Kolumnit

Hallituksen ta­lous­po­li­tiik­ka on kestämätöntä

Kolumnit 19.6.2019 20:00
Olli Immonen

Eduskunnasta

Uuden hallitusohjelman talouspolitiikka on rakennettu kestämättömälle pohjalle. Vihervasemmistohallitus perustaa talouspolitiikkansa puhtaasti sen toiveen varaan, että suotuisa talouskehitys jatkuu ja sen myötä työllisyysaste nousee 75 prosenttiin. Kun suotuisa talouskehitys ei tule muun muassa maailmantalouden heikkenemisen vuoksi jatkumaan, talouslinjauksilta putoaa pohja ja Suomi ajautuu entistä vahvemmin velkaantumisen tielle.

Hallitus nostaa pysyviä menoja 1,2 miljardilla eurolla ja lisäksi kertaluontoisia eriä kolmella miljardilla. Hallituksen tarjoamilla toimilla työllisyyden, talouskasvun ja tuottavuuden eväitä ei tulla saavuttamaan.

On tärkeää, että talouden saralla ei jaeta kakkua, jota ei ole vielä edes leivottu. Hallituksen kuihtuneista ”vappusatasista” ja muista vastuuttomista vaalilupauksista on koitumassa noin miljardin euron lisämenot valtiolle ja kunnille.

Lisäksi hallituksen ”tulevaisuusinvestointien” myötä kustannukset kasvavat entisestään. Lisäksi näyttää siltä, että valtionyhtiöistä saatavia myyntituloja valuu juokseviin kuluihin varsinaisten investointien sijaan.

Pelkästään väestöllisen huoltosuhteen heikkeneminen aiheuttaa vuosittain yli 500 miljoonan euron laskun. Hallituksen tavoite lisätä humanitaarista maahanmuuttoa heikentää taloudellista huoltosuhdetta entisestään. Kun huollettavien määrä lisääntyy, taloudellinen huoltosuhde heikkenee. Siksi maahanmuuton nettokustannuksia tulee pyrkiä vähentämään maahanmuuttopolitiikkaa tiukentamalla.

Hallituksen viherverot tulevat puolestaan nostamaan liikkumisen ja asumisen kustannuksia sekä vaikeuttamaan tavallisten suomalaisten elämää. Samalla hallituksen ideologinen ilmastopolitiikka nakertaa investointisuojaa.

Suomalaisen työvoiman liikkuvuuteen maan sisällä on kiinnitettävä enemmän huomiota. Nyt kasvavien kustannusten myötä työmatkustaminen vaikeutuu entisestään. Silti samalla turvapaikkaperusteisia maahanmuuttajia asutetaan verovaroin parhaille työssäkäyntialueille, vaikka harva heistä tulee koskaan edes työllistymään. Tämä puolestaan pahentaa työvoiman kohtaanto-ongelmaa.

Yrittäjyys ja kannustava veropolitiikka ovat jääneet hallitukselta pahasti sivuun. Kotimaisen ostovoiman vahvistaminen ja suomalaisen omistajuuden edistäminen kansankapitalismin hengessä olisi pitänyt nostaa avainasioiksi, mutta hallitusohjelmassa ne ovat jääneet täysin pimentoon.

Elinvoimainen talous tarvitsee ostovoimaisia kotimarkkinoita ja aktiivista yrittäjyyttä. Tämä on tärkeää nostaa sille kuuluvaan arvoon. Näpertely ja pienet viilaukset tällä saralla eivät riitä. Tarvitaan rohkeita tekoja oman kansan hyväksi.

Kirjoittaja on perussuomalaisten kansanedustaja Oulusta.

MAINOS

Kommentoi

Toisin kuin Perussuomalaiset (sekä Kokoomus ja Keskusta) uskovat, Suomen ei tarvitse olla ajopuu maailman taloudessa. Suomi voi harjoittaa omaa itsenäistä talouspolitiikkaa - ihan oikeasti, ei sitä estä EU vaan ay.

Talouskasvu seuraa työllisyyden kasvusta eikä päinvastoin. Paukut pitää siis laittaa työllisyyden parantamiseen.

Siitä en tietenkään ole varma, että Rinne edes haluaisi saati uskaltaisi puuttua työmarkkinoihin. Ilman työmarkkinauudistusta ei Suomi nouse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Ollilla noita ihmeellisiä ajatuksia riittää. PS oli hallituksessa 2015- 2 v jolloin suuri pakolaisaalto tuli Suomeen (sittenhän PS taas kerran hajosi). Olli sanoo: "Yrittäjyys ja kannustava veropolitiikka ovat jääneet hallitukselta pahasti sivuun. Kotimaisen ostovoiman vahvistaminen ja suomalaisen omistajuuden edistäminen kansankapitalismin hengessä olisi pitänyt nostaa avainasioiksi, mutta hallitusohjelmassa ne ovat jääneet täysin pimentoon." Yrittäjyys on ymmärrettävää mutta mitä on heidän kannustava veropolitiikka?? Kuinka verotus auttaa pienituloisia?? Kenellä se ostovoima vahvistuu?? Eli Ollin jutussa tulee esille PS:n todellinen tausta. Ei muutkaan puolueet kehuja ansaitse mutta Ollin kirjoituksen perusteella minulle ei niin hätä tule että heidän periaatteita tukisin pienituloisena ihmisenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

97
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
65
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
40
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
39
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
25
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista
21
Voimakas aalto kaatoi moottoriveneen Oulujoella – sivulliset pelastivat veneessä matkustaneet viisi ihmistä ja koiran
20
Sotkamo pehmitti KeKi:n Sarkkirannassa – Piiponniemi löi kaksi kunnaria tyhjään kenttään

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Tänään on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.
Huomenna on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Hakkaraisesta on sivistys kaukana. Tai sitten ymmärrämme eri lailla sanan sivistys. Sivistystä ei ole myöskään se, että ... Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image