Pääkirjoitukset

Antonovan tapaus nolo Suomelle, testi Venäjälle

Pääkirjoitukset 9.6.2010 0:00
Pääkirjoitus
Venäläisvanhus Irina Antonovan kohtaloon näyttää tulleen ainakin väliaikainen ratkaisu. Tyttärensä ja vävynsä luona Suomessa asunutta ikäihmistä uhkasi käännytys, mutta nyt paluu rajan yli tapahtuu inhimillisemmin muodoin: Antonova lähtee omaistensa päätöksellä takaisin kotimaahansa, jossa hänelle on luvattu vanhainkotipaikka.

Antonovan ja egyptiläisen Eveline Fadayelin tapaukset osoittavat, että ulkomaalaislaissa on vakava ongelma: se ei salli inhimillisyyttä tapauksissa, joissa inhimilliset näkökohdat kirkkaasti puoltavat sairaiden ihmisten jäämistä Suomeen. Nykyistä lakia tosin tulkitaankin tiukimman jälkeen. Oleskeluluvan myöntö olisi mahdollista tapauksissa, joissa luvan epääminen on esimerkiksi terveydentilan tai muun inhimillisen syyn takia kohtuutonta.

Vävy ja tytär taipuivat äidin lähtöön vakuututtuaan, että tämä saa Venäjällä hyvää hoitoa. He halusivat kertomansa mukaan myös rauhoittaa tilanteen. Perustelun ymmärtää, mutta omaiset itse lisäsivät vettä julkisuusmyllyyn huonosti harkituilla lausunnoillaan muun muassa venäläisviestimille.

Itänaapurin viranomaisilla on nyt näytön paikka osoittaa, että Antonova saa Venäjällä kunnon hoitoa. Alun perinhän tämän omaiset halusivat vanhuksen Suomeen venäläisen vanhushuollon kehnon tason vuoksi.

Antonovan tuleva vanhainkoti on suomalaisyhdistyksen perustama ja tukema, mikä toivottavasti merkitsee sitä, että hoidon taso on siellä parempi kuin Venäjällä yleensä.

Venäläismediassa jupakka synnytti kohun niin kuin aiemmin synnytti myös suomalais-venäläisen Anton-pojan tapaus. Seuraavaksi Venäjän viestinten soisi ottavan kantaa venäläislasten ja -vanhusten kohteluun myös omassa maassa eikä vain ulkomailla.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Ei se egyptiläinen rouva 65v ole mikään poikkeuksellisen sairas. Poika sanoi telkkarissa, että verenpaine, diapetes ja nivelrikko vaivaavat. Näihin ei kukaan kuole. Pojat turhaan rääkkäävät äitiään piilotellessaan tätä. Mitä Antonovaan tulee niin hänen ei olisi pitänyt lainkaan tulla Suomeen. Tapaus ei ole mitenkään nolo Suomelle. Noloa korkeintaan on poliitikkojen ja presidentin heikko käsitys korkeimman oikeuden päätöksen merkityksestä. Nykyinenkin laki sallii humanitaaristen seikkojen huomioimisen ja sen KHO teki. Mitään muutosta ei tule tehdä. Sellainen johtaisi mummotulvaan ulkomailta. Huoltosuhteemme heikkenee kaiken aikaa. Maa elää velaksi. Miksi laittaisimme moisen lisäkuorman lastemme maksettavaksi? Media oli ja on väärällä asialla tässä mummokysymyksessä. Kuka on kampanjan takana? Olis kiva tietää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nevostoliitto ja Venäjä ovat ihannevaltioita. Lisäksi rauhaarakastavia, aina oikeassa ja muutenkin ystävällisiä naapureitaan kohtaan. Näin "Maailma ja Me" -aviiseissa kerrottiin ja suomalaiset kommunistit sen vahvistivat. En minä mistään muusta tiedä. "Maailma ja Me oli Suomessa vuosina 1968—1992 ilmestynyt yhteiskunnallinen aikakauslehti, jota julkaisivat uutistoimisto APN ja Suomi—Neuvostoliitto-Seura. Lehden päätoimittajina toimivat Osmo Helin vuosina 1968—1985 ja Ilkka Lappalainen vuosina 1985—1992." Mitähän nämäkin heput nykyään tekevät? Ovat tietenkin aina oikeassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

46
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
43
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
26
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
14
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
12
Analyysi: Saksan jättimäinen ilmastopaketti sai monet pettymään – Näin uudistus vaikuttaa Suomeen
10
Tulikorit ja -padat yleistyvät kotipihoilla, mutta mistä puut? Polttopuiden hinnoissa ja laadussa on isoja eroja
10
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu yöllä pakoin huonoksi maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi et halua maksaa veroja?

Jos elät työmarkkinatuella, sinun veroprosenttisi on -100. Kaikki, mitä saat, on toisten maksamia veroja. Itse et maksa ... Lue lisää...
Backstreet Boys

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image