Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Yritykset: Kem­pe­le­läi­sen Lehdon työ­ka­lu­ja huu­to­kau­pa­taan nyt pilk­ka­hin­taan

Vastaa kyselyyn: Pitääkö hiih­to­lo­mal­la hiih­tää?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Kier­to­kaa­ri valitsi ura­koit­si­jat bio- ja pak­kaus­jät­tei­den kul­je­tuk­siin, mukana viisi yri­tys­tä

Oulun seudun kuntien omistama jätehuoltoyhtiö Kiertokaari Oy on kilpailuttanut bio ja pakkausjätteiden kuljettajat seuraaville vuosille. Taustalla on jätelain muutos, jonka myötä kyseiset jätteet siirtyvät kiinteistöiltä kuntien vastuulle heinäkuusta alkaen.

Kilpailutuksen voittaneet urakoitsijat ovat Haurun Jäteauto Oy, Iin Jätehuolto Paakkola Oy, Kempeleen Jätekuljetus Ky, L&T Ympäristöpalvelut Oy ja Urbaser Oy. Valitut urakoitsijat tulevat hoitamaan kuljetuksen Kiertokaaren seitsemän kunnan alueella.

Urakat käynnistyvät Siikajoella ja Raahessa 1. heinäkuuta, Hailuodossa, Iissä, Kempeleessä, Lumijoella ja Oulussa 4. syyskuuta.

Kiertokaari sai kilpailutuksessa yhteensä yhdeksän tarjousta. Valitusaika päättyy 9. toukokuuta, minkä jälkeen Kiertokaari allekirjoittaa urakkasopimukset.

Kiinteistön haltija tekee sopimuksen sekajätteen ja paperin kuljetuksesta edelleen itse.

Kiertokaaren toimitusjohtaja Sami Hirvonen kertoo tiedotteessa olevansa tyytyväinen lopputulokseen. Kokonaisuus käsittää yhteensä 11 eri urakka-aluetta, mikä antoi useille yrityksille mahdollisuuden menestyä kilpailutuksessa. Urakan jakautuminen eri toimijoille lisää Kiertokaaren mukaan huoltovarmuutta.

Bio- ja pakkausjätteen sopimuksia ei tarvitse irtisanoa, vaan ne siirtyvät kunnalle automaattisesti. Kiertokaaren mukaan isännöitsijöiden ja pientaloasukkaiden on hyvä kuitenkin ottaa yhteyttä Kiertokaaren asiakaspalveluun ja varmistaa, että kiinteistön tiedot ovat ajan tasalla. Kiinteistön haltija tekee sopimuksen sekajätteen ja paperin kuljetuksesta edelleen itse.