Mielipiteet

Lukijalta

Opettajapula var­hais­kas­va­tuk­ses­sa jatkuu – alan hou­kut­te­le­mat­to­muus otettava vakavasti

Mielipiteet 27.10.2019 6:00
Susa Vikeväkorva, Sonja Turkki

Mistä päiväkotiin sijaisia Oulussa? Mistä päteviä, työhönsä motivoituneita ja sitoutuneita opettajia vakinaiseen työhön pohjoisessa? Miten minimoida henkilöstön vaihtuvuus varhaiskasvatuksessa?

Nämä kysymykset ovat enemmän kuin ajankohtaisia nyt myös Oulussa, eikä etelän kriisi varhaiskasvatuksen opettajapulasta ole kuin 6 – tai 4 – tunnin junamatkan päässä.

Viime aikoina on uutisoitu opetusalan houkuttelemattomuudesta. Tämä on otettava vakavasti. Opettaja on vastuussa pedagogiikasta. Se on tutkittuun tietoon perustuvaa, ammatillisesti johdettua ja ammattihenkilöstön toteuttamaa suunnitelmallista ja tavoitteellista toimintaa. Kaiken keskiössä on lasten etu, hyvinvointi ja oppiminen.

Pedagogiikka näkyy kaikessa; niin oppimisympäristöissä kuin varhaiskasvatuksen toimintakulttuurissa. Ilman pätevää henkilökuntaa laki ja velvoittava varhaiskasvatussuunnitelma ovat kuin kaunista sanahelinää, unelmien utukuva, joka katoaa nopeammin kuin muste lain leimasta. Pedagogiikkaa ei ole, jos ei ole pätevää henkilökuntaa.

Valtakunnallinen trendi on enemmän kuin huolestuttava – varhaiskasvatuksen opettajakoulutukseen Oulun yliopistoon haki 875 hakijaa vuonna 2013. Tänä vuonna hakijoita oli 511, joista vain 132 haki ensisijaisesti opiskelupaikkaa Oulusta, samalla kun aloituspaikkoja oli aiemman 60 sijaan 110 ja ensi vuonna vielä enemmän, 120.

"Jo tänä syksynä on ollut haasteita opettajien rekrytoinnissa ja hakuaikoja on jouduttu venyttämään pätevien hakijoiden puuttuessa."

Aloituspaikkojen lisääminen ei ole vastaus opettajapulaan, eikä se tule olemaan sitä tulevaisuudessakaan – tähän on aika herätä. Oulussa on turha tuudittautua enää siihen, että meillä on alan koulutusta, sillä se ei takaa työntekijöiden riittävyyttä. Jo tänä syksynä on ollut haasteita opettajien rekrytoinnissa ja hakuaikoja on jouduttu venyttämään pätevien hakijoiden puuttuessa.

Varhaiskasvatuksen ammattilaisista on tulevaisuudessa Oulussakin huutava pula, sillä vuonna 2030 päiväkodissa vähintään kahdella kolmasosalla on oltava varhaiskasvatuksen kandidaatin tutkinto tai sosionomin tutkinto, joista ainakin puolella oltava varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuus.

Tämän lisäksi eläköityminen poistaa ammattilaisia alalta, eikä edes syntyvyyden lasku korjaa tällaista vajetta.

Rinteen hallituksen suunnitelma palauttaa jokaisen lapsen subjektiivinen oikeus varhaiskasvatukseen ja henkilöstömitoitus takaisin 1:7 yli 3-vuotiaiden ryhmissä vahvistavat varhaiskasvatuksen laatua. Tämä on hyvä alku, mutta tarvitaan suurempi muutos. Pois palkkakuopasta, alan arvostuksen osoitus ja näkyminen sekä työn kuormittavuuden vähentäminen. Omaan työhön vaikuttamisen parantaminen ja etenemismahdollisuudet kuntoon.

Rakkaudesta lajiin ei enää riitä – nyt vaaditaan konkreettisia toimia. Miten houkutella nuoria alalle ja saada varhaiskasvatuksen ammattilaiset pysymään koulutustaan vastaavissa töissä, luomassa ylpeästi laadukasta pedagogiikkaa?

Susa Vikeväkorva

varhaiskasvatuksen opettaja

kaupunginvaltuutettu (vihr.)

Sonja Turkki

varhaiskasvatuksen opettaja

Oulu

 

Lue lisää lukijoiden mielipiteitä päivän Kalevasta!

