Kolumni: Monta kotia, monta oikeaa ko­ti­paik­ka­kun­taa

Kuvagalleria: Tuk­ki­lau­tal­la päin Iijoen pärs­kei­tä

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Kau­pun­gin joh­ta­mi­nen tu­le­vai­suu­des­sa

Kaupungin henkilöstö ja verotulot puolittuvat soten myötä. Pienennetäänkö johtoa ja hallintoa vastaavasti, tuskin? Siitä saatiin jo esimerkki. Konserninjohtaja jää eläkkeelle, mutta virka laitettiin hakuun automaattisesti. Nimitysilmoituksessa todetaan, että virkaan kuuluu vastuu taloudesta ja strategiasta ja omistajaohjauksesta.

Näin kansalaisen näkövinkkelistä voidaan perustellusti kysyä, mihin tehtäviin on palkattu kaupunginjohtaja? Oulussa on myös palkkaa saava päätoiminen hallituksen puheenjohtaja. Kai hänellekin pitäisi kuuluu konkreettisia vastuualueita, kun työ on kokoaikainen.

Yhden johtohenkilön palkalla ei ole suurta merkitystä, mutta kysymys onkin asenteesta. Kun tiedetään varmuudella, että suuri ”pienennys” toimintaan ja budjettiin on tulossa, niin pitäisi alkaa valmistautua uuteen tilanteeseen aina kun siihen on mahdollisuus.


Entä sitten hallinnon koko tulevaisuudessa?

Kaupunginhallitukseen valittiin edelleen 13 jäsentä tiedossa olevasta uudesta tilanteesta huolimatta. Olisi riittänyt kahdelle suurimmalle puolueelle kaksi ja pienemmille yksi paikka, jolloin olisi yhteensä 8 henkilöä.

Hallituksen kokouksiin osallistuvat myös valtuuston kolme varapuheenjohtajaa, ei sentään neljää, kuten viime valtuustokaudella.

Olisi syytä ryhtyä valmistautumaan siihen, että verotuloista yli puolet menee soten mukana. Jos johtoa ja hallintoa ei kevennetä, niin äyrihinnan nosto on vääjäämättä edessä.

Voidaan esittää kysymys, löytyykö nykyisestä hallinto- ja virkamiesjohdosta riittävästi ryhtiä ja rohkeutta vai jatkuuko Oulussa tunnettu vatulointi!


Matti Kukkaro