Pääkirjoitukset

Arhinmäen arvostelukyky petti pahasti Moskovassa

Pääkirjoitukset 20.8.2013 0:00
Pääkirjoitus

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas.) käväisi Moskovassa yleisurheilun maailmanmestaruuskisoissa heiluttamassa sateenkaarilippua kisakatsomossa. Hänen tarkoituksensa oli tukea Venäjän seksuaalivähemmistöjä ja osoittaa mieltään kesäkuussa voimaan astunutta ns. homopropagandalakia vastaan. Lain mukaan homoseksuaalisuudesta alaikäisille kertova voi saada sakkorangaistuksen.

Arhinmäen temppu osoittaa huonoa arvostelukykyä. Ihmisoikeuksien puolustamisessa ei ole mitään väärää. Arhinmäen asema itsenäisen valtion ministerinä vain on kokonaan toinen kuin kadunmiehen. Hän voi halutessaan ottaa minkä tahansa hallinnonalaansa kuuluvan asian esille venäläisen virkaveljensä kanssa kahden kesken ilman protestointia kaduilla.

On ministerin oman aseman kannalta täysin kestämätöntä, että hän pyrkii yhteistyöhön Venäjän hallituksen kanssa ja samaan aikaan vastustaa sitä julkisesti.

Ulkoministeriö unohti opastaa Arhinmäkeä siitä, ettei ulkosuhteita hoideta sisäpolitiikan keinoin, jolloin julkisilla teoilla kosiskellaan äänestäjiä. Eikä pahaa tekisi pieni oppitunti ympäristöministeri Ville Niinistöllekään, joka Facebook-kommentissaan tuki Arhinmäen tempausta. Nuoruuden kapinallisuus tuntuu palavan ministereiksi nousseissa miehissä edelleen korkealla liekillä. Auktoriteettien vastustaminen kiehtoo.

Kummatkin ovat unohtaneet olevansa nyt auktoriteetteja, joiden keinovalikoimaan kuuluu muutakin kuin marssiminen mielenosoituskulkueessa tai itsensä köyttäminen keloon suon reunalla.

Kansaa voi kosiskella muutenkin, esimerkiksi vierailemalla yt-neuvotteluista ilmoittaneen tehtaan työntekijöitä tukemassa, kuten vasemmistossa aiemmin tapana oli.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (127)

Kiitokset tästä pääkirjoutuksesta. Tämä selvensi asiaa taas etten jatka Kalevan kestotilaustani enään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ministeriltä tuo oli valtion sisäisiin asioihin puuttumista.
Emme toivo vastaavaa Venäjänkään taholta, joten teko oli täysin tuomittava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Venäjällä ei hyväksyttäisi esim. lestadiolaisia, vaan vainottaisiin näitä samalla tavalla kuin homoja nyt, mikähän mahtaisi olla Kalevan ja monen oululaisen kanta asiaan? Entäs jos suomalaisia vainottaisiin Äiti Venäjällä? Kukaan ei voi syntypaikalleen mitään, niinkuin ei voi homoseksuaalisuudellekaan. Kannattaisiko suomalaisille silloin liputtaa?
Ihan vaan mielenkiinnosta kyselen...
Kaksinaismoralismi kukoistaa, valitettavasti. Avatkaa nyt jo silmänne, vuosi on jo 2013. Ala-arvoinen pääkirjoitus on kyllä, onneksi en edes tilaa Kalevaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kirjoitus oli. On tämä kyllä ihme villitys, että yhtäkkiä kaikki on niin huolissaan homojen oikeuksista. Mikä siinä homoudessa on niin hienoa, että kaikki keinot heidän puolustamiseksi ovat jotenkin kunniakkaita?

Ja vaikka Suomessa olisikin totuttu ministereiden tempauksiin, ei niitä kaikissa maissa katsota hyvällä. Pitäisikö jonkun naisministerin mennä muslimimaahan bikineissä osoittaakseen mieltä naisten aseman puolesta ja huntuja vastaan? Monissa maissa on lakeja joita ei täältä käsin voi ymmärtää. Ja monissa maissa siitä huolimatta eletään onnellisina. Meidän tulee niitä kunnioittaa ja asiallisesti kertoa miten meillä on samat asiat ratkaistu.

