Mielipiteet

Lukijalta

Paavo Väyrynen on menossa Vennamon jalanjäljille

Mielipiteet 15.2.2018 9:00
Erkki Alatalo, Pekka Tallgren, Jussi Vaara, Timo Heikkilä, Henrik Hämäläinen, Kauko Kaukola

Paavo Väyrynen nousi vuonna 1980 keskustan puheenjohtajaksi Johannes Virolaisen jälkeen. Väyrynen on puheenjohtajuudesta luopumisen 1990 jälkeen pyrkinyt uudelleen keskustan puheenjohtajaksi Hämeenlinnan (2002), Lahden (2010) ja Rovaniemen (2012) puoluekokouksissa.

Hänen kannatuksensa on ollut puheenjohtajuuden uusimiseen vähäistä (aina kolmas sija), vaihdellen 189–493 ääntä, kun kokonaisäänimäärä on vaihdellut 2 139–2 631 äänessä.

Siksi ihmetyttää, että Väyrynen vuonna 2016 perustamansa Kansalaispuolueen jäsenenä vielä aikoo pyrkiä Sotkamossa keskustan puheenjohtajaksi. Puolueen säännöt ja keskustan puoluehallitus sekä asiantuntijat edellyttävät, ettei toisen puolueen jäsen voi olla vaalikelpoinen.

Kuitenkin Väyrynen on aloittanut kentän kiertämisen ja tehnee keskustan mustaamista neljän kuukauden ajan. Väyrysen tarkoituksena on vain luoda pohjaa Kansalaispuolueelleen.

Voimme kysyä, ovatko Paavon itsekkyydestä ja itsekeskeisyydestä nousevat luonteenpiirteet yhä vain vanhetessaan korostuneet?

"Paavo verhoaa keskustan vastaisen toimintansa keskustan aatteellisen linjan väheksymiseen."

Paavon unelmana on ollut päästä pääministeriksi ja presidentiksi. Nämä kunnianhimoiset tavoitteet ovat kerta toisensa jälkeen eri vaaleissa luisuneet käsistä.

Kun unelmat eivät ole toteutuneet, on Väyryselle jäänyt vain suru. Hän jäi katkeraksi, kun hänestä ei tullut Juha Sipilän hallituksen ministeriä.

Paavo verhoaa keskustan vastaisen toimintansa keskustan aatteellisen linjan väheksymiseen.

Ei voi kuin ihmetellä Paavon logiikkaa keskustan aatteellisuudesta, kun seuraa Kansalaispuolueen tukijoukkojen kirjavuutta aina äärikommunisteista katkeroituneisiin muiden puolueiden loikkareihin. Kansalaispuolueen sisällä näyttää nykyisin ilmenevän erimielisyyttäkin.

Paavo Väyrysen poliittinen ura on huikea. Siitä syystä hänet on aikanaan korotettu keskustan kunniapuheenjohtajaksi.

Tulee mieleen, että hänen keskustaa repivä toimintansa noudattaa Veikko Vennamon jalanjälkiä. Kun Vennamo hävisi vuonna 1959 Maalaisliiton puoluekokouksessa Nivalassa puolueen puheenjohtajuuden V.J. Sukselaiselle, hän perusti Maaseudun puolueensa. Tosin Vennamo oli silloin 45-vuotias, kun Väyrynen on 71-vuotias.

Meistä monet Paavo Väyrystä pitkään tukeneet emme voi enää Väyrystä kannattaa hänen viimeaikaisen, itsekkään toimintansa vuoksi. Paavo ei ole entinen Paavo. Surullista.

 

Erkki Alatalo

talousneuvos, Keminmaa

Pekka Tallgren

lehtori, Tornio

Jussi Vaara

toimitusjohtaja, Tervola

Timo Heikkilä

insinööri, Oulu ja Tervola

Henrik Hämäläinen

avainasiakaspäällikkö

Oulu ja Pudasjärvi

Kauko Kaukola

insinööri, Oulu

 

Lue lisää lukijoiden mielipiteitä päivän Kalevasta!

Näin lähetät mielipidekirjoituksen Kalevaan.

