Huulikarhu

Karhulajit 9.11.2006 13:28
Kaleva
Tuuheaturkkinen huulikarhu (Melursus ursinus) elää Intiassa ja Sri Lankalla. Huulikarhu on länsimaissa vähemmän tunnettu laji. Se eroaa huomattavasti lajitovereistaan muun muassa luppakorvillaan ja pitkään oltiin sitä mieltä, ettei se kuulu karhuihin ollenkaan. Pitkillä kaarevilla kynsillään se voi roikkua ylösalaisin oksasta kuten laiskiainen.

Huulikarhulla on pitkä kuono, joka muistuttaa pientä kärsää. Se voi myös sulkea sieraimensa. Alahuulta se voi työntää eteen ja se on hyvin liikkuva. Huulikarhun hampaat ovat pienet ja siltä puuttuu kaksi etuhammasta.

Huulikarhua pidetään erittäin älykkäänä ja nokkelana eläimenä. Niiden sanotaan olevan pahansisuisia ja helposti ärsyyntyviä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image