Kuntamurha osa 24: Hugo

Kesädekkari 24.7.2013 0:00
Kari Häkämies

Joronen istui Oulun poliisilaitoksen pienessä kuulusteluhuoneessa. Siellä tuoksui hiki. Elokuvissa ja kirjoissa poliisi asioi valkokaulusrikollisten kanssa, mutta oikeassa elämässä kuulustelupenkissä istuivat moniongelmaiset, elämästä tipahtaneet miehet, joiden henkilökohtainen hygienia ei ollut parasta mahdollista A-luokkaa.

Joronen tutki pienen muovikelmun sisältöä. Siihen oli koottu Sandrenin saama vihaposti. Osa törkymeilaajista oli osannut hoitaa homman niin taitavasti, että heidän jäljilleen ei ollut päästy. Osa oli lähettänyt postia myöhään illalla perjantaipullon vahvistamana. Heidän joukossaan oli kolme kunnanvaltuutettua, jotka olivat olleet kovin häpeissään poliisin otettua yhteyttä.

Joronen oli jo ajatellut perua Oulussa käynnin, mutta edellisenä päivänä paikallispoliisi oli napannut nuoren miehen, jonka viestissä hienostohutsu Sandren oli toivotettu tervemenneeksi takaisin Etelä-Suomeen.  Kaveria kuulusteltaessa oli käynyt ilmi, että hän toimi Suomen Pelastajat Oulussa- nimisessä porukassa. Sama perusnimi, jota Kalervo Juustin porukka käytti Tampereella.

Siilitukkainen järjestyspoliisi toi Jonipetteri Karvosen kuulusteluhuoneeseen. Nuoren miehen kasvoilla oli uhmakas ilme. Saattajan poistuttua Joronen aloitti.

-Minä olen ylikonstaapeli Matti Joronen keskusrikospoliisista. Tämä ei ole virallinen kuulustelu, mutta jos hiukankin ajattelet omaa etuasi, puhut totta.

Karvonen ei sanonut mitään.

-Millainen yhteys teillä on Tampereen veljesjärjestöön?

-Mihin vitun veljesjärjestöön?

Joronen ponnahti pystyyn.

-Saatanan juippi, minä ollen olut näissä hommissa kolmekymmentä vuotta. Minulle ei puhuta noin, hän karjaisi ja löi nyrkin pöytään niin voimakkaasti että käteen sattui.

Karvonen hätkähti ja alkoi kertoa Kalervo Juustilta saaduista ohjeista lähettää Sandrenille postia. Tappajaa hänestä ei saanut millään, Karvonen oli murhailtana ollut hillumassa Oulun rotuaarilla. Joronen pyysi järjestyspoliisin hakemaan Karvosen, Oulun poliisi saisi jatkaa hänen kanssaan.

Joronen oli luvannut Mairelle illallisen ravintola Hugossa. Se sijaitsi kulttuurimesenaatti Veikko Lesosen restauroimassa kauniissa vanhassa talossa. Herkullisen näköinen korvasienikeitto oli juuri tulossa pöytään kun Jorosen puhelin soi. Soittaja oli tohtori Serttinen Kajaanista.

-Niin?

-Anna-Maija Serttinen hei. Muistan sen nimen, tai lempinimen, josta Sini puhui.

-Eli?

-Ei ollut Janne, vaan Masa.

-Masa, ei sen tarkempaa?

-Valitettavasti ei.

Joronen ei ollut varma, liikahtiko juttu eteen vai taaksepäin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

23:29
Matkustajajuna törmäsi karhuun Paltamossa – eläin saattaa olla vaarallinen, varoittaa poliisi
23:07
Inarinsaamelaisuus oli läsnä jo Kari Kyrön lapsuudenkodissa – "Saamelaiskäräjien tärkein tehtävä on saada rauha Saamenmaahan"
22:30
Oululaiset ottivat kantaa kaupungin budjettiin aluefoorumeissa – Kaakkurissa epäiltiin, että säästämisestä voikin koitua lisämenoja
22:15
Poliisi: Kuljetusyritykset varoittavat toisiaan liikennevalvonnasta Kainuussa – vaikeuttaa ylikuormien kontrollointia ja vaarantaa turvallisuutta
21:22
Junttilalle oli heti tarjolla sankarin viitta, mutta viimeistely jäi vielä piippuun – HIFK kukisti Kärpät Saarisen jatkoaikamaalilla
21:17
Uusi ennuste: talvi alkaa lauhana, mutta sitten iskee Siperian kylmyys
21:01
Ulkoministeri Haavisto: Toimintaan Al-Holissa tarvitaan paikallisen hallinnon lupa – Suomi on selvittänyt, voidaanko leiriltä liikkua pois Turkin kautta
64
Kalen! kalluppi: Onko Oulusa toimiva joukkoliikenne?
58
Britannian ja EU:n brexit-neuvotteluissa saavutettu sopu – Boris Johnson: "Meillä on mahtava uusi sopimus"
55
Kivisydämen kausipaikoille olisi tunkua – joka viides paikka on vuokrattu pitkäaikaispysäköintiin
50
Kaatumisesta virisi keskustelu punaisen Baanan liukkaudesta – Kysyimme aiheesta liikenneinsinööriltä: ”Uusi asfaltti tuppaa aina olemaan liukkaampaa”
39
Korkeassa rakentamisessa nähdään peikkoja – Oulun keskustan asukkaat pelkäävät viihtyisyyden heikkenevän ja vanhojen asuntojen arvon laskevan
37
Selvitys: Sisäilmaongelmia esiintyy eniten peruskouluissa ja lukioissa, syynä useimmin kiinteistöjen ikä ja investointien puute – Ilmanvaihto yleisin ongelma
31
Kärppien pelaajabudjetti ylittyi Junttilan hankinnan myötä, liikennettä luvassa toiseenkin suuntaan – Toimitusjohtaja Virkkunen: ”Haluamme tällaisilla hankinnoilla antaa faneille lisäarvoa”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä ja illalla Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Alma-kysely: Pekka Haavistao on ylivoimainen suosikki seuraavaksi presidentiksi!

Ottakaapa arvon viher-pösilöt huomioon se, että onkin sitten ihan eri asia, kun ollaan toisella kierroksella ja vain kah... Lue lisää...
MP.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image