Näin lähetät mielipidekirjoituksen Kalevaan.

MAINOS

Kommentoi

Noin kahdenvuoden koulutukseen nähden lastentarhanopettajain palkka on kyllä aivan kohdallaan. Onhan se lähellä viisivuotta kestävää luokanopettajain koulutuksesta maksettavaa palkkaa.
Olisiko paikallaan tutkia niitä työoloja ja huolehtia siitä, että työsuhteita vakinaistetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varhaiskasvatuksen opettajan koulutuksen voi minimissään suorittaa kolmessa vuodessa. Yliopistossa se on kandidaatin tutkinto ja AMK:sta valmistuessa sosionomin tutkinto (varhaiskasvatuksen sosionomi). Verrattavissa insinööriin, tradenomiin tai vaikkapa farmaseuttiin.

Varhaiskasvatuksen hoitajan koulutuksen voi aikuisopiskelija suorittaa kahdessa vuodessa. Tämä on ammatillinen lähihoitajakoulutus. Alaikäinen suorittaa saman ammattitutkinnon kolmessa vuodessa.

Varhaiskasvatuksen opettaja voi olla myös maisteri. KVTES:ssa ei vain ole tälle koulutukselle korotettua palkkaluokkaa. OVTES:ssä on (opettajien kunta-alan työehtosopimus). Suurin osa tosin työskentelee KVTES:in alaisena.

Luokanopettajalla on lomaa vuodessa noin 14 viikkoa. Tästä syystä he eivät myöskään marise palkasta.
Peruskoulussa ja varhaiskasvatuksessa työolot ja toimintatavat ovat täysin erilaiset, mutta molemmat ovat henkisesti hyvin kokonaisvaltaisia aloja ja molemmissa pitäisi olla tämän vuoksi hyvät lomat jos palkka on pieni. Olen työskennellyt pätevänä opettajana niin peruskoulussa kuin varhaiskasvatuksessakin.

