Kolumnit

Lähes Ikea-neitsyen tunnustuksia – Ryhdyn pitämään verhoista, mutta ko­ris­te­tyy­nyi­hin vedän rajan

Suomalainen mies välttelee keskustelua sisustuksesta, mutta autoista juttua syntyy luontevasti.
Kolumnit 24.8.2019 9:00
Arto Fröjd
Arto Fjörd.

Sisustuksesta keskusteleminen saa usein suomalaismiehen vaivaantuneeksi, mutta autojen ominaisuuksien vertaileminen luonnistuu helposti, pohtii Lännen Median Arto Fröjd.

Tiedätkö ketään miestä, joka lähtisi mielellään Ikeaan, kysyi vaimoni automatkalla.

– No eipä tule mieleen, jouduin hetken pohdinnan jälkeen toteamaan.

Ainakaan itse en kuulu ruotsalaisen huonekalujätin kohderyhmään, vakka Ikea-neitsyyteni menetinkin joitakin vuosia sitten.

Puolustuksekseni on sanottava, että kuljin sisään ja ulos lyhíntä mahdollista reittiä eivätkä ostokseni sisältäneet minkäänlaisia pehmeitä paketteja.

Koska keskusteluamme oli kuuntelemassa viisivuotias pojantytär, hän esitti olennaisen kysymyksen: Miksi?

– Monet miehet eivät ole yhtä innokkaita kuin monet naiset vertailemaan ja valitsemaan erilaisia kankaita ja materiaaleja, kuului vaimoni vastaus.

Näinhän se taitaa olla.

Vaikka monet meistä nykymiehistä ymmärtävät polttomoottorin toiminnasta aivan yhtä vähän kuin sohvakankaiden tai koristetyynyjen materiaalista, keskustelemme jokseenkin vaivattomasti autojemme ominaisuuksista, kun kangaslaaduista juttelemme yhtä vaivautuneesti kuin ne olisivat pornoputiikin tiskinalustuotteita.

Mutta kaipa se kodin sisustus Suomessa taitaa olla aika lailla naisten hommaa. Enkä nyt viittaa arvottavasti miesten ja naisten töihin.

Kun nuoripari muuttaa yhteen, kannetaan saman katon alle kahden kodin sisustus.

Mutta melko pian saavat miehen nahkasohvat kyydin kierrätyskeskukseen tai kaatopaikalle tai vielä yksin asuvan asunnon kalustukseksi, kun eivät "oikein sovi uuden kodin tyyliin".

No, kaipa se on pieni hinta suurikokoisen television tai stereolaitteistojen saamasta armosta, vai kuinka.

Verhot kuvaavat oivasti tätä kahden ajattelutavan eroa.

Kun mies rakentaa taloonsa ikkunat saadakseen lisää valoa, ripustaa nainen niihin heti verhot, ettei valo varmasti pääsisi sisään.

Myönnän: kyse on kauheasta yleistyksestä.

Ovat verhot oikeasti kauniit, mutta tohtisin silti väittää, että eivät ne ole ensimmäinen asia, jonka asuntoaan sisustava mies ryntää hankkimaan.

Eivätkä kaikki naiset rakasta Ikeaa, ja kai moni mieskin huonekalukauppaan suuntaa, jos ei muuta, niin lihapullien houkuttelemana.

Vaikka vielä ei ole uudestavuodesta tietoakaan, teen lupauksen nyt ja tässä.

Ryhdyn rakastamaan verhoja, tai no ainakin pitämään, en niitä, vaan niistä. Koska koti ilman verhoja on kuin... No koti ilman verhoja.

Voivathan verhot taianomaisesti saada aivojeni neuronit napsumaan uusin kytkentöihin. Ehkä vielä viehätyn nojatuoleista tai sivupöydistä.

Koristetyynyihin täytynee raja kuitenkin vetää. Niitä ilman maailma olisi parempi paikka.

MAINOS

Kommentoi

Noh, itse olen oikein karvainen mies mutta lähden mielelläni avovaimon kanssa Ikeaan.

Hieno kauppa, josta saa kaikkea tarpeellista kotiin. Samalla saa syödä mukavat hodarit tai isommankin ruoan. Ovat myös kehittäneet tuotteitaan huomattavasti laadukkaampaan sekä ympäristöystävällisempään suuntaan.

Kannattaa pitää mieli avoimena. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi joku/ jotkut laittavat verhot?
Itse en ymmärrä ja ei kai tarvitsekkaan ymmärtää.
Aivan vapaasti saa laittaa karseat pölynkerääjät asuntoonsa jos niistä tykkää.
Ikkunan sisäiset sälekaihtimet ovat vaan NIIIN paras ja tyylikkäin ratkaisu että ei mulla muuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo mitä kirjoitit koristetyynyistä on totta. Mutta kun siihen lisätään koristepannulaput... niin tämä poika lähti ostamaan koristeruohonleikkuria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17:33
Kokoomus jättää välikysymyksen: "On päätetty menolisäyksistä, joille ei ole tulopuolella katetta"
17:26
Etiopian ME-nainen Genzebe Dibaba jää pois MM-Dohasta
17:18
Omakotitalo palaa Sodankylän Vuotsossa, palon sammutustyöt käynnissä
17:00
Aika on py­säh­ty­nyt, mutta voi myös ajaa kaiken ohi – Andreas Ala­ries­ton mökki uinuu ja ra­pis­tuu So­dan­ky­län Vuot­sos­sa Tilaajille
16:59
Siltatyömaa hidastaa liikennettä Pohjantiellä lähes kahden vuoden ajan – järjestelyn ensimmäisinä päivinä odotettavissa ruuhkaa
14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
80
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
53
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
40
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
39
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
38
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
33
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
27
Vanhan laivanhylyn kappaleet lähtivät rekalla Oulusta etelään kunnostettaviksi – paluu koittaa vuoden tai kahden päästä, katso video

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image