MAINOS

Kommentoi

Monelta on nyt jäänyt täysin tärkein asia pois. Nyt ei ole kysymys Paavo Väyrysen asemasta vaan nyt päätetään Sotkamon puoluekokouksessa jos enemmistö Keskustan kokousedustajista ja Keskustan kenttä hyväksyvät tämän uusi äärioikeistolainen uus-liberaalinen puoluelinjaus joka Juha Sipilä ja puoluesihteeri Jouni Ovaska ovat harrastaneet viimeiset vuodet Suomen Keskustan nimissä.. Tämä tulee olemaan pääkysymys Sotkamossa, ei Paavo Väyrysen tuleva asema Keskustassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo noudattaa aktiivimallia. Pyrkii tehtävään, ei ne kotoa hae jos ei pyri.
Siinä olis esimerkkiä mullekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eilistä järeää puollustuspuhettani Paavo Väyrysestä ei näköjään julkaistu.
No, todettakoon että suuri, ellei valtava määrä kannattajia voi olla väärässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo on Mahtimies.

Kepun johto selvästi kokee Paavon uhkaksi.
Jatkuva kampitus ja mustamaalaaminen todistavat sen.

Tästä voi myös päätellä että Paavo on oikeassa.
Keskustan aate ja linja ovat hukassa.

Äänet Paavolle👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mietitäänpä:eivätkö Vanhanen tai Sipilä ole pyrkineet erinäisiin tehtäviin? Eikö Vanhasella ollut unelma päästä presidentiksi, Esko Ahosta puhumattakaan. Ovatko heidän luonteenpiirteensä kenties
jalompia kuin Väyrysen? Mikä merkitys on iällä perustaa puolue?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tervemenoa ja kävele polkua tarpeeksi kauas, ettet ole enempää sähläämässä kaikkien asioita. Et ole saanut aikaan muuta kuin sekaannusta itsesi kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustalla katsottava peiliin. Paavo on mitä on, mutta ponnistaa aidosta tyytymättömyydestä, jolta ei pidä ummistaa silmiään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oottako aatellu, että jos se Paavo ihan tosissaan ja vakavissaan on sitä mieltä, että keskustan nykyisessä linjassa olisi korjattavaa? Siis muussakin asiassa kun siinä kuka on puolueen puheenjohtaja. Paavosta löytyy varmasti vikaa, mutta ei hän se suurin syntinen ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

en ole paavon ihannoija mutta tuntuu että sipilä on jo kävelemässä vennamon tietä olen äänestäyt keskustaa 95 prosenttisesti tuntuu että nyt puolue hakusessa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nytkö nämä herrat tämän Paavosta vasta huomasivat.Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehän olette väärässä, koko revohka. Yhdistyslainsäädäntöä tässä pitäiisi noudattaa, eikä alkaa ketään syrjimään tai yhdessä alkaa syrjimään. Yhdistyksen omat säännöt on kuin herrasmiessopimus, niinkuin joka talonyhtiössäkin seinässä.. Ei se mitään Suomen lakia noudata!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7:00
Kokonaisvaltainen hoito ja hoiva nostettava mukaan sote-keskusteluun Lukijalta
7:00
Arman saa katsomaan ihmis-Keniä uusin silmin: miksi kaikkien pitäisi olla samanlaisia?
7:00
Sanginsuun perinteisessä kyläkoulussa on kaksi opettajaa ja 27 oppilasta "Jos kylällä ei ole koulua, siellä ei ole elämää" Tilaajille
7:00
Syyspimeä aiheuttaa harvalle vakavan masennuksen, mutta valon vähyys koettelee monia – "Päivät ovat pahimmillaan kuin unessa kulkisi" Tilaajille
6:10
Oulun kaduille kylvetään vuodessa tonnikaupalla hiekkaa, liukkaudentorjunta aloitetaan yleensä marraskuun ensimmäisellä viikolla
5:42
Ylioppilaskirjoituksissa vuorossa vieraan kielen lyhyt oppimäärä
4:16
Yksi kuollut ja neljä loukkaantunut henkilöauton ja pakettiauton kolarissa Liperissä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image