Myös varhaiskasvatuksen ammattilaiset pitäisi sijoittaa opetusalan työehtosopimuksen (OVTES) alaisuuteen, koska työskentelevät opetusalalla. Tämä on ammattiliittojen ratkaistava asia. Kyse on politiikasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisää palkkaa ja inhimilliset työolosuhteet kaksi hyvin yksinkertaista asiaa. Ei siihen muuta tarvita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kaupunki vois nyt lopettaa sen työsuhteuden pätkimisen ja paljata, vaikka ns ylimmäräisiä opettajia. Pätevät opet karkaa muualle, kun sopimuksia pätkitään, tähän ei ole Oulun kaupungillakaan enää varaa. Vaikka opiskelupaikkija on lisätty, niin kuka takaa, että nämäkään kandit jäävät vakaan, ei kukaan. Kokoajan on pulaa sijaisista, ja Oulussakin syrjäisempiä alueita, jonne ei sijaisia saada. Erityisesti näille alueille tulisi palkata lisää valituisia kiertäviä työntekujöitä. Rahalla saadaan pätevää henkilökuntaa ja työoloja paremmiksi. Rakkaus lajiin ei todellakaan enää riitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos on pulaa pätevistä opettajista, niin kyllä aloituspaikkojen nosto on välttämätöntä. Ei ilman sitä mikään onnistu. Toki osa voidaan ratkaista muunto- ja täydennyskoulutuksella, mutta silti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On vuosikymmenet kontrolloinut opiskelupaikkojen määrää pitäen ne pieninä. Ja tästä(kin) syystä saavat aika lailla sanella palkkansa. Miten uunoja on varhaiskasvatuksen väki kun haluaa lisätä aloituspaikkoja. Ei muuta kuin palkkaus kuntoon niin tekijöitä löytyy, mm.alalta muihin hommin paenneet ja esim.luokanopettajiksi opintoja jatkaneet (joita paljon työttömänä mutta eipä näy sijaisina päiväkodeissa..) Luokanopettajaväylänä tullaan käyttämään varhaiskasvatuksenopettajaopintoja nyt ja tulevaisuudessa, tämä tulisi ymmärtää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päteviä vakaopeja on lähtenyt muihin hommiin tai opintoihin juurikin huonon palkan ja työn kuormittavuuden takia. Nämä asiat kuntoon niin voivat ehkä harkita paluuta kentälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos päiväkodit toimisivat kuten yle kertoo jutussaan "Päiväkoti pisti päiväunikäytännöt uusiksi", voisi olla että työntekijätkin viihtyisivät.
Kehitettiin sisälle ja ulos lisää liikunnallisia aktiviteetteja ja vietiin lapset useita kertoja päivän aikana ulos liikkumaa. Samalla henkilökunnalla, ei siis naristu, ettei pystytä kun on liian vähän työntekijöitä.
Jos välillä oulussakin päivähoitohenkilöstö lähtisi kehittävällä työotteella liikkeelle, hakemaan uusia tapoja toimia, niin ahdistus vähenisi ja lapset viihtyisivät.
Annetaan ammattijärjestöjen hoitaa palkkaneuvottelut ja työpaikoilla keskitytään laadukkaaseen toimintaan ja kehitetään sitä. Voisi positiivinen viesti kiiriä työnhakijoillekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen samaa mieltä. Päiväkodeissa nihkeä asenne kehittämiseen. Olen nuori työntekijä ja kyllästynyt kuuntelemaan valittamista. Haluan kehittää toimintaa yhdessä lasten kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuttu opettaja vaihtoi viime vuonna alaa. Syyksi sanoi sen, että lähti ooettajaksi opettamaan lapsia mutta nykyään lapset vanhempineen ovat valtiaita koulussa ja opettajat heidän nöyriä palvelijoitaan. Päälle vielä "ylhäältä tulleet mielipuoliset opetussuunnitelmat". Unelma opetustyöstä romahti ja ala vaihtui.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos on kuvitellut että opettaja on valtias koulussa on ollutkin väärällä alalla. Perusteltu alan vaihto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koulutukseen ja vaatimuksiin nähden palkka on auttamattomasti liian pieni. Pätevät ja kykenevät, etenkin ammatillisen uransa alkuvaiheessa olevat hakeutuvat paremmin palkattuihin töihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työ on henkisesti ja fyysisesti raskasta, palkka huono. Nuori ja vähän varttuneempikin, katsele muita opinpolkuja. Kunnat etelässä ovat sentään nostaneet palkkoja jopa satasilla, Oulun kaupunki maksaa 22e yli kvtesin määräämän varhaiskasvatuksen opettajan minipalkan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lienee enemminkin oppilasaineksessa johon ei juuri houkutuksilla voi vaikuttaa - täytyisi saada kodit hoitamaan kasvatustyötä toisella tapaa. Eli ei toimi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhä nuorempien lasten pahoinvointi yhteiskunnassa näyttäytyy ja korostuu karusti opettajille ja usein lähtökohtana ovat ongelmat kotona. Kodin ja koulun yhteistyö sakkaa, kun opettaja ei saa toteuttaa tätä pedagogiikkaa. Opettajina työskenteleviltä ystäviltä kuulee ajoittain, kuinka lasten kanssa kyllä sujuu, mutta vanhemmat ovat ne, jotka aiheuttavat uupumusta ja saavat pohtimaan alan vaihtoa. Kuinka suuri osa opettajan työajasta nykyään menee turhanpäiväiseen viestien vaihtoon kotiin, voisiko vain reissuvihot palata ja antaa opettajien hoitaa työnsä rauhassa? Koulutuksen houkuttelevuutta tulisi lisätä puuttumalla nykyiseen opettajuuden imagoon ja opettajan tehtäviin paremmin. Kun lapset kokevat omassa kouluiässään tulevansa kuulluksi ja opettaja onnistuu ruokkimaan heidän luovuuttaan ja osaamistaan, niin uskoisin, että he todennäköisemmin myös itse haluaisivat hakeutua alalle. Siis opettajille opetusrauha niin varhaiskasvatuksen kuin kouluikäistenkin kohdalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos hakijoita on 511 ja aloituspaikkoja 110 niin vain joka viides saa opiskelupaikan. Opetusalalla on houkuttelevuutta viisinkertainen määrä verattuna siihen kuinka moni saa opiskelupaikan. Missä ongelma?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

53
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
52
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
36
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
14
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
14
"Illan kiisselit kasvoilla vielä aamulla" – vanhustenhuollon tila on ollut tapetilla jo pitkään, silti esille nousee yhä todella vakavia epäkohtia
9
Lumisateessa lakkovahtina värjötellyt PAU:n pääluottamusmies: Tunnen kaikki, jotka ovat tulossa tänne töihin
6
Postin "aitagate" herättää ihmetystä - PAU:n puheenjohtaja kertoo, ettei uudesta kulkuväylästä päässyt sisään, ellei nimi ollut listalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

250 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image