Nato-jäsenyys: Turkki tukee Suomen Na­to-jä­se­nyyt­tä

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Kolumni

Luonto vain askelen päässä

-

Näen puita ja lunta. Hankea koskematonta.

Polut ristiin halkoo. Kiltisti porukka niitä talloo.

Pajut reittejä viistää, niitä kaikkialla riittää. Metsä syvenee siellä, mihin viisi minuuttia vielä.

Kuulen ympäriltä kaiken, silti täysin irti olen. Ylläni humisee hongat, kylkiä hivelee kuuset. Koivut valkeina hohtaa, taivaalta sinen kohtaa.

Pysähdyn hetkeksi ja tyynnyn, heitän vieruskaverille hymyn. Kehutaan yhdessä lähiluontoa. Säädän kameran aukkoa.

Kaupunkiluonto on lähellä aina, arkena ja sunnuntaina. Puistoon reippailijoita mahtuu, siellä kaikkea mielenkiintoista sattuu. Voi nähdä vaikka oravan puussa tai jänön, jolla on heinää suussa.

Räpsin kuvia tovin, polkua ravataan kovin. Lopen mennään eri suuntiin, kaveri lähtee sukeltamaan vielä avannon syliin. Katkoi päivänsä täysin, seurata itsekin haluaisin.

Silti palailen takas, olalta silittelen lumet. Puitten lomasta ihmisten pariin. Laatuaikaa keräävät haaviin.

Isot ja pienet kikattaa mäessä. Kiikut laulaa, kätöset kädessä. Ohimennen galluppia kyselen, hyvät päivänjatkot toivottelen.

Kaikki on hyvällä tuulella, ulkoilma hoitaa niin huolella. Ei ollut ensimmäinen kerta, kun puistoon pakenin sieltä, missä asvalttia riittää, joskus se vaan yli heittää.

Kohta jo autolla olen, ihailen huurretta puiden. Lumi narskuu askelten alla, hetken rauha kaikkialla.

Hengitän omaan tahtiin, heittäydyn kaupungin vauhtiin. Valoissa huomaan tumput, täysin märät lumput. Nauran ulkoilmahetkelle, se tuntui jopa isommalle retkelle.

Loppupäivä vikkelästi kuluu, läppärin naputtelu mainiosti sujuu. Keskitalven aikaan on tärkeä ehtiä ulkoilmasta ja luonnosta nauttia. Vaikka on myös loskaa ja synkkää, märkää ja kylmää, voi keskittyä ihailemaan kaikkea muuta, kaunista ympäristöä tai vaikka kuuta.