Mielipiteet

Lukijalta

Pride työelämässä – olkaamme kaikki omalla tavallamme ylpeitä

Mielipiteet 8.8.2019 6:00
PAM Hotelli- ja Ravintola-alan Oulun osasto 710 ry

Pride – ylpeys suoraan suomennettuna. Kun suomalainen kuulee sanan ylpeys, hänellä tulee mieleen nokka pystyssä kulkeva, ehkä hieman leuhkan oloinen ihminen. Sitä sen ei kuitenkaan pitäisi olla.

Ylpeys-sanasta pitäisi syntyä mielikuva ihmisestä, joka uskaltaa selkä suorana olla oma itsensä. Ihmisestä, jonka muut hyväksyvät juuri sellaisena kuin hän on.

Aina näin ei kuitenkaan ole. Joukossamme kulkee ihmisiä, jotka piilottelevat todellista minäänsä syystä tai toisesta. Se voi johtua perhetaustasta, uskonnosta, kulttuurista jossa on kasvanut tai seksuaalisesta suuntautumisesta.

Usein tämä piilottelu ja salailu tulee mukaan työpaikalle, työyhteisö ei suvaitse erilaisuutta. Kaikkien on mahduttava samaan muottiin. Uudessa työpaikassa voi olla vaikea sopeutua joukkoon, jos ilmapiiri on ennakkoasenteita ja fobioita täynnä.

Kahvitauoilla ei halua välttämättä kertoa omista vapaapäivien tekemisistä ja lomista, jos niihin liittyy samaa sukupuolta oleva kumppani. Ihminen suojelee itseään ja toisia kiusalliselta hiljaisuudelta ja piinaavilta katseilta.

Hotelli- ja ravintola-alalla on aina ollut monenkirjavaa väkeä töissä. Alalla ei ole niin paljon syrjintää kuin vaikkapa perinteisillä miesvaltaisilla aloilla. Sateenkaarikansaan kuuluvat työkaverit ovat ihan arkipäivää.

Pride-käsitteen voisi laajentaa koskemaan laajempaa ihmisjoukkoa. Työelämä on koko ajan muutoksessa ja murroksessa. Näin poliitikot meille medioissa kertovat. Voisiko Pride koskea myös eri-ikäisiä työkavereita, ulkomaalaistaustaisia ja osatyökykyisiä? Kyllä voi.

Koko valtakunnassa on kokkipula, töitä on niin paljon kuin vain jaksaa tehdä. Mutta ei kaikille.

Ei ole töitä, jos ei ole esimiesten toiveiden mukaan ”kykenevä itsenäiseen työskentelyyn”. Tämä rajaa heti pois kaikki nuoret ja vasta ammattiin valmistuneet. Miten nuoret saavat työkokemusta, jos heille ei koskaan anneta mahdollisuutta työntekoon?

Tietoon on tullut, että henkilöstövuokrausyrityksissä on paljon nuoria odottamassa työtilaisuuksia. Tämä koskee muitakin kuin vain hotelli- ja ravintola-alaa. Työvoimaa värväävien esimiesten pitäisi aina muistaa se, että he ovat joskus itsekin olleet vasta-alkajia. Antakaa nuorille mahdollisuus.

Ei ole töitä, jos on ”liian vanha”. Mietitäänpäs. Vanhemmilla työntekijöillä on paljon niin sanottua hiljaista tietoa, josta koko työyhteisö saattaa hyötyä. Nuoruusvuosien vauhti ja touhotus on poissa ja lapsetkin ovat jo sen ikäisiä, että pärjäävät itsekseen. Mahtaa osalla olla jo pois kotoa muuttaneet?

Ei ole töitä, jos sattuu olemaan osatyökykyinen. Medioissa on viime aikoina ollut jonkin verran juttua osatyökykyisten, lievästi kehitysvammaisten, tulemisesta mukaan työelämään. Kannatetaan.

Ei ole töitä, jos sattuu olemaan ulkomaalaistaustainen tai kuuluu johonkin etniseen vähemmistöön. Viime vuosina on ulkomaalaisten osuus työväestöstä lisääntynyt paljon.

Pieniltä kulttuurishokeilta ja kielimuureilta ei ole aina pystytty välttymään, mutta aina on tilanteista selvitty.

Meillä ei Suomessa ole enää vara syrjiä työnhakijoita taustan takia. Loppuu työntekijät.

Olkaamme kaikki omalla tavallamme ylpeitä. Seistään selkä suorana ja annetaan kanssaihmisten olla sellaisia kuin ovat. Se on sitä luonnon monimuotoisuutta.

PAM Hotelli- ja Ravintola-alan Oulun osasto 710 ry

Lue lisää lukijoiden mielipiteitä päivän Kalevasta!

Näin lähetät mielipidekirjoituksen Kalevaan.

