Päätoimittajan kolumni: Maailma muut­tuu, mutta median tehtävä on kirkas

Kaupat: Ou­lu­lai­nen ruo­ka­kaup­pa on herk­ku­ja pur­sua­va näh­tä­vyys, jota tullaan ih­met­te­le­mään kauem­paa­kin

Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Li­min­ka­lai­nen ra­ken­nus­yh­tiö Sikla lo­pet­taa Rant­si­lan mo­duu­li­teh­taan­sa yri­tys­sa­nee­rauk­sen vuoksi – ti­loi­hin et­si­tään nyt uutta vuok­ra­lais­ta

Limingan elementtitehtaalla toiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti, mutta yhtiö aikoo luopua myös siitä.

Siklan tehdastiloille etsitään uutta vuokralaista Rantsilassa.
Siklan tehdastiloille etsitään uutta vuokralaista Rantsilassa.
Kuva: Sari Kihnula

Liminkalaisen rakennusyhtiö Siklan tytäryhtiö Siklaelementit Oy irtaantuu Siikalatvan Rantsilan tehtaansa pitkäaikaisesta vuokrasopimuksesta, jonka se solmi Tuohisentteri Oy:n kanssa vuonna 2021. Samalla yhtiön toiminta tehtaassa päättyy. Tehdas valmistui vuonna 2021.

Siklan konsernijohtaja Janne Niemisen mukaan taustalla on yrityssaneeraus, johon yritys hakeutui tämän vuoden tammikuussa. Yrityssaneerauksessa ovat mukana Sikla Oy ja sen tytäryhtiöt Siklaelementit Oy ja Siklatilat Oy.

– Tämä on seurausta yrityssaneerauksesta ja sen seurauksena tulleessa tuotannon rajusta supistumisesta. Kiinteät kulut tehtaasta ovat olleet massiiviset, eikä jatkolle löytynyt muuta ratkaisua, Nieminen kertoo.

Siklaelementit omistaa tehdaslinjaston ja sen jatkokäyttöä selvitetään parhaillaan, mutta sen enempää sitä ei voi Niemisen mukaan vielä avata.

Tehdasrakennukset tontteineen omistaa Siikalatvan kunnan tytäryhtiö Tuohisentteri Oy, joka toimi myös rakennushankkeessa tilaajana. Sen tavoitteena on saada tiloihin uusi vuokralainen mahdollisimman pian.

– Irtisanominen ei tullut yllätyksenä, vaikka olisi ollut toivottavaa että vuokralainen olisi saanut taloutensa tervehdytettyä siten, että tehdas olisi voinut jatkaa toimintaansa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.