Päätoimittajan kolumni: Maailma muut­tuu, mutta median tehtävä on kirkas

Kaupat: Ou­lu­lai­nen ruo­ka­kaup­pa on herk­ku­ja pur­sua­va näh­tä­vyys, jota tullaan ih­met­te­le­mään kauem­paa­kin

Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Koil­lis­maal­la he­rät­tiin val­koi­seen maahan, läm­pö­ti­la voi pudota pak­kas­lu­ke­miin ja sa­de­kuu­roi­hin on syytä va­rau­tua

Luminen herätys ei saanut Karjalankarhukoira Hallia hyppimään riemusta perjantaiaamuna.
Luminen herätys ei saanut Karjalankarhukoira Hallia hyppimään riemusta perjantaiaamuna.

Koillismaalaiset heräsivät aamulla tuttuun kesäkuiseen säähän, kun lunta tuli yön ja aamun aikana alueella vaakatasossa. Ilmatieteen laitos kertoo, että lumikuurot ovat näillä leveyspiireillä ihan tavallinen ilmiö vielä kesäkuussakin.

Vaikka pääsadealue on keskittynyt Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun ylle, on räntähavaintoja tullut aamun aikana myös esimerkiksi Etelä-Pohjanmaalta sekä Etelä-Karjalasta.

Valmistujaisia päästään juhlimaan viikonloppuna villasukat jalassa, kun Suomen yllä oleva kylmä ilmamassa ei näytä olevan vielä hetkeen siirtymässä mihinkään. Sadealue väistyy perjantai-illan aikana ja pilvisyys alkaa rakoilemaan, minkä vuoksi ensi yönä Kuusamossa päästään mahdollisesti pakkasasteiden puolelle, kertoo Ilmatieteen laitos.

Lauantai näyttää pysyvän pääasiassa poutaisena ja viileänä, mutta tilanne on kuitenkin epävakainen, joten juhlijoiden ja muiden viikonlopunviettäjien on syytä varautua myös mahdollisiin sadekuuroihin.

Lumisateet eivät ole näillä leveyspiireillä poikkeuksellisia alkukesästäkään. Kuvassa Kuusamon tori kuvattuna vuoden 2021 toukokuussa.
Lumisateet eivät ole näillä leveyspiireillä poikkeuksellisia alkukesästäkään.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.