Mielipiteet

Lukijalta

Mainonta saa uskomaan pillereiden hyötyyn, moni joutuu ikävään kierteeseen

Mielipiteet 12.9.2019 6:00
Sairas ilman lisäravinteita? Tai sitten ei?

Olen 70-vuotias ei liikuntaa harrastava ylipainoinen mies. Minulla on todettu verenpainetauti ja diabetes. Niihin on määrätty myös lääkitys.

Innostuin reilut neljä vuotta sitten hankkimaan netin välityksellä ravintolisälääkkeen, jota mainostetaan jatkuvalla syötöllä. Eihän siitä varmaan haittaakaan ole, ajattelin tuolloin.

Olen nyt ottanut kyseistä pilleriä nuo neljä vuotta joka aamu. Onko siitä sitten ollut hyötyä, sitä en voi tietää. On turha jossitella tai arvailla asiaa, olisinko terveempi tai sairaampi jos kyseisiä pillereitä en olisi syönyt.

Se on kuitenkin varmaa, että olen maksanut neljässä vuodessa pillerinvalmistajalle reilut 800 euroa. Se on iso raha se.

On myös varmaa, että markkinointi lisää kysyntää ja tuotteen myyntiä. Kun mainos vannoo, että pilleristä on hyötyä ja kun sen jotkut käyttäjätkin vielä laitetaan vakuuttamaan mainoksessa, etteivät koskaan luovu sen käytöstä, tuntuu siltä, että pilleristä on todella hyötyä.

Tätä ”kyseenalaista” tietoa kun toistetaan ihmisille aamusta iltaan, menee se varmasti kuulijan tajuntaan ja hän pitää kyseistä väittämää totena. Eli siitä ei uskalleta luopua ja sitä aletaan käyttämään entistä uskollisemmin. Tullaan siitä riippuvaiseksi!

”Olisiko kuitenkin järkevää, että ihmisten terveyteen liittyvien tuotteiden markkinointisäädökset otettaisiin laajemmin yhteiskunnan valvontaan?”

Lääkemainonnasta on tarkat säädökset ylilyöntien estämiseksi. Nämä säädökset eivät koske tällaisten ”mahdollista terveyshyötyä tuottavien pillereiden” markkinointia. Olisiko kuitenkin järkevää, että ihmisten terveyteen liittyvien tuotteiden markkinointisäädökset otettaisiin laajemmin yhteiskunnan valvontaan?

Tuntuu siltä, että pillerien markkinoija on onnistunut manipuloimaan minut viekkaalla markkinointitavalla. Eli ukko on joutunut ikävään kierteeseen, josta se saa maksaa lopun elämäänsä tuon noin 200 euroa vuodessa. Uskon, että minunlaisia ukkoja ja akkoja on maassamme melkoinen määrä. Tästä ylimarkkinoinnista taitaa olla mahdotonta päästä irti?

Sairas ilman lisäravinteita? Tai sitten ei?

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

 

Lue lisää lukijoiden mielipiteitä päivän Kalevasta!

Näin lähetät mielipidekirjoituksen Kalevaan.

MAINOS

Kommentoi

Ei kannata uskoa mainoksiin. Me ikäihmiset olemme sen oppineet kokomuksen kautta.
Ei ole mainostajan syy jos uskomme tyhjiä lupauksia.
Lopeta rohkeasti lisäravinteiden popsiminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo ne sisältää niitä esansseja niinkuin vanha kansa sanoi. Kemiallinen E-vitamiini (Alfa-tokoferolin E-koodi on E307) on jopa haitallista. Jotkut sanoo että aiheuttaa enemmän kuolemia kuin estää niitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eräskin tuote, johon kirjoittajakin varmasti viittaa on suunnattu vanheneville ihmisille eli tietyn ajan sisällä meille kaikille. Meistä suurin osa haluaa välttää vanhenemisen myötä tulevia nivelkipuja ja lihasten rappeutumista ja jäykkyyttä ja juuri näihin ongelmiin tämä tuote lupaa sitä käyttävien ikäihmisten vakuuttelujen kera kuinka tuote poistaa juuri tällaiset vanhuuden myötä tulevat vaivat. Olisi kyllä kohtuullista, että tällainen meille kaikille suunnattu ja väittämän mukaan meitä kaikkia auttava tuote testattaisiin puolueettomasti ja kerrottaisiin sitten totuus tuotteesta. Selviäisi onko tuotteella merkitystä meidän hyvinvoinnille vai onko se pelkästään hyvin markkinoitu bisnes.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

