Mielipiteet

Lukijalta

Kittilän valtuutetut puo­lus­tus­ky­vyt­tö­mi­nä vai­tio­lo­py­kä­lien vuoksi

Mielipiteet 2.1.2019 12:20
Akseli Erkkilä

Pekka Viljanen kirjoitti (Kaleva.fi 27.12. ja Kaleva 28.12./Lukijalta) vastauksen Kittilän oikeustaistelua koskevaan juttuun. Kirjoituksessaan Viljanen yrittää toimittaja Eeva-Liisa Hynysen kanssa tekeytyä puolueettomaksi toimijaksi jutussa. Tämä voidaan kyseenalaistaa helposti.

Oikeudenkäynnissä on tullut esille varsinkin se, kuinka usealla tuolilla istuen Viljanen on yrittänyt sotkeutua Kittilän juttuun asettuen juurikin kunnanvaltuuston enemmistöä vastaan. Hän esiintyy ensinnäkin mediassa ikään kuin tapauksen puolueettomana kommentaattorina, vaikka lapsikin jo näkee, että puolueettomuudesta ollaan kaukana.

Lisäksi Viljanen on kuulemisissa annettujen lausuntojen mukaan toiminut Kittilän kunnanvaltuustossa oppositioon joutuneiden valitustehtailijoiden taustavalmistelijana. Tämän lisäksi hän on ollut mukana ns. Lex Kittilän, eli demokraattisesti valittujen kunnanvaltuutettujen hyllyttämislain, valmistelussa.

Eeva-Liisa Hynysen ja Viljasen muodostama parivaljakko taas on kirjoittanut tästä tapauksesta kirjan, jonka myyntiä he toki toivovat suureksi ja ovatpa saaneet kirjaansa varten hyvän apurahankin. Kirjan myyntiä tietysti edesauttaisi se, että koko kunnanvaltuusto saisi parikymmentä vuotta kuritushuonetta ja toinen samanmoinen kotiarestia.

Kun tätä taustaa vasten tarkastelee, on suorastaan surkuhupaisaa lukea juttuja, joissa meitä kunnanvaltuutettuja pidetään hyvä veli-verkostojen ja rakenteellisen korruption ilmentyminä. Ja kuinka tässä jutussa suuria kärsijöitä ovat olleet Viljanen ja Hynynen, eivät suinkaan valtuutetut, jotka ovat olleet valtuuston äänestyspäätöksen vuoksi neljä vuotta löysässä hirressä lokakampanjan maalina ja siitä suuren osan puolustuskyvyttöminä tutkintalain vaitiolopykälien vuoksi.

 

Valittaa täytyy totta, ja surra suuresti

kun vääryys vallan ottaa ja pahuus paisuupi

 

Akseli Erkkilä

syytetty kunnanvaltuutettu (Kittilän Kuntalaislista)

Kittilä

 

Lue lisää lukijoiden mielipiteitä päivän Kalevasta!

Näin lähetät mielipidekirjoituksen Kalevaan.

MAINOS

Kommentoi

Akselin pitäisi ymmärtää laista sellainen pieni yksityiskohta, että vaikka kuinka kunnanvaltuuston päätökset olisivat enemmistön kautta luotuja, niiden tulisi ollan lainmukaisia. Ei oppositio ole syypää siihen, että enemmistö tyhmyyksissään rikkoo lakeja.

Akseli taitaa kuulua siihen henkilökategoriaan, jollaista poliittisessa kielenkäytössä käytetään hyväuskoisesta henkilöstä, joka on saatu houkuteltua kehumaan huonoa hallintoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pertinpojan olisi hyvä myös ymmärtää, että vajavaisella ja virheellisellä tiedoilla kommentointi on typerää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkaa olla sellainen tilanne, että ongelmien ratkaisu alkaa peiliin katsomisella. Kittilä on muuttunut vitsiksi ja Levi pyyhitään matkasuunnitelmista ensimmäisenä pois.

Säälin kerjääminen ei toimi jos on itse ollut aktiivisena vainoamassa muita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23
Zeppelinin edustan tietöiden pahin vaihe on kohta ohi, liikenneympyrä valmistuu heinäkuussa
16
Kiinteistöliitto esittää Airbnb-majoittujien määrän rajoittamista huoneistoissa vuoden aikana – valvonta tehtäisiin sähköisen järjestelmän avulla
11
Tutkimus: Miespuolisilla koiranomistajilla muita enemmän tyypin 2 diabetesta
10
20 asteen rajaa ei juuri rikota Pohjois-Pohjanmaalla tulevalla viikolla – keskiviikkoillan ja torstain aikana luvassa jopa kolmasosa kuukauden sateista
7
Australia evakuoi kahdeksan lasta Syyrian pakolaisleiriltä
6
IS: Cristiano Ronaldo lomailee Ranskan Rivieralla kempeleläismiljonäärin jahdilla – vuokra 217 000 euroa viikossa
6
OLS:n kasvatti Rasmus Karjalainen siirtyy Hollannin liigaan – "Menen tekemään, en vain selviytymään"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Syntyvyyden raju romahtaminen Suomessa

207 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Karmea moka Pudasjärvellä

Kuka Sillalle pysähtyis,turvallisuus ennenkaikkea,jos haluaa nähä pysäkoi sivulle ja käy kävelemässä,mihin turistilla on... Lue lisää...
ESCO

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image