Kuntamurha osa 4: Plevna

Kesädekkari 4.7.2013 0:00
Kari Häkämies

Ravintola Plevna oli melkein täynnä kuntaväkeä. Äärimmäisessä pöydässä vasemmalla istuivat Turun Sami Rudanko, Jyväskylän Markus Hermansson, Tampereen Hanna-Kaisa Laitinen ja Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja Paavo Kantavierre.

 Nelikko puhui hiljaisella äänellä. Manu Torppa olisi voinut lyödä vetoa, että keskustelun aiheena oli Kuntaliiton toimitusjohtajan paikka siitä huolimatta, että heistä kukaan ei ollut ehdolla.

Torppa huomasi, että naisten huoneeseen pyrkivän Sini Sandrenin tielle asettui rivakan pikakännin kehittänyt Hämeenlinnan läheltä oleva kunnanjohtaja.

-Turhaa sinäkin sitä selvitystä teet. Ei onnistu Lahdessa, eikä paljon muuallakaan.

-Mutta Hämeenlinnassa onnistui, Sini pamautti ja tönäisi puhekumppanin melkein kumoon.

-Naisten hermot eivät kestä kuntapaineita, mies sönkötti Sinin perään ja siirtyi baaritiskin ääreen tilaamaan lisää olutta.

Hermansson vinkkasi Sandrenin ja Torpan pöytäänsä. Sandren ja Hermansson tunsivat toisensa Jyväskylästä.

-Miten Lahdessa sujuu?

- Missään ei populisteilla ole parempaa pelisaumaa kuin kuntauudistuksessa.

Pöydän ympärillä nyökkäiltiin, kaikki olivat suurten kaupunkien edustajia. Hieman edempänä istui Turun ja Tampereen ympäristökuntien johtajia. Heidän puheenaiheenaan oli taatusti keskuskaupunkien halu kaapata hyvinvoivat naapurinsa. Kolmas ryhmä oli maalaiskuntien kaverit, jotka olivat miehittäneet baaritiskin ympäristön. Ei tarvinnut olla asiantuntija arvatakseen, että he kiroilivat maan hallitusta. Asiat olivat huonosti kun oma puolue oli oppositiossa.

Torpalla ei ollut kantaa, mutta vanhemmiten hän oli alkanut epäillä demokratian kykyä ratkaista vaikeita asioita ylipäätään.

Puhe siirtyi onneksi jääkiekkoon. Hermansson muisteli vuoden takaista JYP:n mestaruutta, Rudanko oli varma, että tulevana syksynä TPS olisi iskussa ja Laitinen vakuutti, että Ilveksen tarina ei ollut lopussa.

Kantavierre yritti siirtää keskustelua jalkapalloon ja KUPS:iin. Kaikkien puheilta putosi pohja kun seuraan liittyi Porin apulaiskaupunginjohtaja Kaarlo Huruksela. Mies ei sanonut sanaakaan urheilusta, mutta sai muut hiljaiseksi pelkästään kaulaansa solmimallaan ÄSSÄ-kravatilla.

Sitten Sini näppäili hetken puhelintaan, pomppasi sitten pystyyn ja ilmoitti lähtevänsä. Torppa katseli hämmästyneenä ravintolan ikkunan läpi äkkilähdön tehnyttä entistä työtoveriaan. Kapakan pöydästä Torppa ei voinut nähdä kahta lippalakkipäistä nuorta miestä, jotka lähtivät seuraamaan ripein askelin kiiruhtavaa naista.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

16:33
Näyttelijä Joose Mikkonen vastaa Merja Larivaaran syytöksiin työpaikkakiusaamisesta Oulun Teatterissa – "Puhelun soittaja hoiti luottamustehtäviään. Asiaa ei koskaan annettu anteeksi"
15:32
Moottorikelkkailija ohitteli autoja ja pakeni poliisia Kemissä – hovi ei alentanut 55 päivän vankeustuomiota
15:32
WWF: Vaikka lohta nousi Tornionjokeen kohtalaisesti, ylikalastusta ei voida jatkaa
15:24
Johtamismallista päätös vasta marraskuussa – Pormestarimallia ei ole hylätty, mutta nykymallia kehitetään valtuustokauden loppuun
15:20
Nuorten foorumi tutustutti Oulun lapsia ja nuoria vaikuttamismahdollisuuksiin – "Vielä on matkaa siihen, että saadaan kaikkien nuorten ääni kuulumaan"
15:04
Oululaisyhtiö iLoqin pörssilistaus jäi haaveeksi – yhtiö myytiin Nordic Capitalille 190 miljoonalla eurolla
14:25
KPK Yhtiöt aloittaa yt-neuvottelut – Keskipohjanmaa: Koskevat 200:aa henkilöä, irtisanomiset mahdollisia
85
Ruoka-avun jakajien käytännöt taustojen kyselemisestä vaihtelevat Oulussa: "Jos hakee seitsemänä päivänä viikossa kassillisen, voimme kysyä, onko tarve todellinen"
29
Oulu käsittelee pormestarimallia vasta marraskuussa
16
Hallitus purkaa terveyskeskusten hoitojonoja ensi vuonna 70 miljoonalla eurolla – lääkäreitä palkataan lisää
15
Teknologia-ala kaipaa naisia, mutta tyttöjen kiinnostus lopahtaa jo yläkoulussa – teknologiateollisuus kertoo, miten naisten osuus alalla saadaan nousuun
12
Pyhäjoen ydinvoimalan generaattorin valmistus alkoi Japanissa
11
Henkilöauto törmäsi pylvääseen Hietasaaressa – kaksi ihmistä kuljettiin OYSiin
10
Asuntorakentaminen hidastuu selvästi ja alamäki syvenee ensi vuonna – ulkomaisten kiinteistösijoittajien määrä kasvussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Kainuun maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työministeri Timo Harakan sidonnaisuudet

Nuo kaikki asiat on jo selvitetty virallisesti. Kaikkien ministereiden on täytynyt selvittää erilaiset sidokset eri intr... Lue lisää...
Taas kerran Höpötti6...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image