Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Kärpät kohtasi tähdet Rak­si­las­sa – Maalin ot­te­lus­sa iskenyt Jesse Pul­ju­jär­vi vah­vis­ti ha­lua­van­sa edel­leen NHL-siir­ron: ”Haluan uuden alun toi­ses­sa seu­ras­sa”

Viime elokuulta tuttu hyväntekeväisyysottelu avasi perjantaina pehmeästi oululaisen jääkiekkokauden.

Jesse Puljujärvi (keskellä) haluaa yhä NHL-siirron.
Jesse Puljujärvi (keskellä) haluaa yhä NHL-siirron.
Kuva: Jukka Leinonen

Viime elokuulta tuttu hyväntekeväisyysottelu avasi perjantaina pehmeästi oululaisen jääkiekkokauden. Ottelussa Kärppien alkavan kauden liigajoukkue kohtasi pääasiassa oululaislähtöisistä NHL-tähdistä kootun tähdistöjoukkueen. Yleisöä ottelu veti Raksilaan keskiverto liigaottelun verran.

Hyvänmielen pelissä kaukalossa ei luonnollisesti painettu kaasu pohjassa. Nashville Predatorsissa kiekkoileva Miikka Salomäki avasi maalitilin jo vajaan kahden minuutin pelin jälkeen läpiajosta. Pitkästä aikaa yhdessä pelanneet Janne Pesonen ja Jussi Jokinen värkkäsivät tasoituksen erän puolivälissä. Lopulta ottelussa maaleja mätettiin sopuisasti kolme molemmin puolin.

Kaukalossa nähtiin monta oululaislähtöistä entistä ja nykyistä kiekkotähteä.

– Pari vuotta sitten oli viimeksi pelipaita päällä. Vähän oudoltahan tuo tuntui, mutta yllättävän hyvin pärjäsin, tuttua pelinumeroa 24 kantanut kärppälegenda Jari Viuhkola hymähti.

Puljujärvi: ”Kaikki on tehty, mitä tähän kroppaan pystyy tekemään”

Pohjois-Amerikassa kiekkoilevien Sebastian Ahon ja Jesse Puljujärven into oli niin piukassa, että kaksikko piti välillä huutaa takaisin vaihtopenkille. Pekka Rinne tähdistöjoukkueen maalilla torjui kiekkoja eleettömän varmasti.

Lue myös: Yli 37 miljoonan euron Sebastian Aho ja muut NHL-tähdet keräävät rahaa Oulun alueelle –  "Tulee itsellekin tosi hyvä mieli, jos pystyy tuomaan ilon jonkun toisen kasvoille"

Rinteen ja Ahon sopimuskuviot ovat alkavan kauden osalta selvillä, mutta Puljujärven tilanne on täysin auki. Torniolaislähtöisen pelaajan ympärillä on pyörinyt kesän aikana melkoinen sirkus sen jälkeen, kun Puljujärven pelaaja-agentti Markus Lehto vaati suojatilleen julkisesti siirtoa toiseen NHL-seuraan.

– Haluan uuden alun jossain toisessa seurassa. Pohjois-Amerikassa pelaaminen on edelleen tavoitteeni, Puljujärvi vahvisti.

Puljujärvi vakuutti, ettei ole ottanut paineita ympärillään vellovasta huhumyllystä. Sopimuksen takarajaksi torniolainen maalailee syyskuuta, jolloin harjoitusleirit Pohjois-Amerikassa käynnistyvät.

– Pysyn Oulussa niin kauan, että minulla on sopimus. Kyllä minä pelipaikan jostain löydän.

– Kroppa alkaa tuntumaan siltä kuin pitääkin ja leikattu lonkka on parempi kuin uusi. Kaikki on tehty, mitä tähän kroppaan pystyy tekemään.

Katso kuvagalleria ottelusta!