Kolumnit

Pimeää tekstiä tavaratalosta

Kolumnit 3.8.2013 0:00
Antti Pasanen

Kalevan terveyssivujen kysymyspalstalle tuli vastikään ajatuksia herättävä viesti.

Lukija halusi tietää, paraneeko syöpä todella ruokasoodalla, kuten Magneettimedia-lehden huhtikuun numerossa oli väitetty.

Kysyjän mukaan lehden artikkeli kertoi syövän johtuvan ”hiivatulehduksesta, jonka ruokasoodassa oleva natriumvetykarbonaatti voi tuhota”.
Kysymykseen vastannut Oysin syöpätautien osastonylilääkäri Arja Jukkola kertoo vastauksessaan, että syöpä ei marketista haettavalla ruokasoodalla parane.

”Olemme syöpälääkärien piirissä pahoillamme, että tämänkaltaisia, virheellistä tietoa levittäviä artikkeleita julkaistaan.”

Ylivieskalaisen tavarataloyhtiö J. Kärkkäisen julkaisema Magneettimedia-lehti on terveysjuttujensa sijaan viime päivinä ollut tapetilla sisältönsä toisen päälinjan, vainoharhaisia piirteitä sisältävän juutalaisvastaisuuden takia.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä nosti kolmen eri kirjoituksen takia toukokuun lopussa lehden kustantajaa Juha Kärkkäistä vastaan syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Uskallan väittää, että kouriintuntuvinta vahinkoa yli 300 000 kotiin jaettava lehti on kuitenkin aiheuttanut juuri ”terveysartikkeleillaan”, joissa vaikeiden sairauksien parantamiseen esitellään lähes poikkeuksetta täyttä puppua olevia vaihtoehtohoitoja.

Esimerkiksi vaikeasti syöpäsairas ihminen on syvän epätoivon hetkillä usein valmis tarttumaan mihin tahansa parantumisen toivossa. Tätä taustaa vasten aprikoosinsiementen, magneettihoitojen ja kolloidisen hopeaveden tyrkyttäminen syövän parantamiseen on vastuuttomuudessaan suoraan pimeyden ytimestä.

Moraalittomuudessaan vähintään yhtä kylmääviä ovat yleisestä rokotusvastaisuudesta tunnetun lehden tekstit, joissa yhdistetään vauvoille jo vuosikymmeniä annetut perusrokotteet kätkytkuolemiin.

Tässä ajatusrakennelmassa vauvansa kätkytkuoleman seurauksena menettäneet vanhemmat ovat siis itse syyllisiä, koska menivät sallimaan vauvan rokottamisen.

Lehden ilmestymisalueiden lääkärikunnassa Magneettimedian jutuille varmaan naureskeltaisiin vapautuneemmin, elleivät niiden vaikutukset näkyisi vastaanotoilla ihmisten asenteissa, kuten useat lääkärit ovat esimerkiksi Kalevan sivuilla kertoneet.

Pientä toivoa Magneettimedian siirtymisestä jatkossa järjellisemmälle linjalle antaa tavarataloyhtiön operatiivisen johdon parina viime päivänä suorittama julkinen irtisanoutuminen omistaja-päätoimittaja Juha Kärkkäisen sisältölinjauksista.

Jo viime maaliskuussa tavarataloketjun kaupallinen johtaja Antti Korkiakoski tuskaili Long Play -verkkojulkaisun haastattelussa, että Magneettimedian sisällöstä tulee negatiivista palautetta.

Jutun mukaan Korkiakoski näkee lehden ennen kaikkea yhtiön mainosvälineenä, mutta juutalaisia mustamaalaavat jutut vaellusreppu- ja moottoriöljymainosten kyljessä eivät myyntiä oikein edistä. 

Tuloksenteosta vastaavan johdon taakkaa ei helpota sekään, että yhtiö on ollut vuodesta 2010 velkasaneerauksessa alkujaan noin 40 miljoonan euron velkoineen. Long Playn haastatteleman lehtialan konsultin arvion mukaan Magneettimedian kokoisen lehden julkaisukustannukset nielevät kulukuurilla olevan yhtiön varoista kolmisen miljoonaa euroa vuodessa.

Tapaus Kärkkäinen ja Magneettimedia osoittaa, että rahalla saa oman lehden ja sananvapaus mahdollistaa sen levittämisen kenenkään estämättä, mutta järki ja vastuu on syytä olla omasta takaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

suuremmalti magneettimedian teksteihin pureutumatta suosittelen teitä, jotka ajattelevina itseänne pidätte, myös tutustumaan sionistisen maailmankatsomuksen saloihin. sionismi on ikävästi juutalaisylimystön keksimä aate, mutta sillä ei ole juutalaisuuden kanssa mitään tekemistä. käsittääkseni magneettimediakin on lähinnä sionistisiin piirteisiin puuttunut itse juutalaisuutta niinkään syyllistämättä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sionismista kirjoittaminen on antisemitisteille koodisana. Kaikki tietävät, että tarkoitus on syytellä juutalaisia. Jotkut vain kuvittelevat, että antisemitismi muuttuisi hyväksyttäväksi vaihtamalla sanan "juutalainen" tilalle sana "sionisti".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyypä nyt muistaa olla käymättä Kärkkäisellä kun vihdoinkin tajuaa että Magneettimedia on niiden. Kiitos kun tietämätönkin valistui.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korkeakosken puhe Long Playlle on puppua. Niin hän kuin Kärkkäinen hyvin tietävät, että "any publicity is good publicity". Koko homma on puhdasta markkinointia, hyvinkin kyseenalaista. Paheksuntaa syntyy, mutta nimi näkyy ilmaiseksi somesssa ja lehtijutuissa satojen tuhansien eurojen arvosta.

Suurin harmi on saranarasvan iso kulutus markettien oviin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ne juutalaiskirjoituksetkin ovat aiheuttaneet kouriintuntuvaa vahinkoa, sitä on turha vähätellä. Seuraukset näkee jo netin keskustelupalstoilla, joissa toistellaan Magneettimediassa esitettyjä väitteitä juutalaisista ikään kuin ne olisivat vahvistettuja tosiasioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image