Lisäksi hyvät kanssaihmiset, homouden ylistäminen ei ole vieläkään mikään kansalaisvelvollisuus vaan perinteinen perhemallikin on ihan hyväksyttävä. Moniko meistä aidosti toivoisi omaa lastaan homoliittoon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensinnäkin: se ei riipu hittoakaan meidän mieltymyksistämme, tuleeko jostain ihmisestä homo vai ei. Se on synnynnäinen ominaisuus, jolle ei voi mitään vaikka haluaisikin. Siksi siitä rankaiseminen on samalla tavalla perustavalla tavalla väärin kuin vasenkätisyydestä tai tummaihoisuudesta rankaiseminen.

Toiseksi: homojen oikeuden puhuttavat, koska homoilla ei edelleenkään ole tasavertaisia oikeuksia meidän kanssamme. Ja jälleen kerran, se ei ole yhtään kiinni siitä, mitä me kaksi tai Teuvo Hakkarainen olemme mieltä homoista. Ihmisoikeuksiin kuuluu se, että ihmisiä kohdellaan tasavertaisina ikään, sukupuoleen, ihonväriin, poliittiseen mielipiteeseen tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Se ei ole kenenkään suvaitsevaisuudesta kiinni.

Kolmanneksi: "maassa maan tavalla" -argumentti ei ole pätevä, kun puhutaan tietyn, rajatun ihmisryhmän järjestelmällisestä sorrosta. Olivatko juutalaisvainotkin mielestäsi vain saksalainen "maan tapa", jota ei voi täältä käsin ymmärtää ja jota täytyi kunnioittaa? Musliminaiset pitävät huntua vapaaehtoisesti, koska heidän henkilökohtainen uskonsa määrää niin. Mutta kukaan homoseksuaali ei vapaaehtoisesti sulje itseään kaappiin sen takia, että se voi johtaa pahimmassa tapauksessa sakkoihin, pidätykseen tai lasten huostaanottoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mukava lukea järkevää ja pelisilmän omaavaa kirjoitusta, tosiaan jos meinaat tehdä kauppaa toisen valtion kans ja olla väleissä niin yhtäkkiä kusaset toisen muroihin ??? Ihmiset vaikka teillä on periaatteita ja mielipiteitä, joskus on vaan uitava asioiden läpi ja purra hammasta, jos joka kerta protestoit jotakin ja osoitat mieltä niin kuka hemmetti sinusta tykkää ?? Olet aika raskas ihminen silloin ja lopussa yksin ja kaikesta ulkona. Pelisilmää ihmiset, pelisilmää !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisin sanoen kaikki periaatteet on myytävä markkinoiden edessä. Hieno lähtökohta ihmisoikeuskeskustelulle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väkivaltaa ihmisryhmiä kohtaan tulee aina protestoida. Osoittaa pelottavaa selkärangattomuutta lähteä hyväksymään järjetöntä väkivaltaa, ihan vaan säilyttääkseen hyvä asema väkivallan harjoittajan kanssa. Meidän tulee olla viattoman uhrin puolella, ja sanoa jyrkkä ei Venäjän tämänhetkiselle selkeälle typeryydelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa pitkästäaikaa hyvä kannanotto Arhimäen toilauksiin, tämä "ministeri" tulisi laittaa kiireesti kierrätykseen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On meillä märkäkorva Kataisen Hallituksessa ministerit. luulisi vasemmistolaisella mministerillä olevan vakavampiakin huolia esim, työpaikoista ja suomalaisista köyhistä Tietäähän nämä jotka eivät ole koskaan tosi töissä olleet ja itseään elättäneet

