Pääkirjoitukset

Halla-aho haastaa Soinia maa­han­muut­ta­jis­sa

Pääkirjoitukset 6.1.2015 0:00
Pääkirjoitus

Perussuomalaisten rivit rakoilevat nelisen kuukautta ennen eduskuntavaaleja. Puolueen europarlamentaarikko Jussi Halla-aho hyökkäsi Kalevan haastattelussa (4.1.) voimakkaasti puheenjohtaja Timo Soinia vastaan. Tapaus on ennenkuulumaton puolueessa, jossa Soinia on totuttu pitämään arvostelun yläpuolella.

Soinin moittiminen kertoo, että perussuomalaisissa kytee tyytymättömyys puoluejohdon linjaan. Halla-ahon mukaan Soinia ei kiinnosta maahanmuuttokriittisyys, jonka varaan vaalikampanjaa pitäisi osaltaan rakentaa.

Halla-aho kehui haastattelussa Ruotsidemokraattien politiikkaa ja napautti näin Soinia tuntuvasti. Halla-ahon mukaan perussuomalaisten maahanmuuttonäkemys on sama kuin rasistiseksi leimatulla ruotsalaispuolueella.

Soini on aivan oikein sanoutunut irti Ruotsidemokraattien toimintamallista ja rasismista. Puolueiden linjat eroavat suuresti, toisin kuin Halla-aho väittää.

Soini ymmärtää kokeneena poliitikkona, ettei maahanmuutto riitä politiikan ytimeksi Suomessa, jonne tulijoita on lopulta vähän. Esimerkiksi kiintiöpakolaisten määrä on ollut 750 henkilöä vuodessa. Ruotsiin verrattuna Suomessa on hyvin vähän maahanmuuttajia, alle 200 000.

Halla-ahon isku oli tarkasti ajoitettu. Perussuomalaisten kannatus on tuoreissa mittauksissa tipahtanut vaalikauden matalimpaan lukemaan, noin 13 prosenttiin. Viime eduskuntavaaleissa puolue kohosi vaalivoittajaksi 19,1 prosentin ääniosuudellaan.

Saattaa olla, että Halla-aho haluaa kokeilla, onko hänellä nostetta haastaa nykyinen puheenjohtaja ensi elokuun puoluekokouksessa Turussa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Ehkäpä Halla-aho vain sanoi mitä ajatteli. Kävikö kellään se edes mielessä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsin maahanmuuton hyödyllisyydestä saa tietoa lukemalla ruotsalaisia sanomalehtiä. Suomen lehdissä Ruotsin kokemuksista ei jostain syystä juurikaan uutisoida, vaikka niistä saisi hyviä argumenttejä keskusteluun.

En laita linkkiä, koska niitä jostain syystä karsastetaan, mutta hakukoneella löytyy, esimerkiksi:
"Asylsökande i Östersund" ja "Flyktingar till Grytan".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaiset ova todellisuudessa hyvin hajallaan ja riitainen puolue.

Nyt on jo todettu kahden perussuomalaisen kansanedustajan toimineen lain vastaisesti erottaessaan oma eduskunta-avustajansa.
Molemmille avustajille on oikeus määrännyt maksettavaksi tuntuva vahingonkorvaus. Miksi nuo korvaukset maksetaan veronmaksajien piikkiin ? Miksi ko kansanedustaja ei määrätä noiden korvausten maksajiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri siksi ... ne ovat vain vero-euroja, yhteistä rahaa. Mitä niistä itkemään??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö. Halla-ahoa ei kiinnosta puoluejohtajan tehtävä ja puolueen linja on Soinia myöten varsin yhteneväinen. EU luhistuu tällä menolla islamisaation myötä joten pelastettakoot mitä suinkin voidaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saattaa olla puheenjohtajapeliä. Toisaalta tämä saattaa olla Soinin ja Halla-ahon yhdessä sovittu julkisuustempaus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio, Enontekiö ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

217 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mansikka maalle töihin?

Vai halventava kirjoitus? Suorastaan rikastuttava kirjoitus tuo oli. 17E/h. Se on nuorelle hyvä palkka. Ota laiska neuvo... Lue lisää...
Roverauta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image