Kolumnit

Helpointa olisi, jos ihminen pystyisi itsensä kloonaamaan ja monistamaan – Vai olisiko?

Kolumnit 31.1.2019 20:00
Janne Nevala

Ihmiset. Niiden kanssa ei tule toimeen.

Pukeudutaan kummallisesti ja omataan epäilyttäviä mielipiteitä. Huumorintajunkin kanssakin on vähän niin ja näin. Kiherretään teennäisesti mukahauskoille asioille ja kun ryhdytään kertomaan todella hupaisia juttuja, niin silloin vain tuijotetaan vaivautuneena lähintä tiiliseinää. Sangen erikoista käyttäytymistä.

Kun minulla on kiire, niin silloin kyllä jaaritellaan loputtomiin epäolennaisuuksia tai seistään tiellä rullaportaissa. Tai jarrutetaan jo keltaisella. Ja sitten kun minulla itselläni on hyvin tärkeää asiaa tai ainakin sopiva fiilis kivaan rupatteluun, niin eipäs vastatakaan välittömästi puhelimeen tai sähköposteihin. Ei voi ymmärtää tällaista.

Luetaan vääriä kirjoja ja musiikkipuolellakin kuunnellaan mitä sattuu engelbert humperdinckeja.

Makuasioista ei kuulemma voi kiistellä. No mistä muusta sitä sitten kiistellään? Ja sattuu vain nyt olemaan niin, että suurimmalla osalla ihmiskunnasta on valitettavan huono maku. Tai ainakin erilainen kuin minun. Eli huono.

Helpointa olisi, jos ihminen pystyisi itsensä kloonaamaan ja monistamaan. Rattoisa ja hyvähenkinen ystäväpiiri olisi saman tien koolla. Terveppä terve, mitäpä minä! Ja jos heteroksi on sattunut ihmislapsi syntymään ja parisuhdetta haikailee, niin pitää vain kloonata myös vastakkaisen sukupuolen edustaja. Sitten voikin sujuvasti mennä itsensä kanssa naimisiin. Perskutarallaa ja perfect match! Minä ja minä. Liikennevaloissa. Ja vihreä valo palaa aina.

Ei tarvitsisi miettiä katsotaanko televisiosta urheilua vai urheilua, eikä arvuutella, että mitähän se armas puoliso mahtoi juuri tuolla nimenomaisella hymähdyksellä tarkoittaa. Lomalle mentäisiin aina Torreen ja kauppalistakin olisi helpompi laatia.

Yhteisiä päätöksiähän nämä ovat. Minun yhteisellä päätökselläni ostamme tuosta tuon avokadon, taikka vaikka kaksi, jos vallan riehaannutaan. Selkeät sävelet.

Paitsi jos joskus sattuisikin käymään niin, että mieli muuttuu. Voiko olla, että me teimme sittenkin väärän päätöksen? Minä ja minä. Raaka avokado, epäkelpo, kenen vika?

Toisia ihmisiä pääsee aina jonnekin karkuun. Vessaan taikka vaatekomeroon. Mutta itseltään on hankalampi piiloutua. Sieltä se peilistä fiksu ja filmaattinen henkilö tuijottaa ja tivaa että mutta minähän sanoin. Ja että mitä minä sillä oikein tarkoitin?

Itsestään on vaikea avioeroakaan ottaa. Voi tulla epämiellyttäviä tilanteita, kun oikea ja vasen käsi samasta RoPSin kahvikupista tiukasti kiinni pitelee. Minun. Eipäs kun minun. Kahvit läikkyy, eikä sirpaleilta säästytä.

Ihmiset. Kuinka niiden kanssa tulisi toimeen?

Kirjoittaja työskentelee Limingan kirjasto- ja kulttuurijohtajana sekä kirjoittaa kirjoja ja lauluja.

MAINOS

Kommentoi

Terveysjätit Suomessa ovat edelläkävijöitä tässäkin asiassa ja vaativat nykyisin työntekijöiltään myös kloonin työpanoksen. Työtä on tehtävä siis kahden ihmisen edestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otsikon luettuani ajatuksiini hiipi vain ajatus, kuinka saisinkaan aikaa itselleni kloonin keventäessä työtaakkaani.
Tosin riittäisi jos joku kloonaamatonkin tekisi edes yhden päivän työstäni. Päivän palkankin saisi pitää :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

38
Kellojen siirtelyn loppuminen vaatii vielä monta päätöstä – Suomessa ratkaisu kesä- tai talviajasta on vastavalitulla eduskunnalla
34
Yrittäjien Mikael Pentikäinen on huolissaan tulevista verolinjauksista: "Vaalikampanjoinnissa monien puolueiden kädet olivat syvällä yrittäjien taskuissa"
26
Miten Oulun Kaupunginojaa pitäisi kehittää? – kaupunkilaisilta kysytään toiveita ja historiatietoa
22
Kirkkovaltuusto hyväksyi suunnitelmat Ylivieskan uudesta kirkosta – Kirkkohallituksen yliarkkitehdilta kehut hyvästä työstä ja kohtuullisuudesta
10
Kerro meille: Millaisia muistoja sinulla on Iin Rysäklubista?
9
Kärpät kaatui Hämeenlinnassa sysimustaan minuuttiin toisessa erässä – Manner HPK:n salamamaaleista: ”Ei siinä mielestäni mitään isompia virheitä tapahtunut”
7
Lämpötila kipusi kevään ennätyslukemaan tänään Haapavedellä – Matalin maksimilämpötila mitattiin Hailuodossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Ahvenanmaan maakunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Ahvenanmaan, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

218 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Ilkeää on, tuo kateus nimittäin. Alle promille, siis tuhannesosa eläkeläisistä, saa yli kymppitonnin eläkettä (Iltalehti... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image