Kolumnit

Hallituksen ta­lous­po­li­tiik­ka on kestämätöntä

Kolumnit 19.6.2019 20:00
Olli Immonen

Eduskunnasta

Uuden hallitusohjelman talouspolitiikka on rakennettu kestämättömälle pohjalle. Vihervasemmistohallitus perustaa talouspolitiikkansa puhtaasti sen toiveen varaan, että suotuisa talouskehitys jatkuu ja sen myötä työllisyysaste nousee 75 prosenttiin. Kun suotuisa talouskehitys ei tule muun muassa maailmantalouden heikkenemisen vuoksi jatkumaan, talouslinjauksilta putoaa pohja ja Suomi ajautuu entistä vahvemmin velkaantumisen tielle.

Hallitus nostaa pysyviä menoja 1,2 miljardilla eurolla ja lisäksi kertaluontoisia eriä kolmella miljardilla. Hallituksen tarjoamilla toimilla työllisyyden, talouskasvun ja tuottavuuden eväitä ei tulla saavuttamaan.

On tärkeää, että talouden saralla ei jaeta kakkua, jota ei ole vielä edes leivottu. Hallituksen kuihtuneista ”vappusatasista” ja muista vastuuttomista vaalilupauksista on koitumassa noin miljardin euron lisämenot valtiolle ja kunnille.

Lisäksi hallituksen ”tulevaisuusinvestointien” myötä kustannukset kasvavat entisestään. Lisäksi näyttää siltä, että valtionyhtiöistä saatavia myyntituloja valuu juokseviin kuluihin varsinaisten investointien sijaan.

Pelkästään väestöllisen huoltosuhteen heikkeneminen aiheuttaa vuosittain yli 500 miljoonan euron laskun. Hallituksen tavoite lisätä humanitaarista maahanmuuttoa heikentää taloudellista huoltosuhdetta entisestään. Kun huollettavien määrä lisääntyy, taloudellinen huoltosuhde heikkenee. Siksi maahanmuuton nettokustannuksia tulee pyrkiä vähentämään maahanmuuttopolitiikkaa tiukentamalla.

Hallituksen viherverot tulevat puolestaan nostamaan liikkumisen ja asumisen kustannuksia sekä vaikeuttamaan tavallisten suomalaisten elämää. Samalla hallituksen ideologinen ilmastopolitiikka nakertaa investointisuojaa.

Suomalaisen työvoiman liikkuvuuteen maan sisällä on kiinnitettävä enemmän huomiota. Nyt kasvavien kustannusten myötä työmatkustaminen vaikeutuu entisestään. Silti samalla turvapaikkaperusteisia maahanmuuttajia asutetaan verovaroin parhaille työssäkäyntialueille, vaikka harva heistä tulee koskaan edes työllistymään. Tämä puolestaan pahentaa työvoiman kohtaanto-ongelmaa.

Yrittäjyys ja kannustava veropolitiikka ovat jääneet hallitukselta pahasti sivuun. Kotimaisen ostovoiman vahvistaminen ja suomalaisen omistajuuden edistäminen kansankapitalismin hengessä olisi pitänyt nostaa avainasioiksi, mutta hallitusohjelmassa ne ovat jääneet täysin pimentoon.

Elinvoimainen talous tarvitsee ostovoimaisia kotimarkkinoita ja aktiivista yrittäjyyttä. Tämä on tärkeää nostaa sille kuuluvaan arvoon. Näpertely ja pienet viilaukset tällä saralla eivät riitä. Tarvitaan rohkeita tekoja oman kansan hyväksi.

Kirjoittaja on perussuomalaisten kansanedustaja Oulusta.

MAINOS

Kommentoi

Toisin kuin Perussuomalaiset (sekä Kokoomus ja Keskusta) uskovat, Suomen ei tarvitse olla ajopuu maailman taloudessa. Suomi voi harjoittaa omaa itsenäistä talouspolitiikkaa - ihan oikeasti, ei sitä estä EU vaan ay.

Talouskasvu seuraa työllisyyden kasvusta eikä päinvastoin. Paukut pitää siis laittaa työllisyyden parantamiseen.

Siitä en tietenkään ole varma, että Rinne edes haluaisi saati uskaltaisi puuttua työmarkkinoihin. Ilman työmarkkinauudistusta ei Suomi nouse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Ollilla noita ihmeellisiä ajatuksia riittää. PS oli hallituksessa 2015- 2 v jolloin suuri pakolaisaalto tuli Suomeen (sittenhän PS taas kerran hajosi). Olli sanoo: "Yrittäjyys ja kannustava veropolitiikka ovat jääneet hallitukselta pahasti sivuun. Kotimaisen ostovoiman vahvistaminen ja suomalaisen omistajuuden edistäminen kansankapitalismin hengessä olisi pitänyt nostaa avainasioiksi, mutta hallitusohjelmassa ne ovat jääneet täysin pimentoon." Yrittäjyys on ymmärrettävää mutta mitä on heidän kannustava veropolitiikka?? Kuinka verotus auttaa pienituloisia?? Kenellä se ostovoima vahvistuu?? Eli Ollin jutussa tulee esille PS:n todellinen tausta. Ei muutkaan puolueet kehuja ansaitse mutta Ollin kirjoituksen perusteella minulle ei niin hätä tule että heidän periaatteita tukisin pienituloisena ihmisenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
14:25
Rajakylän uudessa hyvinvointipisteessä hurja vilske torstaina avajaisissa
14:12
Arvio: Ad Astra vie Brad Pittin päänsisäiselle tutkimusmatkalle avaruuteen – "Elokuva tuntuu hieman paisutellulta ja omasta tärkeydestään lumoutuneelta" Tilaajille
13:51
Merivoimien uusien alusten rakentaminen Suomessa varmistui – neljä korvettia valmistuvat Rauman telakalla ja tuovat tuhansia työpaikkoja
13:49
Terentjeff: "Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan" – Oululaiselle Kuurulle moduulisviittejä Isolle-Syötteelle
13:30
Suomen Lidl saa uuden toimitusjohtajan, kun vanha päätti jättää tehtävänsä: "Oikea hetki vaihtaa kapulaa"
77
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
51
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
36
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
35
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
32
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
30
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
26
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image