Koronatartunnat: Qstoc­kin vai­ku­tus ko­ro­na­tar­tun­to­jen määrään näkyy ai­kai­sin­taan lop­pu­vii­kos­ta

Maastopalot: Ka­la­joen maas­to­pa­los­ta tulossa satojen tu­han­sien eurojen tappiot

Tilaajille

Ki­vi­sy­dä­men uu­me­nis­sa on vielä yksi tyhjänä am­mot­ta­va, käyt­tä­mä­tön luola – Se tehdään val­miik­si ja otetaan käyt­töön, kunhan ra­ken­ta­mi­nen maan päällä lähtee kun­nol­la käyn­tiin

Oulussa on maan alla tyhjä käyttämätön huoltotunneli, joka tehdään valmiiksi, jos maan päällä alkaa rakentaminen. Varteenotettava käyttäjä olisi Hammarin kortteli, jonka kaava halutaan tehdä uusiksi.

Valkean kauppakeskusassistentti Maria Moilanen seisoo oven suussa, josta alkaa käyttämätön ja valmiiksi saattamaton huoltotunneli.
Valkean kauppakeskusassistentti Maria Moilanen seisoo oven suussa, josta alkaa käyttämätön ja valmiiksi saattamaton huoltotunneli.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kivisydämen sydämessä, nykyisen parkkikerroksen alla menee huoltotunneli, joka on ainakin vielä täysin käyttämätön. Se näyttääkin samalta kuin kallioparkki siinä vaiheessa, kun sitä vasta kaivettiin, eli sitä ei ole tehty lainkaan valmiiksi.

Tunneli yhdistää Valkean ja Kauppurienkatu 9:n kiinteistöjen huoltopihat. Sillä on mittaa, sillä jos tunneli aikanaan tehdään valmiiksi, sitä pitkin täytyy mahtua ajamaan kuorma autoilla. Lisäksi siihen on mahduttava rakentamaan muun muassa sisäbetoniseinät, sähköjohdot ja ilmastointikanavat.