Mielipiteet

Lukijalta

Euroviisut oli Suomelle menestys, satsaus kannatti

Mielipiteet 17.5.2018 8:00
Ilpo Välimaa

Suomi joutui Euroviisujen semifinaaliin, jossa olivat kisan ennakkosuosikit Israel, Viro, Kypros, Bulgaria, Tšekki, Belgia ja Kreikka. Lisäksi mukana olivat ikifinalistit Azerbaidžan ja Armenia.

Myös Liettuan ja Valko-Venäjän kannatus oli kova ja niistä ennustettiin jopa voittajia jossakin vaiheessa. Kymmenen parhaan joukkoon oli siis todellinen tungos ja oli selvää, että joku tai jotkut ennakkosuosikeista putoavat pois finaalista.

Suomi sai hyvän esiintymispaikan semifinaalin jälkipuoliskolta ja esiintyi numerolla 15. Kuitenkin spekulaatioiden mukaan Suomen paikka ennakkosuosikki Kreikan jälkeen ja ennen ikifinalisti Armeniaa oli huono: Suomi unohdetaan näiden vahvojen laulujen välissä.

"Yle-veron maksajana haluan, että tavoitteena on myös jatkossa joka vuosi finaali. Maksoi mitä maksoi."

Mutta tällä kertaa se olikin Suomi, joka pudotteli ennakkosuosikkeja. Suomen ympäriltä putosivat Kreikka ja Armenia. Saaran yläkanttiin viritetty show takasi Suomelle täpärän finaalipaikan. Suomi oli semifinaalin kymmenes eli viimeinen läpimenijä ennen Azerbaidžania, joka oli tähän asti ollut aina finaalissa.

Ilman Saaran määrätietoista esiintymistä ja panostusta visuaalisuuteen Suomi todennäköisesti ei olisi päässyt finaaliin, koska semifinaalin taso oli niin kova. Siksi ilmoitus Suomen finaalipaikasta on tämän vuoden kohokohta, jota kannattaa fiilistellä pitkään. Kuinka olikaan mahtavaa tällä kertaa kuulla Suomi toiseksi viimeisenä läpimenijänä, vaikka usko alkoi jo loppua, kun seitsemän maata oli ilmoitettu, ja Suomea ei kuulunut.

Ei ole samantekevää pudota Euroviisufinaalista, koska sillä on 200 miljoonaa tv-katsojaa. Ei kannata siis luopua helpolla tuosta neljän minuutin Suomen mainospätkästä maailmalle. Tänä vuonna Yle lähti kisaan ”tappotahtiin”, mitä arvostan. Tänä vuonna Euroviisut olivat Suomelle menestys ja panostus kannatti. Yle-veron maksajana haluan, että tavoitteena on myös jatkossa joka vuosi finaali. Maksoi mitä maksoi.

Ilpo Välimaa

Oulu

 

Lue lisää lukijoiden mielipiteitä päivän Kalevasta!

Näin lähetät mielipidekirjoituksen Kalevaan.

MAINOS

Kommentoi

Ei ollut menestystä niin ei ollut. Vimeistä edellinen, sillä kun ei maailmoja rakenneta. Menestys tulee vasta, kun on kärkikahinoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin sitä näköjään voi katsoa samaa asiaa aivan eri näkökulmasta. Itseäni harmitti Saaran lähettäminen Euroviisuihin samalla kotimaisten säveltäjien työ unohtaen. Käytetty rahamäärä olisi ollut tarpeen aivan muualla. Ja lisäksi Saara on suhtautunut Suomeen ja suomalaisiin niin halveksien, ettei hän ollut mielestäni sopiva henkilö edustamaan meitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kappale oli vaan niin tylsä että ihmettelen miten tuo pääsi läpi. Saaran ansiota , että edes noin pitkälle meni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näen verorahoille maassamme tärkeämpiäkin käyttökohteita kuin "musiikkikisan", jossa voittaja valitaan poliittisin perustein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa juttua. Kyllä olisi parempi kehittää suomalaista musiikkia ja suosia suomalaisia artisteja. Kyllä tuolle YLE:n "harrastukselle" on pistettävä stoppi. -Tosiaan hieno menestys. Koko Eurooppa ihailee, kun Suomi on toiseksi viimeisenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjoisosassa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Kemi, Keminmaa ja Tornio.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Nyt eläkkeellä ja terveenä, vireänä "vanhuksena", sanovat jotkut. Enpä taida olla kovastikkaan vanhus, sillä jaksan kut... Lue lisää...
Roverauta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image