Kauden vii­mei­ses­sä pai­kal­lis­ot­te­lus­sa riittää pa­nos­ta, OLS tais­te­lee sar­ja­pai­kas­taan, Her­cu­les nou­sus­ta Yk­kö­seen – Kaleva näyttää ottelun suorana

Oulun herruudesta taistelee Heinäpään tekonurmella kaksi hyvin erilaisista lähtökohdista ponnistavaa joukkuetta.

Herculeksen Pekka Welling (oikella) on ollut tällä kaudella jatkuva riesa vastustajien puolustuksille. Maaleja on tähän mennessä syntynyt yhdeksän.
Herculeksen Pekka Welling (oikella) on ollut tällä kaudella jatkuva riesa vastustajien puolustuksille. Maaleja on tähän mennessä syntynyt yhdeksän.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oululaiselle jalkapalloyleisölle tarjotaan tänä syksynä jännitystä loppuun saakka, kun AC Oulun lisäksi myös JS Hercules taistelee noususta sarjatasoa ylemmäksi. OLS saa puolestaan jännittää Kakkosen sarjapaikkansa puolesta, kun sarjaa on pelaamatta kolme ottelua. Luistinseuralla on tosin suht turvallinen viiden pisteen etumatka toisen suoran putoajan paikalla majailevaan VIFK:hon verrattuna.

OLS ja Hercules kohtaavat tälle kaudelle kolmatta ja viimeistä kertaa. Hercules on vienyt joukkueiden kaksi aiempaa kohtaamista 3-1 ja 2-1 lukemin. Vahvan syksyn turvin Hercules on noussut taistelemaan Kakkosen C-lohkon suoran nousijan tittelistä Jipon kanssa.

Herculeksen päävalmentaja Mikko Isokangas näkee, että joukkue on suhtautunut tämän hetkiseen tilanteeseen terveellä tavalla. Nousu ei kuitenkaan ole enää joukkueen omissa käsissä, sillä loput pelinsä voittamalla Jippo juhlisi nousua Ykköseen.

Hercules pyrkiikin nyt keskittymään omaan tekemiseensä ja siirtää paineet joensuulaisille. Kauden viimeiseen Oulun paikallisotteluun Hercules lähtee omaan pelitapaansa luottaen.

– Tässä vaiheessa kautta on enää kysymys pienistä asioista ja taktisesti pelin iso kuva ei muutu.

– Emme ole lähteneet haihattelemaan ajatuksella mahdollisesta noususta, vaan olemme menneet eteenpäin peli kerrallaan ja pyrkineet tekemään asiat mahdollisimman hyvin.

Kaleva Live näyttää OLS:n ja Herculeksen välisen ottelun suorana tilaajilleen. Ottelun pääsee näkemään myös euron tutustumistilausmaksua vastaan.

Selostettu lähetys käynnistyy kello 13.45.