Mustakarhu

Karhulajit 27.11.2006 10:47
Kaleva
Mustakarhu (Ursus americanus) on tullut tunnetuksi Yhdysvaltojen kansallispuistoista. Elämä suojelluissa puistoissa on aiheuttanut sen, että karhut ovat menettäneet ihmispelkonsa ja kerjäävät syötävää tienposkilla ja retkeilyalueilla.

Paljon puissa kiipeilevä mustakarhu luokitellaan keskikokoiseksi sillä se on pituudeltaan noin 150-180 senttiä. Mustakarhun pää on maakarhun päätä pienempi ja korvat ovat suhteellisesti suuremmat.

Mustakarhua esiintyy lähes kaikissa Amerikan osavaltioissa ja kaikissa Kanadan provinsseissa ja territorioissa. Ne elävät pisimmillään 32 vuotta.

Pohjoisen osan karhut pesiytyvät talveksi noin 5-7 kuukaudeksi, mutta etelämmässä urokset eivät pesiydy.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi maan itäosassa sekä Keski-Suomen maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Oulun Stora Enson tehdas onko seuraava?

152 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeiden OSTOvoimaa on korotettava

Se olla pittää, eikä mittään siru juttuja. Eläkkelläiset, nyt on meidän aika. Lue lisää...
Rahaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image