 16 jälkeen – Kuusamontiellä ketjukolari ja yksi kaista suljettiin, liikenne jonoutui

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa kehittyy iltapäivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy erittäin voimakkaita ukkospuuskia, yli 25 m/s.
Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa kehittyy iltapäivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 20 m/s.
UV-säteily on voimakasta Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. UV-indeksin arvo on 6.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

On kukkia
Lukija

Uusin lukijakuva

Piippopaksupää
/honen

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Menettekö suviseuroihin muhokselle

100 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Kerro yksikin parempi maa? Lue lisää...
Mc

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image