Kau­ko­vai­nion hen­ki­ri­kos siirtyi syy­te­har­kin­taan, nimike muuttui mur­hak­si – epäilty 30-vuo­tias mies sanoo puo­lus­ta­neen­sa itseään

Poliisi on tutkinut epäiltyä henkirikosta, joka tapahtui 31. toukokuuta Oulun Kaukovainiolla.

Poliisi on tutkinut epäiltyä henkirikosta, joka tapahtui 31. toukokuuta Oulun Kaukovainiolla.

Tapausta tutkittiin aluksi tappona, mutta rikosnimike muuttui tutkinnan myötä murhaksi. Esitutkinnassa oli tullut ilmi seikkoja, joiden vuoksi poliisi epäilee, että tekoa on suunniteltu ennalta.

Rikoksesta epäilty on noin 30-vuotias, ulkomaalainen mies.

Poliisi sai toukokuun viimeisen päivän iltana tehtävän Kaukovainiolle, kun viranomaisille ilmoitettiin tappelusta ja elottomasta henkilöstä, joka oli kevyen liikenteen väylällä. Poliisi löysi kuolleen miehen, jossa oli väkivallan merkkejä.

Poliisi löysi tapahtumapaikan läheisyydestä epäillyn ja otti hänet kiinni.

Poliisin mukaan uhri ja epäilty tunsivat toisensa entuudestaan. Esitutkinnan perusteella miehet kohtasivat toisensa lähellä epäillyn rikoksen tekopaikkaa. Kohtaaminen oli päättynyt siihen, kun uhriin kohdistettiin välivaltaa teräaseella.

Epäilty tekijä poistui paikalta, mutta palasi tekopaikan läheisyyteen. Epäilty on kertonut tutkinnassa, että hän halusi antautua poliisille.

Epäilty on esitutkinnassa myöntänyt aiheuttaneensa uhrin kuoleman teräaseella. Mies on kiistänyt tahallisen henkirikoksen ja kertonut, että hän puolusti tilanteessa itseään.

Esitutkinnan perusteella tekoon ei liity muita henkilöitä. Esitutkinta-aineisto on lähetetty syyttäjälle syyteharkintaan nimikkeellä murha. Syytteen noston määräpäivä on 15.10.2020.