Kolumnit

Huuhkajat, vihdoinkin! Kaupunkien olisi parasta varautua juh­la­tun­nel­maan marraskuussa

Kolumnit 19.10.2019 8:00
Joonas Kuikka

Kaupunkien kannattaisi varautua juhlatunnelmaan perjantaina 15. marraskuuta asettamalla jättinäyttöjä toreille.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen kärsimysten tie on viimein takana.

Joukkue on vahvasti menossa arvokisoihin. Edes toistuviin pettymyksiin turrutettu kannattajan mieleni ei pysty enää kuvittelemaan realistista tapaa, millä Suomi hyytyisi tai mistä Bosnia-Hertsegovina voisi kaivaa enää uskoa.

Suomen maajoukkue ei pelkää, eikä sillä ole menneisyyden painolastia. Joukkue on omat tappionsa kokenut ja kasvanut niistä.

Suomella on tärkeimmät palikat kohdallaan, homma balanssissa. Maalissa on maailmanluokan torjuja ja pelinavaaja sekä verraton hengennostattaja Lukas Hradecky.

Hyökkäyksessä on tulikuuma maalitykki Teemu Pukki, jota säestää sähäkkien nuorten kiitureiden orkesteri. Ei ole tuloksenteko enää yhdestä miehestä kiinni, vaikka Pukki omassa luokassaan onkin.

Joukkue pelaa ja yhtenäisesti ja viisaasti, ei vähiten peruskouluopettajamaisen Markku Kanervan seesteisyyden siivittämänä. Kanerva ei stressaa tai panikoi, vaan insinöörimäisesti tutkii vastustajan heikkoudet ja virittää huuhkajat liitoon.

Kanervan lisäksi kapteeni Tim Sparv on ollut todellinen johtaja ja näkymättömän työn tekijä, jonka merkityksen huomaa varsinkin silloin, kun hän ei ole kentällä.

Kun kaikki menee putkeen, ensi kesänä jopa kymmenettuhannet suomalaiset saavat uutta lomaohjelmaa. Karsintojen jälkeen on jännitettävä, missä päin Eurooppaa Suomi pelaa EM-kisoissa.

Vaihtoehtojen joukossa on läheistä Pietaria ja Kööpenhaminaa sekä eksoottista Azerbaidzhanin Bakua.

Ensin tulee kysymys, kuinka Suomi juhlii mahdollista kisapaikkaa. Ensimmäinen tilaisuus tarjoutuisi heti ottelu iltana odotteilla olevan Liechtenstein-voiton jälkeen perjantaina 15. marraskuuta.

Torijuhlille aikataulu voi kuitenkin olla liian tiukka, sillä Suomella on edelleen pisteitä kerättävänä Kreikkaa vastaan Ateenassa kolmen päivän kuluttua. Pisteillä voi jopa olla vaikutus Suomen asetelmiin mahdollisten EM-kisojen lohkossa tai tulevissa MM-karsinnoissa.

Kansalaiset kuitenkin ottanevat ilon irti jo perjantaina. Olisikin hyvä peliliike suurimmilta kaupungeilta varata jättinäyttötauluja toreille ja luoda juhlatunnelmaa.

Jos Suomi ei jostain syystä sattuisi voittamaan Liechtensteinia, kisapaikka voisi silti varmistua jo perjantaina myöhäisillan ottelussa. Bosnia–Italialle riittäisi silloin katsojia.

Nyt tilanne on kerrankin se, ettei Suomen tarvitse venyä, vaan muut joutuvat kauhulla jännittämään Suomen otteluita.

Sen lisäksi kilpakumppaneilla Bosnialla ja Armenialla on vielä Italian kokoinen vuori ylitettävänä, eikä siinä saisi kompuroida.

Perinteisesti Suomessa on ynnäilty tässä vaiheessa pisteitä ja yritetty löytää viimeistä epätoivoista oljenkortta kisoihin. Nyt ei tarvitse.

Nautitaan!

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yön kuluessa Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Miksi pitäisi jonkun/minun olla kiinnostunut köyhistä? Minulle ei kuulu kenenkään köyhän toimeentulo eikä eläminen vaan ... Lue lisää...
Oman onnen seppä.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

9.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image