MAINOS

Kommentoi

Ylpeys on ylpeyttä ja sisältää negatiivisen varauksen, vaikka kuinka yrittäisi selittää positiiviseksi. Oikea itsetunto ja itsensä tunteminen on aivan eri asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä minun ei tarvitse laajentaa näkemystä Pride-suuntaan ollenkaan, kun puhutaan työntekijöistä ja työhönottamisesta. Kaikkein tärkeintä työnhakijalla on asenne ja luotttavuus. Jos näitä ei ole, on työnhakija todella väärässä paikassa ja tipahtaa väkisin yhteiskunnan ulkopuolelle. Sillä ei ole mitään tekemistä, että oletko ylpeä, vaiko et, vaan sillä, että asenteesi on oikea. Ja jos asenne on oikea, ei se ole ylpeä, vaan nöyrä oppimaan ja oppimaan koko ajan lisää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan oikein. Omalla työpaikallani käymme uuden työntekijän kanssa läpi sen, mitä me häneltä työyhteisönä toivomme. Toivomme, että hän kokee, että hän voi tehdä työtään omalla persoonallaan, omiin vahvuuksiinsa perustuen. Meitä muita ei tarvitse pelätä ja jännittää. Toivomme, että hän voi kokea kasvua ja onnistumisen iloa työssään, ja tukeutua meihin muihin mikäli on hankalaa. Me olemme kaikki siellä keskeneräisiä ihmisiä, yhdessä kasvamassa. Työ on työtä, jota teemme että saamme rahaa, mutta todellista pääomaa elämässä on olla kontaktissa itseensä, ymmärtää itseään ja toisiaan. Meidän yksikkömme työssä on niin kova psyykkinen kuormitus, että sen kanssa ei yksin sinnittelemällä pärjää. Ei voi vain yrittää parastaan - se kun ei oikeastaan koskaan riitä. On pakko osata myös purkaa tilanteita ja tunteitaan. Muuten tulee vihaiseksi ja kyyniseksi.
Tällä yksinkertaisella keinolla olemme saaneet rauhoitettua oman yksikkömme jatkuvan hullunmyllyn työntekijöiden vaihtuvuudessa. Asioista voidaan keskustella ja sopia. Ihmisellä on tunne, että häntä arvostetaan. Että virheiden tekeminen ei ole mikään maailmanloppu. Että selän takana ei arvostella ulkonäköä tai henkilökohtaisia ominaisuuksia. Siihen ohjataan myös uusia työntekijöitä - vaikka harmittaa, ei aleta kiusaamaan, vaan tunnistetaan oma paha mieli, kateus ja aggressio ja käydään sitä läpi. Siksi, että ihminen ei voi hyvin puhuessaan pahaa toisesta. Ei vain voi. Vähän malttia siihen miten muita kohtelee, ja me aivan kaikki siellä voimme paremmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen ammattiliitot paasasivat proletariaatin kurjistumisesta, mutta nykyisin kukaan ei halua enää samaistua työväenluokkaan. Työttömyydestä ja pätkätöistä työhön pääsevät kokevat olevansa keskiluokkaa ja tuntevat olevan oman alansa ammattilaisia.

Ammattiliitoille kannatuksen perustana olleen perinteisen työväen katoaminen oli suuri ongelma, kunnes identiteettipolitiikka toi kaikki intersektionaalisen feminismin ja muiden näennäistieteellisten aatteiden todelliset ja kuvitellut ihmisryhmät uusiksi muka-syrjityiksi kohderyhmiksi, joita sankarillinen ay-liike puolustaa.

Nyt odotamme jännittyneinä, mitä muita syrjittyjä ryhmiä noiden mainittujen lisäksi löytyy. Esimerkkejä voi hakea Ruotsista, jossa 10 miljoonan väestöstä voidaan muodostaa 100 miljoonan ihmisen vähemmistöryhmät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikä siinä mitään pahaa ole, vai! Oikeassa paikassa nöyryys on aina paikallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On asioita, joista ei tosiaankaan ole pienintä aihetta olla ylpeä. Silloin on parempi tyytyä pysymään takarivissä. Narsismi ei ole mikään ylpeyden aihe.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten niin loppuu työntekijät! Eikö vuonna 2015 tullut 35000 uutta veronmaksajaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mietin ovat olleet jo monta vuotta joten varmaan on joku koulukin siinä ajassa käyty!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyään työpaikoilla on niin kiire, ettei ehditä opettamaan uutta tulijaa. Pitää olla heti valmis aloittamaan itsenäinen työ. Mitätäs jos vähän hiljennetään ja käytetään aikaa perehdytykseen, otetaan käyttöön kisälli/mestari systeemi, että saadaan töihin nuoria, vammaisia ja osatykykyisiä? Jokaiselta löytyy joku vahvuus, kun sille annetaan aikaa tulla esiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Husu persuihin

Se on joukkoomme liian älykäs, ei oteta. Me erottuisimme muut tolloina. Lue lisää...
PERSU

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image