Keikat: Lava ei kes­tä­nyt Dream Thea­te­ria Oulussa – keikka pe­rut­tiin viime het­kel­lä tur­val­li­suus­syis­tä

Asuminen: Hiuk­ka­vaa­ra­lai­ses­sa pa­ri­ta­los­sa betoni yh­dis­tyy pas­tel­liin, moderni vin­ta­geen

Luitko jo tämän: Po­lii­si­par­tio törmäsi ja­lan­kul­ki­jaan suo­ja­tiel­lä, jonka vaa­ral­li­suus to­det­tiin jo vuosia sitten

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kou­lu-uh­kauk­set eivät koskaan ole hyvää "läp­pää"

Oulun seudulta on lyhyessä ajassa tullut julki useita koulu-uhkauksia. Ne ovat täysin vastuutonta toimintaa. Varhaisteinit eivät joudu rikosvastuuseen mutta korvausvastuu voi kolahtaa niskaan raskaana.

Viikko sitten ampumisuhkaus Kiiminkipuiston koulussa, tämän viikon torstaina Pateniemen lukiossa. Edellinen samanlainen aalto koettiin Oulun seudulla syyskuussa, jolloin uhkauksia tuli peräti neljä. Kyse on jonkinlaisesta tartuntataudista, jonka nopeaa laantumista pitää nyt vain toivoa.

Uhkaus väkivallan käytöstä on aina vakava. Toteutumatta jääneenäkin ne häiritsevät koulujen elämää, synnyttävät osalle oppilaista pelkoja ja aiheuttavat suuren määrän viranomaistyötä varautumisessa ja uhkauksen tekijän selvittelyssä. Esimerkiksi Kiiminkipuiston koululle saapui viikko sitten raskaasti aseistettuja poliisipartioita.

Vaikka päällimmäinen oletus olisikin, että uhkaus on tehty kiusantekomielessä, poliisilla ja muilla viranomaisilla ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin pelata varman päälle ja ottaa vähänkään riskialttiilta tuntuvat uhkaukset todesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.