Mielipiteet

Lukijalta

Migrin päätöstä kun­nioi­tet­ta­va – vas­taa­not­to­kes­kus Pudasjärvellä lakkautettava

Mielipiteet 21.2.2020 7:00
-

Tammikuussa 2019 julkaistiin kuntalaisaloite koskien Pudasjärven vastaanottokeskusta, jossa vaadittiin sen lakkauttamista sekä turvapaikanhakijoiden vastaanottamisen lopettamista.

Aloite on palautettu kaupungille 14.2.2020 ja se keräsi yhteensä 430 allekirjoitusta.

Vastaanottokeskuksen ympärillä on riittänyt otsikoita ja keskustelua viime aikoina, sillä Migri ilmoitti keskuksen sulkemisesta taloudellisista syistä.

Paikallisesti toiminnan jatkamista on perusteltu työpaikkojen säilyttämisellä sekä sillä, että valtio maksaa toiminnasta aiheutuneet kulut kaupungille. Väärin, ei maksa. Valtio korvaa merkittävän osan kuluista Oulunkaaren kuntayhtymälle.

Pudasjärven kaupungille tuloja tulee vuokrista 22 000 euroa kuukaudessa ja työntekijöiden veroista siltä osin, kuin työntekijä on pudasjärveläinen. Kiinteistön ylläpitokustannukset vuositasolla ovat yli 200 000 euroa. Tärkeää on myös sisäistää, että valtion rahat ovat meidän kaikkien veroeuroja, ne eivät tyhjästä ilmesty valtion kassaan.

Useita erilaisia maahanmuuttotyön hankkeita on osittain rahoitettu Pudasjärven kaupungin varoilla, eli pudasjärvisten veroeuroilla. Pelkästään Löydä kotisi uudestaan -hanketta Pudasjärven kaupunki rahoittaa yhteensä 59 758,96 eurolla.

Säilyttämistä perustellaan aluepoliittisilla syillä talous edellä ja siitä on viestiä viety maan hallitukselle asti. Kommentit ihmisten auttamisesta loistavat poissaolollaan. Raha ratkaisee, ja voidaankin tehdä johtopäätös, että toiminnan taustalla on alusta lähtien ollut paikallinen rahallinen hyötyminen taloudellisesti varsin haastavassa tilanteessa.

Kuten aloitteentekijät ovat aiemmin tuoneet julkisuuteen, on vastaanottokeskuksen sijoittuminen Helmikotiin ollut alun pitäen päätöksenä arveluttava.

Jo vuonna 2006 rakennukseen on tehty kattava kuntokartoitus, jonka lopputulemana on ollut, että rakennus on niin heikkokuntoinen, että se tulee purkaa tai myydä seuraavien kymmenen vuoden sisällä. Arvoasteikolla 1–5 rakennus sai 4 pistettä, kun numero 5 kuvaa täysin asumis- ja käyttökelvotonta rakennusta.

"Säilyttämistä perustellaan aluepoliittisilla syillä talous edellä ja siitä on viestiä viety maan hallitukselle asti. Kommentit ihmisten auttamisesta loistavat poissaolollaan."

Puhumme siis rakenteiltaan ja sisäilmaltaan erittäin huonokuntoisesta rakennuksesta, jossa ei pitäisi harjoittaa minkäänlaista toimintaa. Olosuhteet vaarantavat niin asukkaiden kuin työntekijöiden terveyttä.

Valtion tasolla maahanmuuttoon käytettävät veroeurot ovat suuruusluokassaan varsin mittavat. Valtion talousarvioon on vuodelle 2020 varattu maahanmuuttoon 204 891 000 euroa ja kotouttamiseen 197 919 000 euroa.

Migri osaa varmasti arvioida oman toimintansa kokonaisvaltaisesti ja tästä syystä sen päätöksiä tulee kunnioittaa. Vastaanottokeskus on lakkautettava. Realismi ei ole rasismia, vaan välittämistä ja vastuunkantoa.

Paula Soronen, Mirka Väyrynen, Marko Koivula, Tuula Kuukasjärvi, Ruut Tuohimaa, Juho Kellolampi

kuntalaisaloite "Pudasjärvellä oleva vastaanottokeskus tulee lakkauttaa ja turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen lopettaa” vastuuhenkilöt

Pudasjärven Perussuomalaiset ry

 

Lue lisää lukijoiden mielipiteitä päivän Kalevasta!

Näin lähetät mielipidekirjoituksen Kalevaan.

MAINOS

Kommentointi on lukittu.

