Lordi-elokuva

Asuntovaunun uumenissa lepää Lordi-leffan vartija

Lordi-elokuva 25.6.2007 0:01 | Päivitetty 24.1.2008 14:55
Carita Forsman
Miehen jalka valuu verta. Hissikuilussa riehuu hirviö, joka ei päästä miehen jalkaa otteestaan. Sairaalan vartija yrittää epätoivoisesti repiä raajaa irti.

"Cut! Poikki!", kuuluu huuto.

Brittinäyttelijä Leon Herbert suoristaa asentonsa ja kuuntelee vielä ohjaaja Pete Riskin neuvoja. Jumissa olevan näyttelijän jalkaan lisätään verta ja kohtaus otetaan uudelleen. Kyse on Dark Floors -elokuvan kuvauksista Oulussa.

Hetkeä myöhemmin Leon Herbert istuskelee asuntovaununsa edustalla, Scanfilin parkkipaikalla. Vaunun ovessa on lappu Rick: Leon Herbert. "Itse asiassa vietän aikaa vaunussa todella vähän, käyn siellä vain, jos haluan hieman levätä." Leon Herbert esittää Rick-nimistä vartijaa Lordi-kauhuelokuvassa.

Herbertin asuntovaunun viereen on aseteltuna rivi muitakin vaunuja.

"Englannin näyttelijäliiton sopimuksessa vaaditaan kuvauspaikalle jokaiselle näyttelijälle oma vaunu, vaikkei sitä hirveästi tarvittaisikaan. Siinäpä ne nyt ovat", puhisee Lordi-elokuvan tuottaja Markus Selin.

Näyttelijä Leon Herbert on ollut Oulussa viitisen viikkoa, ja Lordi-elokuvan kuvaukset saadaan loppuun heinäkuun alkupuolella. Suomi ei ole Herbertille tuttu entuudestaan.

"Tämähän on ihan omituinen paikka. Kotona Lontoossa ystäväni eivät pysy kuvittelemaan, millaista on, kun aurinko ei laske lainkaan. Yö, missä sinä olet?", hän huhuilee.

Leon Herbert ei ole kovin suuri nimi, mutta hän on työskennellyt samoissa elokuvissa Jack Nicholsonin, Kim Basingerin, Michael Keatonin ja Bridget Fondan kanssa. Kauhuelokuvakokemusta on tullut muun muassa Alien 3:sta.

"Kauhuelokuvien tekeminen on oikeastaan aika vaikeaa. Kuvausilmapiiri on yleensä leppoinen ja näyttelijän pitäisi tavoittaa se kauhun tunne. Lopputulosta ei voi kuin aavistaa ja se aukeaa vasta valkokankaalta", hän tuumii.

Asuntovaunun viereen astelee elokuvaidean isä, Tomi Putaansuu eli Mr. Lordi. Putaansuu tervehtii leppoisasti näyttelijää ja istahtaa hänen seuraansa valkoisille puutarhajakkaroille. "Itse asiassa oli todella omituista tutustua Tomiin", Herbert kertoo.

"Muistan, kun vain runsas vuosi sitten istuskelin kotisohvalla Englannissa ja pysähdyin katsomaan Euroviisuja. Yhtäkkiä siellä esiintyi Lordi. Jäin tuijottamaan esitystä, se oli niin uskomaton. Nyt hän istuu tuossa ja näyttää sievältä", Herbert nauraa ja Putaansuu myhäilee.

"Managerini kautta tapasin sitten Pete Riskin Lontoossa ja vain kaksi päivää myöhemmin olin täällä. Koko homma on siis mennyt todella omituisesti", hän pyörittelee päätään.

Leon Herbertillä on näkyvä rooli Dark floors -leffassa.

Elokuva kertoo pienestä autistisesta tytöstä ja isästä, joka on huolestunut tyttärensä terveydestä. Sarah-nimistä tyttöä esittää Skye Bennet ja isä-Walteria Philip Bretherton.

Valtaosa näyttelijöistä on brittiläisiä ja suurelle yleisölle tuntemattomia.

Dark floors -- Kauhun hetki pitäisi olla ensi-illassa Oulussa 8. helmikuuta 2008.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

68
OYSin parkkitalo suljetaan viikonvaihteessa – purkutyöt muuttavat kevyen liikenteen reittejä sairaala-alueella
45
Sipilä hallituksen neuvottelusta: "Nyt on kyse ensisijassa kansainvälisten sopimusten tulkinnasta, ei niiden muuttamisesta "
36
Oulussa tähän mennessä talven kylmin päivä, pakkasta 25,2 astetta – sunnuntaiaamuna pakkanen voi paukkua vielä kylmempänä
29
Äänestys osoitti, että oululaiset haluaisivat Lammassaareen tanssipaviljongin – Tango selvisi voittajaksi tiukassa kisassa
26
Kiireellisellä hälytystehtävällä ollut poliisiauto suistui yöllä tieltä Raahessa väistettyään rekkaa - molempien kuljettajien toimia tutkitaan
26
"Suunnittele ruokaostoksesi, ja vähennä liha- ja maitotuotteiden kulutusta" – SDP:n ilmasto-ohjelmassa päästöjä vähennetään viidellä toimenpiteellä
24
Kiertokaarelle jäi viime vuonna 7 000 tonnia jätettä, jolle etsitään paikkaa – Laanilassa poltetaan vain kotitalouksien jätteet

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

288 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image