Kolumnit

Hyvä tyyppi on kaikkein tasa-arvoisin työnhaussa

Kolumnin kirjoittaja on Kalevan toimittaja Pasi Klemettilä. KUVA: Ala-aho Pekka
Kolumnit 3.10.2019 12:00
Pasi Klemettilä

Työelämän kohtaanto-ongelma piinaa jatkuvasti työmarkkinoilla. Työnantajat ja tarjolla oleva työvoima eivät riittävän hyvin kohtaa työmarkkinoilla, vaikka kuinka yritetään.

Monessa tapauksessa kyse on yksinkertaistettuna siitä, että Helsinkiin ei saada kaikkea sitä oikeanlaista työvoimaa, mitä siellä tarvittaisiin, kun jostakin syystä kaikki Perähikiän ihmiset eivät halua sinne muuttaa. Muuallakin kohtaamisongelmia toki on, pienemmässä mittakaavassa.

Eräänlainen kohtaanto-ongelma syntyy myös siitä, että työnantajien haaveet ja työnhakijoiden tosielämän tiedot, taidot ja luonteenpiirteet eivät kohtaa oikealla tavalla.

Monien avoinna olevien työpaikkojen vaatimukset ovat tunnetusti usein aika lailla toisesta maailmasta verrattuna siihen, millaisia ihmisiä kohtaa Suomen turuilla ja toreilla kulkiessa. Kovin moneen työpaikkaan haetaan hyviä tyyppejä, joilla on loputtomasti hyviä ominaisuuksia. Onkohan kukaan tehnyt tutkimusta siitä, kuinka suuri osa suomalaisista oikeasti on hyviä tyyppejä? Riittääkö heitä kaikille työnantajille? Ja ovatko työttömät sitten huonoja tyyppejä?

Entä voiko yli 50-vuotias olla hyvä tyyppi? Työeläkeyhtiö Elon uunituoreessa kyselyssä todettiin taas, että yli 50-vuotiaat olivat kohdanneet työnhaussa vaikeuksia ikänsä takia.

Jos yli 50-vuotiaat laskettaisiin auliisti hyvien tyyppien joukkoon, se voisi parantaa oleellisesti Suomen työllisyysastetta. 55–64-vuotiaiden työllisyysaste Suomessa vuonna 2018 oli vain noin 65 prosenttia, mikä on 12,5 prosenttiyksikköä matalampi kuin Ruotsissa,

Se lienee tosiasia, että kaikkein vaikeimmin työllistyvien työttömien osaaminen ja taidot eivät kerta kaikkiaan vastaa niitä vaatimuksia, joita avoinna olevissa työpaikoissa edellytetään.

Mutta näyttää myös todennäköiseltä, että suurella osalla työpaikkoihin valituista työntekijöistä osaaminen ja taidot jäävät todellisuudessa oikeasti vajavaisiksi hienoihin vaatimuksiin nähden.

Jotenkin ne tarpeelliset työpaikat kuitenkin yleensä täyttyvät, ennemmin tai myöhemmin. Joko työnantaja joutuu tyytymään vähempään tai sitten työnhakija saa työtä reilusti omilla vahvuuksillaan, olivat ne sitten mitä olivat.

Voisiko olla mahdollista ja jopa hyödyllistä, että työpaikkailmoituksissa alettaisiin lähestyä potentiaalisia työnhakijoita hieman erilaisella asenteella kuin nyt?

Elinkeinoelämä voisi alkaa tarjota taas enemmän työpaikkoja oikeille uutterille ihmisille eikä vain mielikuvitustyypeille. Ahkeruus, rehellisyys ja jatkuva halu oppia tekemään työnsä entistä paremmin ja myös uudella tavalla voisivat nykyäänkin olla arvossa pidettäviä asioita.

Jos suomalainen työvoima olisi laiskaa eikä osaisi mitään, tällä maalla ei paljon tulevaisuutta olisi. Eikä sillä olisi edes tähän mennessä kertynyttä nykyisyyttäkään. Suomalaisillahan sitä paitsi on melko hyvä työmoraali verrattuna monien muiden maiden kansalaisiin. Tai ainakin näin Suomessa ajatellaan.

Ja jos työpaikkailmoituksissa korostettaisiin pyrkimystä työllistää pitkäjänteisesti ja pysyvästi eikä määräaikaisesti ja näin myös tehtäisiin, se torppaisi myös syntyvyyden laskua. Määräaikaiset työsuhteet ja yleinen epävarmuus tulevasta työurasta ovat hyvin tehokkaita keinoja vähentää syntyvyyttä.

Vakituinen työpaikka on sentään lähtökohtaisesti turvallisemman tuntuinen kuin määräaikainen työ. Vakituisessa työpaikassa nuoriso voisi luottavaisesti suunnitella perheenlisäystä, kun ei etukäteen ole tietoa siitä, milloin työt loppuvat.

