Sähkösavukkeet: Ou­lu­lai­sen kou­lu­po­lii­sin mukaan va­pe­bis­nek­sen ve­lan­pe­rin­tä on kuin huu­me­kau­pas­ta

Buhurt: Haar­nis­kat ko­li­se­vat ja kirveet hei­lu­vat Oulun kes­kus­tas­sa vii­kon­lop­pu­na

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kem­pe­le­läi­sen Maija Kar­vo­sen il­mai­set pol­ku­juok­su­kurs­sit täyt­ty­vät no­peas­ti – Näistä syistä po­luil­la on parempi juosta kuin pu­ru­ra­dal­la

Polkujuoksu houkuttaa metsiin, soille ja tuntureille nyt uusia ja vanhoja harrastajia. Poluilla tervehditään, hymyillään ja ollaan samaa porukkaa.

Maija Karvosen ohjaamalla polkujuoksukurssilla Kempeleessä harjoiteltiin tänä vuonna tasaisen maaston lisäksi muun muassa ylä- ja alamäkijuoksua, ojienylitystä, juurakkoista kohtaa polulla ja suolla juoksemista.
Maija Karvosen ohjaamalla polkujuoksukurssilla Kempeleessä harjoiteltiin tänä vuonna tasaisen maaston lisäksi muun muassa ylä- ja alamäkijuoksua, ojienylitystä, juurakkoista kohtaa polulla ja suolla juoksemista.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Polkujuoksu kiehtoo yhä useampia ja lähimetsissä käy varsinkin kesäisin kuhina. Mikä innostaa ihmisiä liikkumaan maastoon poluille, pois pururadoilta, juuri nyt?

– Fiilis juosta metsässä on erilainen. Siinä on läsnä rauha ja luonto. Poluilla tervehditään vastaantulijaa, annetaan tarvittaessa tilaa ja ollaan jotenkin samanhenkistä porukkaa, kuvailee kempeleläinen polkujuoksuohjaaja Maija Karvonen.

Harrastuksen voi aloittaa läheltään tutustumalla omiin lähipolkuihin. Jos ei ole aiemmin harrastanut juoksemista, voi ensin tutustua maastoon kävellen. Sitten voi kokeilla välillä juoksemista. Myös polkujuoksukursseilla lähdetään liikkeelle näin.

– Juoksupätkiä voi lisätä, kun ei tunnu pahalta. Ja välillä saa myös kävellä! Moni aloittaa juoksun liian pitkillä matkoilla ja liian kovaa. Kun se tuntuu pahalta, harrastus lopahtaa. Maltilla aloittaminen on parempi vaihtoehto.

Karvosella on Suomen Ladun polkuohjaajakoulutus, ja hän on ohjannut polkujuoksukursseja parina keväänä Oulun seudulla. Ilmaiset kurssit täyttyvät nopeasti.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.