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo Arhinmäki on kulttuuri- ja urheiluministeri, sekä tasa-arvosta vastaava ministeri. Teknisesti ottaen homoseksuaalien oikeudet ja urheilukilpailuissa edustaminen kuuluvat hänen toimialaansa, kun taas työasiat ja köyhyys eivät kuulu. Niihin hän ottaa toki kantaa, mutta vasemmistoliiton puheenjohtajana, ei kulttuuri- ja urheiluministerinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko ministerillä jäänyt murrosiän uhma päälle? Kaikille niille, jotka lättäävät pääkirjoituksen, voi suositella sen lukemista uudelleen. Siinähän todetaan mm. seuraavaa: "Arhinmäen asema itsenäisen valtion ministerinä vain on kokonaan toinen kuin kadunmiehen. Hän voi halutessaan ottaa minkä tahansa hallinnonalaansa kuuluvan asian esille venäläisen virkaveljensä kanssa kahden kesken ilman protestointia kaduilla." Kukaan ei ole kieltänyt arvioimasta kriittisesti Venäjää, mutta sen pitää tapahtua jollakin muulla kuin naiivilla tavalla. Arhinmäki voi olla vallan hyvin yhteydessä Venäjän vastaavaan ministeriin ja kertoa hänelle huolensa. Tätä minä odottaisin sivistyneeltä ministeriltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, paitsi että Arhinmäki ei ole protestoinut asiaa kadulla. Hän teki julkisen, hiljaisen mielenilmauksen asiasta. Ja jos olet lukenut lehtesi, luulisi sinun muistavan, että hän kertoi myös keskustelleensa asiasta Venäjän urheiluministerin kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Heterojen puolesta?" Ovatko homot jotenkin heteroita vastaan? Luuletko että tämä on jokin sota missä toisen täytyy tuhota toinen? Pääkirjoitus olisi ollut hyvä jos se olisi vielä suoremmin sanonut että Arhinmäen olisi tämän tempauksen sijaan pitänyt julkisesti kritisoida Venäjän kohtelua homoja kohtaan päin Putinin naamaa. Se oli nimittäin kirjoituksen pointti. Ei se että homojen oikeuksista puhuminen tulisi lopettaa, vaan että siitä pitäisi puhua avoimemmin ja suoremmin, puuttuen välittömästi itse ongelmaan. Jos olet homofoobi niin huomautan että sinua ei tässä edustettu, ja hyvä niin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tää kirjoitus kannustaa toimintaan tavalla, jota Suomi on harjoittanut koko olemassaolonsa ajan. Ajasta ennen koko valtiota, peräti 90-luvulle asti.. Harjoittaa edelleen, ei onneksi samoissa sfääreissä. Eli siis on hiljaa ketään ärsyttämättä ja kirjoittaa lauluja ja maalaa tauluja, jos jokin asia ottaa kaaliin. Tämän tekstin kirjoittaja ja sen kannattajat saisivat hävetä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koskas tämä ministerispoika menee heiluttamaan lippua islamistisiin maihin niiden ihmisten puolesta, jotka kääntyvät islamista pois ja joutuvat vainotuksi omassa maassaan.
Löytyisikö pojalta siihen haluja tai koska Ville Niinistö kirjoittaisi blogissaan tai Facebookissa kannattavansa oman vakaumuksensa tähden ko. maissa vainottuejn ihmisten puolesta.

Pääkirjoitus oli asiallinen!
Ministeri Arhinmäki sen sijaan ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No miksihän Paavo Arhinmäki oli juuri Venäjällä? Liittyisikö jotenkin siihen tapahtumaan ja siihen, että hän on kulttuuri- ja urheiluministeri?

Arhinmäki on kyllä johdonmukaisesti kritisoinut kaikkia suurten urheilukisojen järjestäjiä, joista kritisoitavaa on. Jo Pekingin olympialaisten aikoihin hän syytti Stefan Wallinia periaatteidensa myymisestä. Urheiluministerinä hän on boikotoinut mm. Ukrainassa järjestettäviä jalkapallon EM-kisoja maan ihmisoikeustilanteen vuoksi. Kyllä minä sanoisin, että Arhinmäki on toimissaan huomattavasti johdonmukaisempi kuin moni muu suomalainen poliitikko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (127)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio, Enontekiö ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

217 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mansikka maalle töihin?

Vai halventava kirjoitus? Suorastaan rikastuttava kirjoitus tuo oli. 17E/h. Se on nuorelle hyvä palkka. Ota laiska neuvo... Lue lisää...
Roverauta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image