Kuntamurha osa 13: Mak­ka­ra­kas­ti­ke

Kesädekkari 13.7.2013 0:00
Kari Häkämies

Joronen ja Petäjä istuivat nokakkain Pirkanmaan poliisilaitoksen ruokalassa Sorinkadulla. Kummolan muistikuva hattupäisestä poikakaksikosta oli tärkeä tiedon vahvistus. Lippalakkimiehet oli syytä laittaa pikaisesti tehoetsintään.

 Mutta yhden tutkintalinjan varaan juttua ei saanut hirttää. Se oli perusperiaate, josta oli aina syytä pitää kiinni. Joronen muisti pitkältä uraltaan lukuisia tapauksia, joissa täysin varmalta näyttänyt teoria oli osoittautunut ankaksi. Sellaisen pettymyksen jälkeen paluu tutkinnan lähtöruutuun oli aina vaikeaa sekä henkisesti että teknisesti.

Makkarakastike ei ollut varsinaista helleruokaa, mutta maittoi sekä Joroselle että Petäjälle oikein hyvin.

-Montako ukkoa voit irrottaa poikakaksikon jäljittämiseen? Joronen uteli.

-On pärjättävä kahdella naisella. Vastaavat onneksi neljää miestä. Ajattelin, että pyydämme yleisövihjeitä. Tuskin se voi mitenkään vaikeuttaa tutkintaa.

-Samaa ajattelin itse. Heinäkuussa julkisuuden saaminen murhatutkinnalle on onneksi lasten leikkiä, Sandreninkin jutussa sitä on aivan liikaa. Oletko ehtinyt nähdä tämän? Joronen sanoi ja kaivoi Iltalehden esiin.

Lehdessä oli taas aukeaman juttu Sandrenista. Muutamassa päivässä mysteerin nimeksi oli vakiintunut KUNTAMURHA, täysin siitä riippumatta, oliko kuolemalla mitään tekemistä kunta-asioiden kanssa.

Tällä kertaa oli tarinaa Sini Sandrenin lapsuuden maisemista Rovaniemeltä ja Kemistä. Lehti oli löytänyt kaksi nuoruuden ystävää, jotka kehuivat kaveriaan viljalti. Sini oli kirjoittanut ylioppilaaksi erinomaisin arvosanoin ja päässyt heti opiskelemaan valtiotieteitä Turun Yliopistoon. Lappiin Sini ei ollut palannut töihin, mutta ystävättäret vakuuttivat, että synnyinseutu ei ollut pyyhkiytynyt pois mielestä. Joka elokuu Sini oli tehnyt vaellusretken Kilpisjärven maisemissa.

-Hänen äitinsä asuu Rovaniemellä. Onneksi ei ollut mennyt mukaan tuohon haastatteluun, Petäjä sanoi luettuaan jutun loppuun.

-Oletko jutellut hänen kansaan?

-En. Pakko meidän on hänet ja moni muu puhuttaa. Voi olla, että niillä lippalakkijätkillä ei ole mitään tekemistä murhan kanssa.

-Ja ajattelit, että minä joudan rengasmatkalle ympäri Suomea jututtamaan kuntaherroja, sukulaisia ja ystäviä, Joronen päätteli.

-Ei taida olla oikein muuta vaihtoehtoa. Minulla on kokemusta vain Seinäjoelta ja Tampereelta. Sinä olet tutkinut juttuja, joissa on ollut mukana paljon suurempia julkkiksia kuin Sandrenin tapauksessa.

Petäjä oli oikeassa. Mutta kuinka hellematkan ristiin rastiin Suomea myisi Mairelle, Joronen ihmetteli.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

91
Ruoka-avun jakajien käytännöt taustojen kyselemisestä vaihtelevat Oulussa: "Jos hakee seitsemänä päivänä viikossa kassillisen, voimme kysyä, onko tarve todellinen"
36
Oulu käsittelee pormestarimallia vasta marraskuussa
36
Näyttelijä Joose Mikkonen vastaa Merja Larivaaran syytöksiin työpaikkakiusaamisesta Oulun Teatterissa – "Puhelun soittaja hoiti luottamustehtäviään. Asiaa ei koskaan annettu anteeksi"
28
Hallitus purkaa terveyskeskusten hoitojonoja ensi vuonna 70 miljoonalla eurolla – lääkäreitä palkataan lisää
17
Teknologia-ala kaipaa naisia, mutta tyttöjen kiinnostus lopahtaa jo yläkoulussa – teknologiateollisuus kertoo, miten naisten osuus alalla saadaan nousuun
17
IL: Kaksi ihmistä kuollut lyhyen ajan sisällä Oulussa poliisin voimankäytön jälkeen
16
Pyhäjoen ydinvoimalan generaattorin valmistus alkoi Japanissa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Kainuun maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mitä tukia saa niin paljon, ettei kannata töissä käydä?

Kyllä Suomessa on köyhillä kissanpäivät: saa työttömyyskorvausta, asumistukea, osan ruuasta saa ilmaiseksi leipäjonosta,... Lue lisää...
Härregyyd

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image