MAINOS

Kommentoi

Ei Suomessa ole kohtaanto-ongelmaa vaan pulaa työpaikoista. Kokonaan täyttämättä jää vain muutama kymmenen tai sata työpaikkaa, joihin on valittava ihminen, jolla on siihen lain tai käytännön pakon mukaan vaadittava pätevyys, jota ei joka jannulla ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erinomainen kirjoitus, joka kerrankin nostaa esiin tosiasiat ja todellisuuden, jonka ilmiselvät puutteet on korjattava asiantilan parantamiseksi. Milloin elinkeinoelämä sopeuttaa toimintaansa yhteiskuntaamme ja kansaamme kaikkien yhteisen hyvä toteuttamiseksi ulosmittaamisen sijaan. Useinmiten niihinkin harvalukuisiin oikeisiin työpaikkoihin haetaan järjettömästi suuresti ylikoulutettuja ns. 'huippuyksilöitä' - kuin tohtoreita konekirjoittajiksi.

Yhä useampi hakija tekee kotiläksynsä onneksi erittäin hyvin ja ottaa selvää työnantajien kaikista taustoista selvittääkseen onko mitään mieltä hakautua ko organisaatioon vain onko se niin puhumattomuuden pelon kulttuurin diktatuurinen huonoilmapiirinen hyväksikäyttölaitos ettei sinne kannata mennä millään hinnalla. Työ ja -ympäristö on niin suuri osa elämää ettei sitä todellakaan kannata hukata väärässä seurassa.

Esteeksi muodostuu esimerkiksi väärä omistuspohja, veronkierto, henkilöstön huono kohtelu, alhainen palkkataso, yrityksen erilaiset arvot - vaikka jos yritys ei toteuta tuote- ja/tai henkilöstökehitystä muuten kuin ilmaisella julkisella rahoituksella (=kommunismia), kierrätys-saastuttaminen tai ilmastonmuutos. Muutamia mainitakseni.

Tulevaisuuden ratkaisevat toteutetut - siis nimenomaan toteutetut - arvot, joille kannattava liiketoiminta rakentuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei niihin todellakaan haeta ylikoulutettuja, vaan sopivasti koulutettuja. Ylikoulutus on dismeriittiä eikä tohtorin tutkinnolla pääse kuin tutkijaksi ja tukijan paikkoja ei enää tule. Lääketieteen tohtori voi toki päästä lääkäriksi, koska heistä on pula. Konekirjoittajaksi ei pääse, jos osaa käyttää teitokonetta ja tekstinkäsittelyohjelmaa.

Kun ilmoituksessa luetellaan yksityiskohtaisia edellytyksiä ja ihmeellinen kokoelma toisiinsa huonosti liittyviä vaatimuksia, sellainen henkilö yleensä on olemassa ja tiedossa. Muiden ei kannata hakea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:02
"Minun pelkoni, kipuni ja toiveeni ohitettiin täysin", sanoo rovaniemeläinen Sanna – Osalle naisista synnytys on katkera kokemus, joka jättää mielen haavoille jopa vuosiksi Tilaajille
14:26
Kuninkaita kaatui shakkiturnauksessa Oulun pääkirjastossa – nopea shakkipeli kestää kymmenestä minuutista alle tuntiin
14:21
Auto törmäsi hitaassa vauhdissa rakennuksen seinään Tornion keskustassa, vahingot jäivät pieniksi
14:00
Pompeiji on yhä tutkijoiden aarreaitta, joka välittää tietoa modernista ja naisia arvostavasta yhteiskunnasta – Ria Berg löysi muinaisesta lyhdystä tekstiviestin menneisyydestä Tilaajille
13:47
Ilmatieteen laitos varoittaa: Ajokeli muuttuu iltapäivällä huonoksi Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa – taivaalta tulee lunta ja räntää
12:57
Nuoria houkutellaan suomalais-ugrilaisten kielten pariin somessa – 22-vuotias udmurtti Anastasiya Ivanova laulaa Instagramissa omalla kielellään
12:56
Kaupunginojan pinnalta löytyi öljyä Raksilassa, pelastuslaitos selvittää tilannetta ja aineen alkuperää
32
Analyysi: Anne Berner-shown jälkeen uusi hallitus painoi junaliikenteen kilpailukuvioissa jarrua – yltiövapaa markkinatalous on vasemmistolle kauhistus
31
Y-sukupolvi odottaa esimieheltä kahdenkeskisiä keskusteluja – "Milleniaalit haluavat mennä eteenpäin osaamisessaan, tavoitteet ovat heille tärkeitä"
27
Erilliset tuvat voivat vaikeuttaa naisten aselajin valintaa ja katkaista tiedonkulun – Varusmiehet kannattavat yhteistupia, koska nyt tutustuminen on hankalaa
27
Omistaja yllätti autoonsa murtautuneen miehen ja huitoi tätä kepillä Rovaniemellä – murtautuja ja auton omistaja otettiin kiinni
19
Korkein oikeus kumosi Pelson vartijan murhanneen vangin vapauttamispäätöksen – Vanki oli liittynyt United Brotherhoodin jäseneksi
16
Suomi valmistautuu pienydinreaktorien luvitukseen
10
Poliisi: Kuljetusyritykset varoittavat toisiaan liikennevalvonnasta Kainuussa – vaikeuttaa ylikuormien kontrollointia ja vaarantaa turvallisuutta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Ranuan ja Posion kunnissa lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Pelottava ihminen?

Joidenkin mielestä ihminen, jota ei voi höynäyttää ja sanoo suoraan, kuin asiat on, ovat pelottavia, minusta loistavia i... Lue lisää...
tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image