Kolumnit

Helpointa olisi, jos ihminen pystyisi itsensä kloonaamaan ja monistamaan – Vai olisiko?

Kolumnit 31.1.2019 20:00
Janne Nevala

Ihmiset. Niiden kanssa ei tule toimeen.

Pukeudutaan kummallisesti ja omataan epäilyttäviä mielipiteitä. Huumorintajunkin kanssakin on vähän niin ja näin. Kiherretään teennäisesti mukahauskoille asioille ja kun ryhdytään kertomaan todella hupaisia juttuja, niin silloin vain tuijotetaan vaivautuneena lähintä tiiliseinää. Sangen erikoista käyttäytymistä.

Kun minulla on kiire, niin silloin kyllä jaaritellaan loputtomiin epäolennaisuuksia tai seistään tiellä rullaportaissa. Tai jarrutetaan jo keltaisella. Ja sitten kun minulla itselläni on hyvin tärkeää asiaa tai ainakin sopiva fiilis kivaan rupatteluun, niin eipäs vastatakaan välittömästi puhelimeen tai sähköposteihin. Ei voi ymmärtää tällaista.

Luetaan vääriä kirjoja ja musiikkipuolellakin kuunnellaan mitä sattuu engelbert humperdinckeja.

Makuasioista ei kuulemma voi kiistellä. No mistä muusta sitä sitten kiistellään? Ja sattuu vain nyt olemaan niin, että suurimmalla osalla ihmiskunnasta on valitettavan huono maku. Tai ainakin erilainen kuin minun. Eli huono.

Helpointa olisi, jos ihminen pystyisi itsensä kloonaamaan ja monistamaan. Rattoisa ja hyvähenkinen ystäväpiiri olisi saman tien koolla. Terveppä terve, mitäpä minä! Ja jos heteroksi on sattunut ihmislapsi syntymään ja parisuhdetta haikailee, niin pitää vain kloonata myös vastakkaisen sukupuolen edustaja. Sitten voikin sujuvasti mennä itsensä kanssa naimisiin. Perskutarallaa ja perfect match! Minä ja minä. Liikennevaloissa. Ja vihreä valo palaa aina.

Ei tarvitsisi miettiä katsotaanko televisiosta urheilua vai urheilua, eikä arvuutella, että mitähän se armas puoliso mahtoi juuri tuolla nimenomaisella hymähdyksellä tarkoittaa. Lomalle mentäisiin aina Torreen ja kauppalistakin olisi helpompi laatia.

Yhteisiä päätöksiähän nämä ovat. Minun yhteisellä päätökselläni ostamme tuosta tuon avokadon, taikka vaikka kaksi, jos vallan riehaannutaan. Selkeät sävelet.

Paitsi jos joskus sattuisikin käymään niin, että mieli muuttuu. Voiko olla, että me teimme sittenkin väärän päätöksen? Minä ja minä. Raaka avokado, epäkelpo, kenen vika?

Toisia ihmisiä pääsee aina jonnekin karkuun. Vessaan taikka vaatekomeroon. Mutta itseltään on hankalampi piiloutua. Sieltä se peilistä fiksu ja filmaattinen henkilö tuijottaa ja tivaa että mutta minähän sanoin. Ja että mitä minä sillä oikein tarkoitin?

Itsestään on vaikea avioeroakaan ottaa. Voi tulla epämiellyttäviä tilanteita, kun oikea ja vasen käsi samasta RoPSin kahvikupista tiukasti kiinni pitelee. Minun. Eipäs kun minun. Kahvit läikkyy, eikä sirpaleilta säästytä.

Ihmiset. Kuinka niiden kanssa tulisi toimeen?

Kirjoittaja työskentelee Limingan kirjasto- ja kulttuurijohtajana sekä kirjoittaa kirjoja ja lauluja.

MAINOS

Kommentoi

Terveysjätit Suomessa ovat edelläkävijöitä tässäkin asiassa ja vaativat nykyisin työntekijöiltään myös kloonin työpanoksen. Työtä on tehtävä siis kahden ihmisen edestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otsikon luettuani ajatuksiini hiipi vain ajatus, kuinka saisinkaan aikaa itselleni kloonin keventäessä työtaakkaani.
Tosin riittäisi jos joku kloonaamatonkin tekisi edes yhden päivän työstäni. Päivän palkankin saisi pitää :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

50
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
44
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
30
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
27
Metsästyskortilla äänestämään? – Kysyimme, voisiko äänestysikärajan laskea osan kohdalla 16 vuoteen
7
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
6
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille
5
Kamera olalle ja ääntä kohti – Heino Kuhan lintukoto on talvinen Hietasaari auringon noususta laskuun

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image