Mielipiteet

Lukijalta

Niinistö on oikea mies suitsiin

Mielipiteet 12.1.2018 8:00
Lauri Koukkari

Presidentinvaalit

Täällä valtameren takana Yhdysvalloissa Floridassa on läheisestä kanssakäymisestään tunnettu yhteisö. Merkittävin tekijä tuolle läheisyydelle on suomalaisuus. Täälläkin juhlittiin, kuten Suomessakin, maamme itsenäisyyttä. Joulun juhla-ajan kokoontumiset antoivat myös tilaisuuksia keskusteluun muun muassa presidentinvaalista.

Viime vuosina on ollut todella mieluista olla suomalainen. Nykyinen presidenttimme on luotaillut maamme ulkopolitiikkaa kaikkiin ilmansuuntiin todella taitavasti. Reilusti arvostellen ja myöskin arvostaen. Olen kokenut, että Sauli Niinistö on toiminnallaan vahvistanut suomalaista identiteettiä merkittävästi.

Suomalaisen sotamuseon, vapauden hinta, materiaalin äärellä olen myöskin saanut kuulla ja osallistua keskusteluihin, joissa on esille noussut nykyinen ylipäällikkömme. Puolustusvoimat ovat Suomelle tärkeät. Ne tarvitaan. Niiden kehittäminen ja pitäminen ajan tasalla on myös näkyvä osa Sauli Niinistön toimintaa. Tukeudutaan myös jos nähdään tarpeelliseksi, ja jos se on mahdollista.

Näitä olen täällä kuullut puhuttavan. Noihin on helppo yhtyä. Sauli Niinistö on oikea mies maamme suitsiin. Mukavaa porukkaahan ne nuo muutkin ehdokkaat ovat, mutta nyt ei ole vaihdon aika.

Olen kiitollinen ja ylpeä suomalaisuudestani. Jumalan siunausta maamme johdolle toivoen, olipa suitsissa sitten kuka tahansa ehdokkaista.

Lauri Koukkari

Lake Worth, USA

 

Lue lisää lukijoiden mielipiteitä päivän Kalevasta!

Näin lähetät mielipidekirjoituksen Kalevaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Kyllä suitset vaihtuu sepä nähdään 28päivä tammikuuta, ei selvänäköisyydellä vaan on neljä rivakkaa miestä alkumetreillä. Kuka heistä saa paikan tuskin Niinistö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt tarvitaan uutta suuntaa ja selkärankaa, eikä pokkuroimista. Lauralle menee ääni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laura on tyttönen Putinin ja Tumpin seuraan. Ikää, tietoa ja kokemusta täytyy saada lisää. Jämäkkä mies täytyy olla puolustusvoimien ylipäällikkönä jona presidentti myös toimii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SOPEUTUMISELÄKE. Sauli Niinistö saa 3000 euroa/kk sopeutumiseläkettä Euroopan Investointipankista. Se tulee siis presidentin verottoman 10 000 euroa/kk palkan päälle. Eikö olisi siis aika Saulilla jäädä oikeasti eläkkeelle, kun kerran eläkeetuudetkin jo juoksee!

Onko tässä muuten myös syy miksi Niinistö "esimerkillisesti" alensi palkkaansa parilla tonnilla? Ettei tulisi sanomista vaaleissa... ennakoivaa ja ovelaa. Oikea koijjari.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

suitsista saa näppärästi narun ja jos on vielä koukkuja katossa,
niin suomen ongelmat on ratkaistu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten voi äänestää miestä joka ei vastaa kun kysytään.
Kiertelee kaartelee pyörittelee sanoja ei koskaan selkeää vastausta mihinkään,
vaikka kuinka yksinkertainen selkeä kysymys.
Se jättää aina parikolme porttia auki mistä livahtaa jos tuulet muuttuvat.
Oikeastaan vastuun karttelija.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla kuulijassa vika. Sauli ottaa kantaa silloin kun tarvitaan ja osaa myös katsoa asioita monelta kantilta.

Hyvä Sale!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinistön piti mm. vastata Turun yliopistolla yleisökysymykseen sukupuolenleikkausoperaation läpi käyneen sterilisaatiopakon poistosta. Mutta niin siinäkin sitten vain kävi, että Sauli-setä kiemurteli siitäkin vastaamatta :\

