Kolumnit

Helpointa olisi, jos ihminen pystyisi itsensä kloonaamaan ja monistamaan – Vai olisiko?

Kolumnit 31.1.2019 20:00
Janne Nevala

Ihmiset. Niiden kanssa ei tule toimeen.

Pukeudutaan kummallisesti ja omataan epäilyttäviä mielipiteitä. Huumorintajunkin kanssakin on vähän niin ja näin. Kiherretään teennäisesti mukahauskoille asioille ja kun ryhdytään kertomaan todella hupaisia juttuja, niin silloin vain tuijotetaan vaivautuneena lähintä tiiliseinää. Sangen erikoista käyttäytymistä.

Kun minulla on kiire, niin silloin kyllä jaaritellaan loputtomiin epäolennaisuuksia tai seistään tiellä rullaportaissa. Tai jarrutetaan jo keltaisella. Ja sitten kun minulla itselläni on hyvin tärkeää asiaa tai ainakin sopiva fiilis kivaan rupatteluun, niin eipäs vastatakaan välittömästi puhelimeen tai sähköposteihin. Ei voi ymmärtää tällaista.

Luetaan vääriä kirjoja ja musiikkipuolellakin kuunnellaan mitä sattuu engelbert humperdinckeja.

Makuasioista ei kuulemma voi kiistellä. No mistä muusta sitä sitten kiistellään? Ja sattuu vain nyt olemaan niin, että suurimmalla osalla ihmiskunnasta on valitettavan huono maku. Tai ainakin erilainen kuin minun. Eli huono.

Helpointa olisi, jos ihminen pystyisi itsensä kloonaamaan ja monistamaan. Rattoisa ja hyvähenkinen ystäväpiiri olisi saman tien koolla. Terveppä terve, mitäpä minä! Ja jos heteroksi on sattunut ihmislapsi syntymään ja parisuhdetta haikailee, niin pitää vain kloonata myös vastakkaisen sukupuolen edustaja. Sitten voikin sujuvasti mennä itsensä kanssa naimisiin. Perskutarallaa ja perfect match! Minä ja minä. Liikennevaloissa. Ja vihreä valo palaa aina.

Ei tarvitsisi miettiä katsotaanko televisiosta urheilua vai urheilua, eikä arvuutella, että mitähän se armas puoliso mahtoi juuri tuolla nimenomaisella hymähdyksellä tarkoittaa. Lomalle mentäisiin aina Torreen ja kauppalistakin olisi helpompi laatia.

Yhteisiä päätöksiähän nämä ovat. Minun yhteisellä päätökselläni ostamme tuosta tuon avokadon, taikka vaikka kaksi, jos vallan riehaannutaan. Selkeät sävelet.

Paitsi jos joskus sattuisikin käymään niin, että mieli muuttuu. Voiko olla, että me teimme sittenkin väärän päätöksen? Minä ja minä. Raaka avokado, epäkelpo, kenen vika?

Toisia ihmisiä pääsee aina jonnekin karkuun. Vessaan taikka vaatekomeroon. Mutta itseltään on hankalampi piiloutua. Sieltä se peilistä fiksu ja filmaattinen henkilö tuijottaa ja tivaa että mutta minähän sanoin. Ja että mitä minä sillä oikein tarkoitin?

Itsestään on vaikea avioeroakaan ottaa. Voi tulla epämiellyttäviä tilanteita, kun oikea ja vasen käsi samasta RoPSin kahvikupista tiukasti kiinni pitelee. Minun. Eipäs kun minun. Kahvit läikkyy, eikä sirpaleilta säästytä.

Ihmiset. Kuinka niiden kanssa tulisi toimeen?

Kirjoittaja työskentelee Limingan kirjasto- ja kulttuurijohtajana sekä kirjoittaa kirjoja ja lauluja.

MAINOS

Kommentoi

Terveysjätit Suomessa ovat edelläkävijöitä tässäkin asiassa ja vaativat nykyisin työntekijöiltään myös kloonin työpanoksen. Työtä on tehtävä siis kahden ihmisen edestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otsikon luettuani ajatuksiini hiipi vain ajatus, kuinka saisinkaan aikaa itselleni kloonin keventäessä työtaakkaani.
Tosin riittäisi jos joku kloonaamatonkin tekisi edes yhden päivän työstäni. Päivän palkankin saisi pitää :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23
Yli neljä miljoonaa ihmistä on paennut Venezuelasta – Suomeen on tullut tänä vuonna vasta yhdeksän turvapaikkahakemusta
23
OAJ huolissaan: Lisääntyneet yo-uusinnat lisäävät opettajien töitä, vaikka rahoitusta on vähennetty
23
Yhdysvallat antoi takavarikkomääräyksen iranilaistankkerista – Gibraltarin kanta asiaan yhä epäselvä
20
Oulun Radisson-hotellin työmaalta tehtiin mahdollisesti Pohjois-Suomen vanhimpiin kuuluva laivalöytö – Hahtiperän hylyksi nimetty laiva voi olla jopa 1600-luvulta
20
Alaikäisten seksikaupasta syytetyn Jeffrey Epsteinin kuolinsyy selvisi – Lakimiehet haluavat tutkia asiaa edelleen
20
Nelostien onnettomuus Oulun Haarakankaan kohdalla oli nokkakolari – pohjoisen suunnasta tullut henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle
17
Maailmalla yritetään horjuttaa oikeusvaltiota – Korkeimman oikeuden uutta presidenttiä Tatu Leppästä viime aikojen ilmiöt mietityttävät

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta huomenna, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Kyllä maailma on paljon parempi paikka, kun meitä demareita on. Lue lisää...
Äärettömän hyvältä ä...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image