Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Liisa Hanén perusti yh­dis­tyk­sen kas­va­val­le yrit­tä­jien jou­kol­le, joka tekee työtä uusin tavoin – uusi toimija pääsee mukaan yh­tei­siin neu­vot­te­lu­pöy­tiin

Erikoisista tavoista tehdä töitä tulee valtavirtaa, uskoo tuore puheenjohtaja Liisa Hanén. Yksinyrittäjistä jopa 100000 elää köyhyysrajan alla.

Mikro- ja yksinyrittäjien yhdistys perustettiin viime syksynä. Sen puheenjohtaja Liisa Hanén uskoo, että nykyisistä tavoista tehdä töitä tulee vähitellen valtavirtaa.
Mikro- ja yksinyrittäjien yhdistys perustettiin viime syksynä. Sen puheenjohtaja Liisa Hanén uskoo, että nykyisistä tavoista tehdä töitä tulee vähitellen valtavirtaa.
Kuva: MAURI RATILAINEN

Parhaillaan Suomessa on menossa yrittäjyyden murros. Näin sanoo Mikro- ja yksinyrittäjät ry:n puheenjohtaja Liisa Hanén.

Murros näkyy konkreettisesti muun muassa siinä, että yksin- ja mikroyrittäjien määrä kasvaa huimasti. Hanén viittaa Tilastokeskuksen lukuihin, joiden mukaan jo 93 prosenttia Suomen yrityksistä on mikro- tai yksinyrityksiä. Suomessa on yli 190 000 yksinyrittäjää ja 80 000 mikroyrittäjää. Yksinyrittäjien osuus työllisistä on 13,4 prosenttia. Muutamia henkilöitä työllistäviä mikroyrityksiä on kymmeniä tuhansia.

Mikro- ja yksinyrittäjien yhdistys perustettiin viime syksynä, kun YEL:in eli yrittäjän lakisääteisen työeläkevakuutuksen uudistus tuli tapetille. Hanén keräsi muutamassa viikossa noin 67 000 allekirjoitusta adressiin, jolla vastustettiin muutosta.

– Ymmärsin, että YEL on vain jäävuoren huippu. Järjestökentältä on puuttunut tällainen toimija, hän kertaa taustaa.

Hanén toimii yksinyrittäjänä liikunta- ja hyvinvointialalla. Tätä ennen hän on toiminut tuottajana ja media-alan yrittäjänä, joten kokemusta on kertynyt yhteensä 12 vuotta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.