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinistö lupasi valittuaan olla kansan unilukkari päättäjille ja tehdä keskustelun avauksia mielestään epäkohtia kohtaan, no niitä
ei ole paljon nähty unilukkari on tainnut nukahtaa itse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinistö voisi avoimesti kertoa kannastaan euroalueen kehittämiseen. Hyvin todennäköisesti euroalue menee yhteisvastuulliseen federalismiin. Ollaanko mukana vai hypätäänkö pois?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi mennä. Jos mennään, Suomi on siinä mukana käytännössä ehdoitta. Vaihtoehtoa (oma kelluva valuutta) ei uskalleta toteuttaa. Suomalaiset poliitikot kumartavat Brysseliin (ajaen omaa henkilökohtaista etuaan). Kun näin on, asiasta ei haluta keskustella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinistö on suoraan tehnyt selväksi kantanaan, että tarvitaan vahvempi EU ja tiiviimpi yhteinen rahapolitiikka ts. siis EU-liittovaltio. SALE-mies vie Suomea alennuksella (SALE) Euroopan liittovaltioon yhden prosentin äänivallalla sen sijaan että päättäisimme asioistamme 100 prosentilla. Näin on mies linjannut, ollen samalla linjalla pääministerimme Juha Sipilän kanssa, joka vastikään on lausunut aina ihailleensa intohimoisesti EU:ta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyypillinen poliitikko Niinistö on, ei voi sanoa koko kansan presidentiksi. Eliitin etuja ajoi jo ollessaan ministerinä voisi kuitenkin
ottaa keskusteluun nyt noita pienituloisia ja syrjäytyneitä koskevia asioita mutta tällähetkellä ei koske niihin pitkällä tikullakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eläpä höpötä. Niinistö ei yksin aja eliitin eikä minkään muunkaan etuja eduskunta on kansanäänestyksellä valittu ja siellä tehdään Suomea koskevat päätökset!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä unilukkarilupauksen tehneen arvojohtajan tulisi puuttua epäkohtiin niin kotimaan- kuin ulkomaanpolitiikan alueilla. Niin, elleivät sitten ne hänen arvonsa ole ihan kertakaikkiaan vinksallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin minua suomalaisena äänestäjänä kauhistuttaa, että Niinistö puliveivasi Suomen EU:n valuuttaunioniin vastoin perustuslakiamme. Nytkin hän aikoo toimia omalla tavallaan, vaikka se olisi vastoin lakia. Laittomuuden tie vie tuhoon enemmin tai myöhemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Niinistö puliveivasi Suomen EU:n valuuttaunioniin vastoin perustuslakiamme", no, tämähän on erään toisen presidenttiehdokkaan väite ja jo vääräksi todistettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Presidentti Niinistöstä on kehkeytymässä totalitaristi, joka kannattaa sananvapauden rajoituksia pohtiessaan sitä, pitäisikö kansalaisille palveluja tarjoavia nettiyrityksiä sakottaa ankarasti, jos ne eivät estä "vihapuhetta".
Jos Niinistö haluaa rajoittaa kansalaisten oikeutta osoittaa mielipiteensä poliittisista päättäjistä ja päätöksistä, miten olisi aito ministerinvastuu?

Pitäisikö tyhmyydestäkin sakottaa?
Entä kun hölmö ministeri aiheuttaa sanoillaan miljardien vahingot?

Miksi Niinistö ei vaadi valehtelevia ministereitä tuomiolle tai eroamaan? Entäpä virassaan jatkavat tuomion saaneet virkamiehet?

Niinistön toverit ja kaverit valehtelevat kansalaisille hyötyäkseen itse tai hyödyttääkseen jotain omaa intressipiiriään?

Kaksinaismoralismi ja taipumus valehteluun ovat tyypillisiä ominaisuuksia suomalaiselle politiikolle. Joukossa on myös rehellisiä, mutta heistä valtamedia ja nykyiset ministerit eivät pidä.

Jotta meno muuttuu, Niinistö pitää saada vaihtoon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

131
Kysyimme: Miksi dieselin hinta on jo sama kuin bensiinin?
73
Poliisi kirjoitti 45 rikesakkoa ilman valoa liikkuneille oululaispyöräilijöille, lisäksi polkupyöräilijöille jaettiin valoja
58
HS-gallup: SDP:n etumatka kasvaa, vihreiden kannatus jatkaa murenemistaan
41
Antti Rinne: "Surkuhupaisammin ei pääministeri Sipilä voi sanoa" – demarien puheenjohtaja vakuuttaa olevansa valmis pääministeriksi
41
Sipilä syytti ay-liikettä painostamisesta - poliitikoilta vaaditaan nyt rohkeutta ja päättäväisyyttä
34
IS: Iissä erikoinen kiista frisbeegolfradasta –"maanomistaja" kielsi alueen käytön ja vei korit pusikkoon, kunnanjohtaja aikoo tehdä rikosilmoituksen
31
Miksi nuoret miehet kaahaavat? Vuosittain liikenteessä kuolee noin 40 nuorta miestä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millä keinoin Ay-liikkeen valtaa saadaan rajattua?

Juuri näin. Tässä ollaan niiden asialla jotka eivät pysty itse vaikuttamaan tilanteeseen. Työttömät, syrjäytyneet, vamm... Lue lisää...
Onnea, olet ymmärtän...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image