Olipa yllättävää, että Perussuomalaiset ovat jo oppineet, että kuntalaisaloite on se oikea demokraattinen väline, eikä addressi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kestääkö talous ja kun britanniakin on lähtenyt eu,sta niin ei taida eulta ropista rahaa tänäkeväänä...työllisyyttä pitäisi parantaa mutta . Suomen työllisyyden hoito on pyörittää maahanmuuttopolitiikkaa sadoilla miljoonilla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työpaikkoja näillä argumenteilla on turha puolustella. Kaikki, kun on veronmaksajarahotteista. Aina etsitään säästöjä, joten halvemmaksi nämä tulee elättää kortistoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minua kiinnostaa sellainen, että onko näistä vastaanottokeskusten asukkaista ollut harmia? Onko tapahtunut heidän toimesta mitään rikoksiin viittaavaa? Täällä oulussa kun on sattunut niin paljon, että päätin etten tee koskaan lapsia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritin tuosta kierjoitusessa olleista luvuista laskea, että tuleeko niistä se persujen väittämä 3 miljardia maahanmuuton kustannuksia vuodessa. Ei näyttänyt olevan lähimainkaan....Mutta maahanmuutto on mainittu, persut heränneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se sen verran kallis kulerä, että 2 edellistä hallitusta ei ole edes uskaltanut kaikkia kustannuksia laskea saati kansalle esittää. Pelkästään pk seudulla toimiva Luona vetää tominnasta miljoonien voittoja joka vuosi. Taustalla tais olla poliitikkoja..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No oikea luku on yli miljardi. Sillä summallahan ei saatais edes vanhustenhoitoa parannettua ja vappusataslupauksia hoidettua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä. Kyllähän ensisijainen toiminta on vastaanottokeskuksena toimiminen. Ei suojatyöpaikkona toimiminen. Jos on tarpeeton tuohon ensimmäiseen kohtaan, voi sulkea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

käyttäkää nuokin rahat suomalaisten hyväksi. varmasti on käyttöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se vasta olisikin yllättävää, jos jotakin muuta puoluetta kiinnostaisi käyttää veronmaksajien rahaa ensisijaisesti suomalaisten hyväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja olipas yllättävää, että suomalaisten etua ajavaa puoluetta tulee joku haukkumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, ei siinä ole järjen häivää kuskata heitä ensin tänne Pudasjärvelle ja sitten heidät kuskataan takaisin Helsinkiin. Kallista valtiolle. Erittäin kallista. Ja me veronmaksat olemme maksajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hullua hommaa että 2015 tilapäisesti perustettuja vastaanottokeskuksia on vieläkin pystyssä. Rahaa palaa taas ja kirkkaalla liekillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:23
Päivän kotoiluvinkki: Puhdista kahvinkeitin marttojen ohjeilla
13:19
Ajokeli on paikoin erittäin huono Lapissa, puu kaatui talon päälle Kemijärvellä, Oulussa normaali kevättalven sää
13:13
Eduskunta hyväksyi ravintoloiden sulkemisen – pääministeri Marin tunnusti yritysten lisätukitoimien tarpeen
12:49
Toimittajamme paikalla: Thaimaan kone laskeutui Oulun lentokentälle, tarkastukset sujuivat ripeästi – "Hyvävointisen näköistä väkeä maskit päässä"
11:41
Uusimaa on nyt eristetty muusta Suomesta – tältä tiesuluilla näytti yöaikaan
11:38
Suomen rajat sulkeutuivat äkillisesti – operaatioon osallistuvat kertovat, millaista on valvoa Suomen ja Ruotsin rajaa Torniossa
11:28
Aamuyhdeksään mennessä yli 120 käännytetty ja yksi sakko annettu – Uudenmaan rajojen valvonta on täydessä käynnissä
102
Presidentti Niinistö moittii Ilta-Sanomissa kovin sanoin kansalaisia, jotka eivät tottele koronaohjeita: "Minä en sellaista halua ollenkaan hyväksyä"
50
"Maailma ei palaa ennalleen", sanoo EU-komissaari Jutta Urpilainen – Eurooppa on komissaarin mukaan nyt joukkue, jolla on sama maali
41
Krabista Ouluun palaavat matkustajat joutuvat tarkkaan syyniin –  "Kukaan ei saa lähteä kentältä tai myöhemmin muualta Oulusta julkisilla liikennevälineillä"
30
Pohjois-Pohjanmaalla viisi uutta varmistettua tartuntaa – yksi henkilö tehohoidossa Oulussa
28
Mies kaahasi järjetöntä ylinopeutta Oulun Pohjantiellä, ylitystä liki sata kilometriä tunnissa – myös lukuisat rattijuopot työllistivät poliisia
24
Toimittajamme paikalla: Thaimaan kone laskeutui Oulun lentokentälle, tarkastukset sujuivat ripeästi – "Hyvävointisen näköistä väkeä maskit päässä"
21
Halla-aho: Maahanmuuttajista apu maatilojen työvoimapulaan – "Sopivat kuin nyrkki naamaan"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Lapissa ja Koillismaalla luoteistuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ruohikkopalojen vaara on suuri maan etelä- ja länsiosassa sekä Etelä-Savon maakunnassa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maatilalle töihin

Aina nämä työnvieroksujat jotain keksii. Kaupungissa ei voi tietenkään myöskään töissä käydä kun tiet pölisee ja on auto... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

28.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image