HS: Ricardo Duarte nou­se­mas­sa AC Oulun vas­tuu­ve­tä­jäk­si Jyrki Aholan jälkeen

Televisio: Pa­ra­tii­si-tv-sar­jan toi­sel­la tuo­tan­to­kau­del­la Oulu näyttää myös va­loi­sat kas­von­sa

Ko­koon­tu­mis­ra­joi­tuk­set tulevat voimaan koko Kai­nuu­seen – koronan tar­tun­nan­jäl­ji­tys ja testaus voivat vaa­ran­tua

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto määräsi tartuntatautilain mukaiset koronarajoitukset koskemaan koko Kainuuta.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto määräsi tartuntatautilain mukaiset koronarajoitukset koskemaan koko Kainuuta.

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi yhä järjestää sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa niin, että osallistujilla ja seurueilla on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Rajoitus koskee yli 10 hengen sisätilaisuuksia ja yli 50 henkilön tilaisuuksia alueellisesti rajatussa ulkotilassa.

Rajoitukset ovat voimassa 6. elokuuta – 27. elokuuta 2021.

Koronan ilmaantuvuus Kainuussa on tällä hetkellä Suomen sairaanhoitopiireistä kolmanneksi korkein ja epidemia on kiihtymisvaiheessa.

Koronatilanne Kainuussa on vaikeutunut useiden viikkojen ajan, eikä aiemmin annetuilla suosituksilla ja rajoituspäätöksellä ole saatu aikaan tartuntamäärien hillintää.

Merkittävä osuus väestöstä vielä rokottamatta

Kainuussa sairaalanhoidon kuormitus on vielä matala, mutta tartunnanjäljitys ja testauskapasiteetti voivat vaarantua.

Merkittävä osuus Kainuun väestöstä on vielä rokottamatta. Tästä voi aiheutua rokottamattomille vakavia haittoja, jos koronavirus leviää maakunnan alueella rajoittamattomasti.

– Kannustan erityisesti nuorempia rokottamattomia kainuulaisia ottamaan heti koronarokotteen, kun sellaisen saa. Rokotteiden riskit ovat selvästi koronavirustautia pienemmät, eikä virus ja sen muunnokset häviä enää minnekään,  kehottaa aluehallintoylilääkäri Pasi Eskola.