Kuntamurha osa 13: Mak­ka­ra­kas­ti­ke

Kesädekkari 13.7.2013 0:00
Kari Häkämies

Joronen ja Petäjä istuivat nokakkain Pirkanmaan poliisilaitoksen ruokalassa Sorinkadulla. Kummolan muistikuva hattupäisestä poikakaksikosta oli tärkeä tiedon vahvistus. Lippalakkimiehet oli syytä laittaa pikaisesti tehoetsintään.

 Mutta yhden tutkintalinjan varaan juttua ei saanut hirttää. Se oli perusperiaate, josta oli aina syytä pitää kiinni. Joronen muisti pitkältä uraltaan lukuisia tapauksia, joissa täysin varmalta näyttänyt teoria oli osoittautunut ankaksi. Sellaisen pettymyksen jälkeen paluu tutkinnan lähtöruutuun oli aina vaikeaa sekä henkisesti että teknisesti.

Makkarakastike ei ollut varsinaista helleruokaa, mutta maittoi sekä Joroselle että Petäjälle oikein hyvin.

-Montako ukkoa voit irrottaa poikakaksikon jäljittämiseen? Joronen uteli.

-On pärjättävä kahdella naisella. Vastaavat onneksi neljää miestä. Ajattelin, että pyydämme yleisövihjeitä. Tuskin se voi mitenkään vaikeuttaa tutkintaa.

-Samaa ajattelin itse. Heinäkuussa julkisuuden saaminen murhatutkinnalle on onneksi lasten leikkiä, Sandreninkin jutussa sitä on aivan liikaa. Oletko ehtinyt nähdä tämän? Joronen sanoi ja kaivoi Iltalehden esiin.

Lehdessä oli taas aukeaman juttu Sandrenista. Muutamassa päivässä mysteerin nimeksi oli vakiintunut KUNTAMURHA, täysin siitä riippumatta, oliko kuolemalla mitään tekemistä kunta-asioiden kanssa.

Tällä kertaa oli tarinaa Sini Sandrenin lapsuuden maisemista Rovaniemeltä ja Kemistä. Lehti oli löytänyt kaksi nuoruuden ystävää, jotka kehuivat kaveriaan viljalti. Sini oli kirjoittanut ylioppilaaksi erinomaisin arvosanoin ja päässyt heti opiskelemaan valtiotieteitä Turun Yliopistoon. Lappiin Sini ei ollut palannut töihin, mutta ystävättäret vakuuttivat, että synnyinseutu ei ollut pyyhkiytynyt pois mielestä. Joka elokuu Sini oli tehnyt vaellusretken Kilpisjärven maisemissa.

-Hänen äitinsä asuu Rovaniemellä. Onneksi ei ollut mennyt mukaan tuohon haastatteluun, Petäjä sanoi luettuaan jutun loppuun.

-Oletko jutellut hänen kansaan?

-En. Pakko meidän on hänet ja moni muu puhuttaa. Voi olla, että niillä lippalakkijätkillä ei ole mitään tekemistä murhan kanssa.

-Ja ajattelit, että minä joudan rengasmatkalle ympäri Suomea jututtamaan kuntaherroja, sukulaisia ja ystäviä, Joronen päätteli.

-Ei taida olla oikein muuta vaihtoehtoa. Minulla on kokemusta vain Seinäjoelta ja Tampereelta. Sinä olet tutkinut juttuja, joissa on ollut mukana paljon suurempia julkkiksia kuin Sandrenin tapauksessa.

Petäjä oli oikeassa. Mutta kuinka hellematkan ristiin rastiin Suomea myisi Mairelle, Joronen ihmetteli.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

27.2.
Ilmastonmuutos vaikuttaa lintujen elämään monin tavoin
27.2.
Mitalipeleihin edennyt Kärpät ei rallatellut jatkoon ilmaiseksi HIFK:ta vastaan
27.2.
Thyssenkruppin hissiliiketoiminta päätymässä pääomasijoittajille – hinnaksi tuli 17,2 miljardia
27.2.
Leijona auttaa ja kehittyy – Lionsien hyväntekeväisyystoiminta on Suomessa erityisen suosittua
27.2.
Britannian toiveet ristiriidassa EU:n kanssa – uhkasi neuvottelun lopettamisella jo ennen neuvotteluiden alkamista
27.2.
Näin koronatilanne etenee: Virus leviää Euroopassa ja testien määrä lisääntyy Suomessa, Teneriffan karanteenihotellista päästetään yli sata pois
27.2.
Viestikohun keskelle joutunut vasemmistoliiton toiminnanjohtaja pyytää anteeksi kohua – Yle: Toiminnanjohtajan perustamalta Twitter-tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia viestejä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Juuri siksihän tässä hommassa ei pärjääkään kuin robotit, TRJ, Pannari ja Milady. Muiden on ihan turha yrittää koska täm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image