Kolumnit

Muistatko vielä PuLa-Aho-ketjun? – Aho on kasvanut Carolinan kul­ta­kim­pa­leek­si, Puljujärvi etsii yhä paikkaansa ja videopelien parissa viihtyvän Laineen maalinteko takkuaa tällä hetkellä

Joonas Hentilä
Kolumnit 4.2.2019 17:45
Joonas Hentilä

Kolme vuotta sitten jääkiekkoa seuraava Suomen kansa kohisi kolmesta nuorukaisesta: Sebastian Ahosta, Patrik Laineesta ja Jesse Puljujärvestä. Tänä keväänä heistä jokaisen NHL-ura tulee ensimmäiseen risteykseen, kun tulokassopimukset umpeutuvat.

Aho on sementoinut asemansa Carolina Hurricanesissa niin jämäkästi, että seurajohto tarjoaa kultakimpaleelleen avoimen sopimuspaperin. Ei ehkä kirjaimellisesti, mutta Ahon tuleva sopimus pyörii todennäköisesti suuruusluokassa kahdeksan vuotta ja kahdeksan miljoonaa dollaria per kausi. Oululainen on Carolinan tulevaisuuden tärkein yksittäinen pelaaja.

Joonas Hentilä

Puljujärvi yrittää puolestaan kalastaa jostain parivuotisen, parin miljoonan dollarin paperin, jonka avulla hän pääsisi yrittämään uransa suunnan muuttamista. Nuorukainen on joutunut NHL:ssä uimataidottomana altaan syvään päähän – osin omaa syytään ja osin syyntakeettomana.

Torniolaisen seura Edmonton Oilers on NHL:n huonoimpia organisaatioita, joka on tullut kuluvalla vuosikymmenellä tunnetuksi lähinnä superlupausten hautausmaana. Puljujärvelle tekisi hyvää saada uusi alku uudessa ympäristössä. Sen mahdollisuuden hän vielä saa, kiitos kesän 2016 korkean varausnumeron.

Laineen tulevaa sopimusta veikattiin vielä kaudella jopa kymmenen miljoonan dollarin vuosipalkan arvoiseksi. Olihan hän liigan pelätyimpiä maalitykkejä. Viimeisen parin kuukauden aikana Laineen tahti on kuitenkin hyytynyt niin pahasti, että se maksaa hänelle sopimusneuvotteluissa useita miljoonia dollareita.

Videopelaamisen vaikutuksia on tutkittu ympäri maailmaa. On huomattu, että tunnin pelaaminen päivässä on hyväksi aivoille. Tuolloin aivot ratkaisevat ongelmatilanteita paremmin ja muisti sekä reaktiot parantuvat.

Ongelmapelaaminen on eri asia. Videopelit eivät ole suositeltuja ennen nukkumaan menoa, koska ne stimuloivat aivoja, minkä seurauksena unen laatu kärsii. Liika pelaaminen aiheuttaa riippuvuutta, joka näkyy usein elämän muilla osa-alueilla.

”Viiden tunnin videopelaamisen mahduttaminen päiväaikatauluun kuulostaa melkoiselta suoritukselta.”

Patrik Laine pelaa erittäin paljon Fortnitea. Jokainen voi käydä internetistä katsomassa, kuinka monta ottelua selviytymispeliä Laine tahkoaa päivässä Nalle_Puh29-nimimerkillään. Viime viikolla Philadelphia- ja Boston-vierasotteluiden välissä Laineen tilillä pelattiin 32 Fortnite-ottelua, kokonaiskestoltaan ehkä noin viiden tunnin sessio.

Jääkiekko-otteluiden alkamisen ja loppumisen välissä oli noin 21 tuntia. Kun lasketaan mukaan alku- ja loppuverryttelyt, ruokailut, palaverit, siirtyminen toiselle paikkakunnalle ja yöunet, viiden tunnin videopelaamisen mahduttaminen päiväaikatauluun kuulostaa melkoiselta suoritukselta.

Viime keväänä Laine kertoi Ilta-Sanomille, että vieraspelikiertueilla hän saattaa pelata 12 tuntia päivässä.

On vaikea sanoa, vaikuttaako videopelaaminen Laineen suorituksiin, mutta sitä asiaa Winnipeg Jetsin johto varmasti pohtii.

Ymmärrettävästi.

MAINOS

Kommentoi

Laine on kova maalintekijä, sitä ei voi kiistää. Muussa pelaamisessa onkin sitten aika paljon parannettavaa. Puolustaminen ja joukkueen eteen pelaaminen ei tunnu paljon kiinnostavan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulee kyllä väistämättä mieleen se ku Laine vitsaili siitä, että Canucks pelaajat ei saa vieraspelireissuilla pelata videopelejä, mutta nyt se pilaa oman pelinsä niiden takia :DD

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laine pelaa ehkä liikaa ammattijääkiekkoilijaksi, mutta toisaalta parempi ehkä näin kuin lähteä harrastamaan muiden kiekkoilijoiden paheita - mieleen nousee eräskin Lehterä kokaiinikaupoillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ootte kaikki kultakimpaleita kun alatte pelata. Laineen kannattaa vähentää videopelejä. Pulju tarttee hyvän coachin. Aho, jatka samaan malliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laineella pyyhki alussa liian hyvin ja hattuuhan se taisi nousta nyt poika nöyryyttä ja töitä tekemään leveät puhheet pois

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka videopelien jatkuva pelaaminen ei suoraan pelisuoritukseen vaikutakaan, vaikuttaa se psyykeen turruttavasti ja huonontaa keskittymistä. Jos edellisillan fortnite alkaa b-pisteen kaarella pyörimään päässä, niin saattaapi vähän sihtiä heikentää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:34
Ruoka-avun jakajien käytännöt taustojen kyselemisestä vaihtelevat Oulussa: "Jos hakee seitsemänä päivänä viikossa kassillisen, voimme kysyä, onko tarve todellinen"
6:00
Oulu muuttuu ja kaupunkiin tulee uusia maamerkkejä – Pikisaaressa katseen vangitsee entinen konepajan konttorirakennus: "Tuo tarvitsisi maalia pintaansa, vaikka on se kyllä hieno" Tilaajille
6:00
Otkes: "Jokelan ja Kauhajoen ampumisten turvallisuussuosituksia jätetty toteuttamatta Suomessa" – Kuopion kouluiskussa ei tarvetta turvallisuustutkinnalle
6:00
Kaikki kyytiin -kampanja aikoo uudistaa maaseudun kuljetukset yhdistelemällä jo olemassa olevia kyytejä tehokkaasti hyötykäyttöön
14.10.
Tero Pitkämäen pitkä ura keihäänheiton huipulla hakee vertaistaan – urheilija kertoi Kalevalle, kuinka pysyi kärjessä vuosia: "Keihäs on vaativa ja raju laji" Tilaajille
14.10.
Mielenosoittajat tukkivat Barcelonan pääteitä, polttivat renkaita rautateillä ja valtasivat lentokentän – 67 lentoa peruttu
14.10.
Sveitsiläislehti Blick: Kari Jalonen jatkaa SC Bernin valmentajana vuoteen 2021 saakka

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi paikoin huono Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Kainuun maakunnassa sekä Pudasjärven, Taivalkoskosken ja Kuusamon kunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

takuueläke

Takuueläke on heille joita ei työnteko ole huvittanut.Vapaa matkustajia kyllä riittää. Lue lisää...
Löpö

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image