että voimme saada vitamiinit terveellisesti ruoasta. Jätin kalliit vitamiinit pois ja siirryin käyttämään enemmän suomalaisia juureksia ja marjoja.
Paino on tippunut ja verenpaine kiittää.
Toinen syy miksi jätin vitamiinit pois. En voinut tietää mitä myrkkyjä vitamiinit sisältää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Markkinatalous toimii näin. Meille mInostetaan tuotteita: ruokaa, vaatteita, autoja, työkaluja, ym ym. Kaikki on mainoksissa erinomaisen hyvää ja terveyttä edistävää ja me ostamme. Lääkäri määrää vaivaan pillereitä ja me syömme, emme uskalla lopettaakaan, koska uskomme lääkkeen vaikutuksiin.
Itse olen syönyt välillä monenlaisia lisäravinteita ja välillä pitänyt totaalista taukoa. En ole huomannut eroa. Välillä olen ollut vuosia kasvissyöjä ja sitten palannut sekasyöjäksi, en ole huomannut mitään eroa.
Monet vaikutukset ovat ns lumevaikutuksia eli uskomme että jokin asia vaikuttaa siltä alkaakin tuntua. Usko siirtää vuoria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huijausta ovat valitettavasti useimmat pillerit ja lisäravinteet. Nämä ovat asioita, joista voi keskustella myös lääkärin kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7:19
Suomalaiset harrastajat ja avaruustutkijat löysivät uuden revontulimuodon - uutta ilmiötä kutsutaan "dyyneiksi"
7:00
Näin kantapääkipuja voi helpottaa kotona pohjelihaksen venytyksellä
7:00
Japani avautuu matkailijalle myös oluttuopin takaa – olutharrastaja löytää haaveilemansa hanarivistön taproomista Tilaajille
7:00
Limingassa puhaltaa kehityksen myötätuuli, mittarit ovat parhaalla puolella Lukijalta
7:00
Al-Holin leirin suomalaisten tilanteeseen uutta selvyyttä? – Koillis-Syyrian itsehallintoalueen "ulkoministerin" Suomen-vierailu alkaa
7:00
Unirytmin voi saada kuntoon helpoilla ohjeilla – Tiededokumentissa tavataan ihmisiä, joiden elämä on ristiriidassa sisäisen kellon kanssa
7:00
Päivän leffapoiminnat: Hiljainen mies saa kyytiä – tarjoilija tempautuu tapahtumien keskiöön kreikkalaisessa jännityselokuvassa
13
Analyysi: Nyt on siirryttävä poseerauksesta tekoihin – työllisyystoimet tänään hallituksen pöydällä
6
Oulun ammattikorkeakoulussa ultralujasta teräksestä rakennetulla autolla pyritään parantamaan autojen energiatehokkuutta – "Tavoitteena oli suunnitella mahdollisimman luja ja kevyt auton runkorakenne"
5
Kiinalainen matkailija on tuotu eristykseen Lapin keskussairaalaan koronavirusepäilyn vuoksi – potilas oli tullut Wuhanista
3
Pienet koulut ovat joutuneet taistelemaan olemassaolostaan vuosia Lukijalta
3
Hyyde hiljensi hetkeksi Hupisaarten purot Oulussa – vahingot taimenille selviävät vasta kesällä
2
Lapti irtisanoo 30 työntekijää – ratkaisujen taustalla on muuttunut markkinatilanne, yhtiö kertoo
2
Oulun keskustan Snellmaninpuistolle laadittiin rakennussuunnitelma – puistoon suunnitellaan oleskelumahdollisuuksia ja taidepolkua

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa 
jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä maan pohjoisosassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi tallouden pitää kasvaa koko ajan?

Palkat eivät nouse kuitenkaan suhdateiden mukaan, kuten viimekertaisen nousun alun ja tämän neuvottelun välillä. Nousu o... Lue lisää...
Kui se tuollaisen ny...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image